No bounce

Min finfina syrra ringde mig precis och vi snackade lite om BH:ar (eftersom hon arbetar som butikschef för en underklädersbutik så har hon koll på det där med BH:ar och storlekar). De säljer också sportsbh men jag gillar inte den typen av BH:ar där det inte finns stöd från "underwire" - vet knappt vad det heter på svenska. Mina bröst måste skiljas åt, jag står inte ut med att de rör varandra.

Så berättade hon att de varit på mässa i Frankrike och hon hade sett en sportBH med underwire, perfekt! Panache Sports Bra från Lessbounce.com. Helt ok pris - ca 500 kr blir det att få det hemfraktat från England. 65G blir perfekt och jag hoppas det kommer sitta bra. Är så glad just nu, äntligen en ordentligt sportbh som håller tyngden på plats. Är så trött på att ha två sportbh:ar på mig, det gör ont när man ska göra crunches eller övningar på rygg och man blir mer varm av det. Håller tummarna!




Prövade en vanlig sportsbh från H&M. Tog i S för att kolla. Vilket skämt! Jag tycker inte att jag är übersmal under bysten, men S satt som en trasa. Vad ska den stötta upp egentligen? Dåligt H&M! Även synd att inte fler sportbh-företag inser att många kvinnor behöver 60-70 i omkrets, för det sitter så mycket bättre, man slipper ryggont för att en mindre storlek håller upp bysten bättre. Och lite större kupor tack!


<-- inget stöd!

Väldigt tråkigt väder ute, får väl göra lite inomhussysslor idag så att sambon blir glad när han kommer hem. Jobbar sedan i två dagar sedan är det ledigt fre-sön. Blir lite fest på lördag, verkar som de flesta av mina favvoflickor kan komma så längtar verkligen!!
Happy day!

Nymodigheter - grönsaker.

Ja, grönsaker är bra för människor. Det är konstaterat och jag håller med. Det roligaste med grönsakskonceptet är att "man lever längre, mår bättre m.m." och ni ska veta hur många 90-95-åringar som jag har träffat som ratat grönsaker och äter det sällan. Kokta morötter får pluspoäng men sallad, tomat, bönor m.m. är konstiga. Ändå är de nästan 100 år.

Så hur mycket magi finns det egentligen i grönsaker, hum? Bra för hyn men bra för livslängden, I wonder.

Bara en tanke. Jag älskar grönsaker, de är bra utfyllnadsmat och ibland slås jag av tanken att jag kanske inte alls blir 100 år bara för att jag äter just tomat eller ruccola.



INSPO FROM ABOVE

Idag har jag mycket att stå i... Så det får bli en bildkavalkad som jag plockat från olika hemsidor. Enjoy!




























Btw så vill jag inte ha lugg längre. Nu siktar jag på snedbena igen med eleganta toner... det kommer iofs ta tid men den som väntar på något...!
Happy friday folks!

Tips!

De som varit intresserade av att veta vad som egentligen finns i fruktyoghurt kan liksom jag inte äta detta skämt! Både i de feta och de tunna produkterna kan man finna modifierad majsstärkelse/potatisstärkelse, förtjockningsmedel m.m. Men igår när jag var på Konsum hittade jag en produkt från Skånemejerier där deras fruktyoghurt inte innehåller tillsatser. Alltså bygger deras yoghurt på enbart yoghurt och frukt (iofs tillsatt socker men vad trodde ni?). Jag tittade på kolhydratsinnehållet. Ja, de ligger på 9-10 kolisar/100 g vilket är bättre med tanke på att lågfettsprodukterna ofta ligger på 12-14 kolisar/100 g. Det kanske inte är en supernyhet, men jag hade inte sett det innan och blev superglad. Glad över att de vågar pröva nya saker.

Så jag vill tipsa om detta för er som inte kan hålla er ifrån fruktyoghurt. Det är ett bättre alternativ med riktigt fett som vi behöver (istället för dessa lättprodukter fullspäckade med massa onyttigheter) och ni slipper alla vidriga tillsatser! ;-)


källa

Go Skånemejerier!


Till frukost blev det yoghurt med vaniljpulver (som bara är vaniljkornen - inget socker) med hackade hassel- och valnötter till. Mm...! Supergott. Åt också två kokta ägg, börjat gilla dem igen eller så är det för att jag äter Guldgula, älskar ju gulorna - det är äggvitan jag har svårt för att äta. Hur som helst, mätt och belåten. Väntar på att jobbet ska närma sig.
Ciao!

Bottenrekord

Helt jääkla slut! Gjorde 550 reps nightmare workout (eller rättaresagt 530) - orkade inte tjugo armhävningar till, det är så jobbigt... men gjorde 30 st i alla fall...

Tiden hamnade på 38 minuter och 55 sekunder (122 hundradelar) - suuurt! Men förstår ju att min kropps muskler inte är i sin toppform direkt efter ck. Jag är alltså ca fem minuter efter i mitt personliga rekord. Nåväl, ju kortare tiden är, desto bättre vet jag att kondition och prestation blir. Funderar dock på att köpa en tjockare matta att ha ute på balkongen, får ganska ont i rygg och knä av att den tunna med tanke på det hårda stengolv vi har där ute... Nåväl.

Har varit tufft på jobbet idag, var skönt att få komma hem och slappa lite innan träning. Lite sur över att jag gått upp i vikt... men så är det nog när man börjar äta verkar det som. Det är typ dock 2 cm på varje ställe men ändå! Ska snabbt träna bort överflödet. Längtar till torsdag efter 20.00 för då är det helg för min del! Wooop wooop!

Nä.. ska väl ställa iordning på balkongen då va...

INSPO:














Ciao!

Booty Shape Up!

Okej, kom inte iväg till Actic men tränade hemma på balkongen istället vid sex-tiden. Fram med pilatesmattan och så körde jag 12 minuter intervall med Zusana Light's Booty Shape Up. Grejen är att du hela tiden gör olika övningar under korta intervaller. Denna övning innebär att du gör tre övningar men i 30 sec, vilar i 10 sec och det ska bli 18 runder totalt. Alltså gör du övningarna sex gånger per övning. Du är stendöd efteråt, det kan jag lova! Mina lår tog rejält med stryk... aj aj ck-diet! Har svinigt ont just nu.






När jag jämför mina antal reps med de jag gjorde sist med övningarna så är det en klar försämring, min kondition är ryslig just nu! Å andra sidan hade jag en 3kg hantel på övning 2, det hade jag inte sist. Funderar på att göra en egen sandbag... köpa en ful väska och stoppa full med sand eller nått. Nåja.

Det jag gillar med intervallträning är just att du blir smidig och stark samtidigt som du får kondition. Mitt största mål är att kunna göra armhävningar på tå. Just nu fixar jag det inte, har aldrig gjort, så fort jag närmar mig marken så faller jag ihop. Damn it!

Jag värmer upp med 3 minuter rockande med ringen och hoppar hopprep till en valfri låt.

Mina resultat för Booty Shape Up-passet (20/2-12):

1. 9, 6, 6, 4, 5, 5
2. 9, 10, 9, 8, 6, 6
3. 10, 12, 10, 10, 9, 8

Senast jag gjorde övningarna (12/9-11)

1. 4, 10, 7, 6, 5, 9
2. 12, 13, 12, 10, 10, 11
3. 10, 11, 11, 10, 8, 9

Imorgon planerar jag att göra min värsta workout, nämligen 550 reps. Får se om jag orkar 30 armhävningar (på knä)... Eller 50? Nä, tror knappt det. Min senaste tid var 33 minuter och 53 sekunder (940 hundradelar). Tror inte jag slår det, men jag kan ju alltid hoppas! Det har kommit en hel del nya övningar på Bodyrock så är ni nyfikna så check it out.

Idag har jag ätit ekologisk yoghurt naturell (3,5-4% fett, 4g kol/100 g!) - supergott! Hackar lite nötter och strösslar i. Ska se om jag tål att ha i blåbär och hallon. Jag har även vaniljpulver hemma (utan socker givetvis) som jag funderar att också ta i för att få vaniljsmaken. We'll se!


Åt resten av min lax och efter träningen stekte jag upp lite blodkorv för att äta slut på den. Sedan blir det inte mer sånt. Ska köpa hem lite weinerkorvar (innehåller ofta liite kolisar) och koka och äta med senap... det blir kanongott och bra mellanmål för de hungriga.

Oh well... ska duscha nu och sedan se på lite Walking Dead. Ha en bra kväll alla!

Sayonara!

Tired

Jobbat helg och idag känner jag mig helt slutkörd, och då har det varit en relativt bra och lugn helg. Kanske är det därför?

Golvet blev klart i fredags.

före






efter
















Blev kanon, även om jag stör mig på att de inte lade golv i våra två små "rum" dvs garderoberna, alltså de små utrymmen som hade samma matta som i hall och lägenhet. Men men, man kan inte få allt antar jag.

Ska förhoppningvis träna lite idag, se om min nya träningskompis hör av sig så vi sticker dit. Skönt att äntligen hitta någon att träna med! Hur länge har jag inte väntat? Det var dessutom hennes idée, rätt gulligt faktiskt. Efter ck har verkar folk fått en uppfattning om att jag är beslutsam så hon tyckte att jag verkade vara en som inte gav upp som andra och då ville hon gärna träna så att det verkligen blir av. Ofcourse!

Ska bara försöka ta mig ur denna sömniga dvala... känner mig så trött och nertyngd i axlarna. Börjar man träna kanske det försvinner. Har redan tagit en lång promenad imorse ut till Centralen för att hämta min cykel. Cyklade inom Konsum och handlade lövbiff och créme fraiche och gräddost. Blir lite sånt till kvällsmat tänkte jag. LCHF, I luv u, give me strength!

Ciao!

Bad Girls -

MIA

Älskar M.I.A, hennes musik är verkligen hennes och hon gör det så bra. Har lyssnat på hennes gamla album hela dagen igår och nu på förmiddagen. Hon har även släppt en ny låt, Bad Girls, check it out!

Nu är vardagsrummet helt klart! Vi spenderade hela kvällen fram till 00.00 med att ställa i ordning och lite annat kul. Tavlorna ska upp igen men Robin ville ta det på lördag eftersom det är lite knepigt att få upp dem och få dem i samma höjd och så vidare... Men här är lite bilder! Ni får på hall & kök när golven är lagda.

före


efter (saknar dock tavlor + gardinstång)


före


efter


före


efter


andra bilder:




Vitt och stilrent! Min syrra sa dock att hon tyckte strukturtapeten var lite för 80-tal för hennes smak. Tur att man knappt minns den tiden då haha! Tycker det blev kanon. Händer lite mer på väggarna än om man skulle haft vanlig väv. Golvläggarna har inte kommit ännu så får väl se om det blir nått golv innan helgen annars kommer de på måndag förhoppningsvis.

De senaste dagarna har jag inte druckit ck alls. Ätit få mealbars och satsat på att äta lax, fil, nötter, kyckling och blodkorv. Det senare alternativt är väl inte det allra bästa men det är järn i och jag har behövt det den senaste tiden. Massor av vatten så fixar det sig! Åt en tomat igår också. Mums!

Ska börja träna på måndag, förhoppningsvis! Näpp, fick 150 kr på H&M så ska dit och handla nya baslinnen. Behövs verkligen, mina är gamla och sunkiga.

Lite inspo såhär på fredagsförmiddagen. Håller att förbereda mig mentalt på en lång helg av jobb!











Happy friday ppl!

Lågkolhydratskost

Haha, hade missat LCHF-debatten i Debatt på SVT i januari (inte så konstigt med tanke på slutseminarierna i skolan) så sitter och tittar på det nu. Oj, oj, oj... vad jag blir trött av att lyssna på dietisterna. Inte på deras idéer om vad man ska äta, men hur de försvarar "tallriksmodellen" och kritiserar LCHF. Det var en kvinna som sa att det inte fanns några långtidsstudier på LCHF, varpå Andreas Eenfeldt svarar att det inte finns inom deras modell heller. "Jo, det finns det ju visst!" utropar kvinnan.

Mhm, tänker jag. Sedan tallriksmodellen infördes på 70-talet så har diabetes, övervikt och överviktsrelaterade sjukdomar exploderat. Jag arbetar på ett äldreboende och dessa gamla människor på 90 plus har barn som dör före dem! Över hälften av dem har barn som gått bort tidigare i alla möjliga sjukdomar. Vad är det då som gått fel på vägen...?

Vilka långtidsstudier påvisar att människor verkligen mår bra av tallriksmodellen? Jag håller med en av debattörerna om att människor är väldigt olika och kanske kräver individuella matmodeller, men äter man inte riktiga produkter så kan det ju inte bara gå bra? Vi är ju ett levande exempel på hur sjuka vi blir av sådan mat. Sambon köpte hem lättcreme fraiche häromdagen. Köper du äkta creme fraiche får du högpastöriserad mjölk, det är allt. Men här innehöll det ca 10 andra ingredienser som förtjockningsmedel, majsstärkelse m.m. Är det sånt vi vill att våra barn ska äta och bli sjuka av?!

Sen bör Katarina Zytomierska inte gå ut med att det är okej att kalla folk "feta, äckliga" m.m. för det är väldigt skadliga ord för vem som helst att få upp i ansiktet. Det är inte så vi ska uppfostra våra barn och det är inte så man tar i ton med andra människor.

Sedan tycker jag att vår mänskliga historia är ett gott exempel på hur väl lågkolhydratskost fungerat för oss. Annars hade vi ju inte varit här idag? Stenåldersmänniskor levde inte på pasta och potatis (som kom till sverige på ca 1600-talet) och under vintrarna växte inget kolhydratsaktigt utan vi levde på kött och rötter. Frukt som banan, ananas m.m. är inga skandinaviska frukter och har inte varit en del av vår kost förrän de senare 50 åren. Och de är väldigt sockerrika.

Sedan har hon rätt i att dagens människor inte utför så tunga arbeten som man gjorde förr och våra kroppar kan inte längre härbärgera attacken från alla kolhydrater som slutligen pajar vår förmåga att producera insulin. Vi förbränner inte som vi gjorde förr. Sedan är det ju inte så att man inte äter kolhydrater alls. Och det är viktigt at poängtera hela, hela tiden. Det finns kolisar i grädde, i grönsaker, i ost m.m. Du dör inte av att äta få kolhydrater, men kolhydrater det äter du visst. Tror det är tillräckligt för att hjärnan ska fungera, eftersom det bevisligen fungerar för tusentals människor.

En kvinna pratade om att om man kollar på mortalitet och jämför det med fett så hade det samband. Men har hon då tänkt på att man har ätit kolhydrater i samband med fettet? Fettet i sig är ju inte farligt, det är ju vad du äter ihop med fettet som är farligt. Kolhydrater hindrar ju kroppen från att förbränna fettet och då bygger man på bilringarna och vikten går stadigt upp liksom hälsan går stadigt ner. Så det där är ren skitsnack ur min synpunkt. Sedan handlar det nog också mycket om attityd. Vill man så kan man. Det handlar inte om att gå runt och tycka synd om sig själv för att man inte få äta både det ena eller det andra. Vill du må bra - suck it up!

En annan dietist pratade mycket om "att man ska hålla vikten" - tyckte det var det enda hon tjatade om. Ja, du, har du någonsin tänkt på att många människor kan vara väldigt smala och hålla sin vikt - men äta så mycket skit att de dukar under på grund av det? Det är ju dem som lever farligast, eftersom de inte påverkas viktmässigt av en illa lagd kost. Som mannen med diabetes sa (som blivit frisk av lchf) "lchf handlar egentligen inte om bantning, om att gå ner i vikt. Det kommer som en bonus på köpet". Du får allt du behöver av den kosten.

Nog om det. Ska slänga på någon film på tv... tror jag dör av tristess snart! Tråkigt att vara hemma själv. Ish!

Renovatio

Renoveringen är fortfarande i full gång här hemma. Har fått spendera hela dagen hemma hos mamma med min syster eftersom de renoverar hemma hos henne också. Nu har de nog helt färdiga med tapeterna och målningen av taken. Ser mycket lovande ut så är glad att vi valde att renovera.

hallen


färg på golvet man får akta sig för


vardagsrummet (med alla grejer ute på balkongen)


köket


strukturtapeten (väldigt snygg! så nöjd med valet!)


bra med foppatofflor att gå i


lyxigt med storbildstv framför sängen *fniss*

Våra speglar som var ute i hallen får inte komma tillbaka. Vi tänker införskaffa oss en stor spegel som ska hänga där istället. Så är det någon som vill ha de där tre vågiga speglarna så är ni välkomna att hämta! Hoppas att de kommer och lägger golvet imorgon!

Inte för att jag kommer få se det i helgen precis, ska jobba, jobba... Lyckligtvis har jag en långtur på söndag och då är jag väl hemma vid fem så man kan ha söndagsmys med sambon.

Har varit dåligt med att dricka cambridge nu, att få äta är en gåva. Ätit lite mealbars, lax, kyckling och räkost. Var och besökte farmors grav igår som sagt. Dessvärre var mobilbatteriet nästan slut så kunde inte ta några bilder (typiskt eller vad?!). Vi åt på en restaurang där vi brukade äta med farmor, och jag åt lite av tre små rätter och fick jätteont i magen på kvällen.


Vägde mig hos morsan imorse, 56 kg. Känns jättebra! Wow, har inte vägt det sedan nian typ! Tre kilo till sen ligger man ju på 53kg! Känns hoppfullt. Om jag orkar, ska jag följa med sambon till träningen imorgon och se hur det känns. Annars får jag väl fortsätta träna på balkongen, känner mig ganska trygg med det, plus att det är billigare och effektivare än att gå på gym.

I och med att de har tejpat in hela köket så kan jag inte laga varm mat ikväll, vilket är trist. Cyklade lyckligtvis till Maxi idag och köpte mer varmrökt lax så jag får väl leva på det. Skönt att det går bra med vikten, det är mitt ljus just nu i mörkret kring tankar om jobb och sånt. Trist, men vad ska man göra? Jag orkar inte ta tag i det just nu. Väntar på körkortstillståndet och håller på att spricka av irritation över att det ska ta sådan tid!!

Bör gå en promenad ikväll. Men alla stora färgfläckar på golvet kanske sätter sig på skorna och det vill jag inte. Typiskt!

På måndag om allt är klart med golv, tapeter och tak så ska jag börja med lchf fullt ut. Inga fler mealbars, mina kvarvarande ck-soppor ska jag sälja och så in med massor av kött, fil och bär och grönt! Har läst någonstans att man kan äta surdegsbröd så ska se vad för alternativ det finns.


Mammas "lilla" Zambo får vara med på avslutande bild. Han är en curly coated retriever - en av de största hundraserna i mankhöjd - fast han väger "bara" 40kg.


Ciao bella!

Stilla

Tog en paus från bloggandet. Vi hade fullt upp med att röja undan inför målning och golvläggning i söndags och sedan ville vi bara slappa.

Var på hemmafest i lördags, väldigt roligt fram till tolv, sedan segade jag ihop totalt. Hade inte druckit något och musiken var väl inte den bästa så blev ganska snabbt grinig då jag dessutom var lite hungrig, hade ont i magen, huvudet, frös. Så jag var väl inte jättetrevlig att ha och göra med innan jag och Robin åkte hem. Vilket var lite surt för jag brukar aldrig bete mig så fränt. Kors då. Robin råkade spilla lite på min jacka och mig och inför alla hans vänner skällde jag ut honom. Stackars älskling... Hade dåligt samvete när vi kom hem. Hoppas inte folk fick fel uppfattning om mig =/





Skönt att äntligen se sig själv på bild utan att tänka "så knubbigt man är...!" Mätte mig precis. Eftersom det inte skett några stora förändringar så får ni det i siffror att jämföra från senast. Som ni ser så är det inga stora minus. En centimeter på låret! Det är ju låren som är det värsta... samt magen men det får bli intensiv träning. Snart är jag frisk nog att ta en tur med sambon till Actic eller vad det nu heter och träna lite biceps och gluteus maximus! Jag ser inte av några effekter på att jag börjat äta, bara att viktnedgången stannat av. Så - släng er våg och mät er!!

09-feb 13-feb
Midjemått 74 74
Smalast på midja 64 64
bröstkorg 67 67
överarmar 25 25
höfter 83,5 83,5
stuss 93,5 93,5
lår 54 53
vader 34,5 34,5
runt knäna 33 33
anklarna 20,5 20,2
armbåge 22 22
handled 14 14
hals 30 29,5
bystmått 81 82,5
över brösten 77 76

Igår åt jag bara mealbars (varit så innerligt trött på shakes ... men gör helst inte så!), 100 g stek kyckling och sedan blev det två kokta smalkorvar med pyttelite senap och ketchup. Mams! Var mycket köttinnehåll i korvarna så de var väldigt goda. Som jag saknat sådan mat. Blev sugen på korvbröd till men nej, det är över nu med sånt. Jag säger inte aldrig till mjöl men just nu får det räcka.

Idag drack jag en shake till frukost på jobbet, åt 150 g lax till middag och någon timme efteråt åt jag en mealbar på stan när jag blev hungrig. Ätit tre kokta korvar nu när jag kom från stan. De har inte hunnit tapetsera något ännu (blev lite besviken att de inte kommit längre...) men de har spaklat för allting så imorgon åker väl strukturtapeten upp och så målarfärg på det. Får väl se när golven läggs, blir kanske inte förrän på onsdag och då är jag ju ledig!

Imorgon är det den fjortonde februari och farmor fyller 100 år. Om hon varit vid livet. Så jag, storasyrran och pappa ska åka till Lund och gå till graven och lägga blommor, pyssla om lite sådär och sedan ska vi äta på Tatung - en kinesisk restaurang vi alltid åt på när vi hälsade på farmor (får verkligen hålla koll på maten!!). Herregud, jag saknar verkligen den tiden. Sedan åkte man hem till farmor och lekte med hennes gamla saker och kollade på alla hennes prydnadsvaser m.m. och så fick man alltid en påse godis som vi delade på när vi kom hem. Det är ungefär 10 år sedan hon gick bort nu. Strax efter hennes 90-årskalas. Älskade farmor <3 jag saknar dig och din breda dialekt.

Jobbar kommande helg. Känns okej. Jobbar inte varannan helg så jag är nöjd med att det bara blir var tredje.

Hemskt vad mätt jag är nu... får se om det blir någon shake ikväll. Kör bara det på jobbet och tar inte med mig shakes, blir lättare att hålla sig från suget att äta på det viset.





Hard work often pays.
Ciao!

Dinnertime

Igårkväll hade jag besök av syrran... och typiskt nog så fick jag hennes halsonda nästan på stunds som hon kom in. Har hänt en gång innan så... superont i halsen försökte jag göra allt för att få bort det. Drack thé, bubbelvatten... tyckte synd om mig själv. Tog två skivor Emilskinka... himmel vad gott! Somnade efter det, haha.

Så idag bestämde jag mig för att cykla till Maxi och handla lax och kycklingfiléer. Imorse tog jag en mealbar och nu har jag precis stjälpt i mig en milkshake och om några timmar ska jag äta lax. Orkar inte vänta längre och jag känner att jag är klar med att bara dricka så 100 g varmrökt lax skall serveras, men inte mer. Ikväll blir det ytterligare en pulvershake.

Idag ska jag satsa på att ta ut allt från kök, hall och vardagsrum. Böcker, DVD och sånt från hyllorna som sitter fastskruvade i väggen... Jag ska bara ta lite bilder först så ni får "före" och "efter".

Sedan svaret till Maria: De tre första dagarna kan man känna sig extra slö och svag, men jag har aldrig känt mig mer förvirrad eller att hjärnan inte samarbetat. Men man kan bli lite trött i början, det upplevde jag allra första gången. Det är därför det är så viktigt att hela tiden dricka massa vatten, för det förhindrar huvudvärk, trötthet m.m.

Vill ha lackskor!!


Bye!

CK 19

Sitter just nu och smaskar på min ljuvliga mealbar från Allévo. Har längtat hela dagen på att få komma hem och äta en sådan. Jag tar inte med mig några mealbars till jobbet, hade nog blivit för distraherad, utan dagen går snabbare och jag vet att de väntar hemma på mig i trygghet ;-) Tar tid på mig att tugga varje tugga... för det är så gott! Enligt upptrappningsfasen så ska jag ha gått upp två kilo nu i vatten, men jag känner ingen förändring. Kanske att magen börjar hungra mer efter mat. Se - vad ska jag med en våg till? Hade förmodligen bara blivit upprörd över att den pekat +2 kg på ett dygn. Nä, alla byxor sitter så bra fortfarande. Mäter mig som sagt på söndag för att se om det hänt något väldigt drastiskt eller ej.

Min sambo försökte övertala mig att följa med ut ikväll och äta... ja, det kan han ju tro. Torterat mig i flera veckor för att smälla i mig massa mat för flera hundra kronor och gå upp allt igen på köpet... nej tack! Han försöker också att övertala mig att dricka imorgon. Det kan han ju glömma. Har lyckats övertala honom att handla någon sådan där lågkaloridricka men den tänker jag inte röra! Jag vill ju inte dricka så tycker det är tradigt att han och hans vänner är så himla besatta av att dricka sprit, det är så socialt och det och det och detta.. bull! Jag har lika kul fastän jag är nykter. Varför är det så svårt att acceptera?!

Dagens outfit


Nej, jag är inte gravid... det är tröjan som är bylsig.





Alla kläder är köpta för ca 2 år sedan... Bootsen - Skopunkten

Om jag känner att lungorna pallar så kommer jag köra lite på rockringen imorgon på balkongen. Funderar dock på att ha kuddar kring midjan... det gör så fruktansvärt ont de första gångerna när man rockar. Nåja. Ska nog ordna sig.

Hoppas att ni alla får en underbar fredagkväll. Själv ska jag nog städa lite på rummet... kolla om jag ska sälja lite jeans på tradera (alla är typ förstora så tänker inte låta dem ligga kvar och försöra humöret). Förhoppningsvis får jag umgås lite med min sambo också, vi har spenderat ganska många kvällar på var sitt håll.

Just det!! Har en überkul nyhet också att berätta! Målarna kommer hit på MÅNDAG och ska fixa hall, kök och vardagsrum. De samarbetar också med golvläggarna som kommer och fixar när det är färdigmålat... Ååå! Snart kommer vi får det jäkligt snyggt. Som jag väntat och längtat. Ni kommer få bilder så fort allt är klart.

Sayonara!

Det här med cambrigekurer (ck)...

Fick en kommentar - vilket var jättekul! från en ny läsare som vill veta lite mer om denna galna CK-värld ;-) Så här kommer det. Jag vill bara understryka att om ni känner att ni fixar det här genom vanlig kost så gör det. Ibland känns det som att när du väl börjat med ck så är det svårt att sluta... det blir en quick fix som ständigt återkommer. Så det är inget jag till 100% rekommenderar till någon.



Cambridge är ett väl beprövat sätt för människor med övervikt att gå ner. Det finns inga egentliga restriktioner i vilka som får "banta" på det här viset, jag har inte sett mig som särskilt överviktig, men småknubbig sådär (som mest 69 kg på 164 cm) och jag fick gå på kuren. Idén kommer antagligen från Universitetet i Cambridge där forskare har försökt hitta ett snabbt sätt för människor med allvarlig eller akut övervikt ska kunna tappa vikt snabbt och därmed förbättra sina chanser att inte dö av sin vikt. Eftersom cambridge är VLCD (very low calorie diet) så får inte affärer sälja det hur som helst (eller så är det på grund av att cambridge inte vill säljas kommerciellt) utan du köper alltid dessa pulverpåsar genom en viktcoach. Du måste skriva under ett kontrakt där du ger lite hälsouppgifter om dig själv m.m. och det gör att viktcoachen kan ha koll på din hälsa och din process. Det är för att inte dieten ska användas på ett inkorrekt sätt, t.ex. att coachen får avgöra om du är för smal eller har ett farligt beteende kring mat (ex. anorexi, bulimi...) för att gå lov att gå på ck.

Jag går till Anki Görnborn Erlandsson och hon har en egen hemsida: Viktkliniken och det heter även hennes butik som ligger i centrala Kristianstad. Ni hittar all information på hennes hemsida om öppettider och mer om cambridge. Det jag kan ge er här är att hon säljer en veckas förbrukning av pulverpåsar (á 21 st) för 500 kr och att en påse kostar 28 kr. Så det blir mycket billigare att köpa en veckas förbrukning oavsett om man ska gå på kombinerad eller ren kur. För att bli medlem kostar det; ca 350 kr. Ibland har hon erbjudande att medlemskapet i tre år kostar halva priset eller är gratis. Så kolla in vad som gäller - står på hennes hemsida! Du kan väga dig hos henne och hon kan dokumentera detta om ni vill.

Cambridge är som sagt uppbyggt på REN KUR och KOMBINERAD KUR. Jag har själv gått ren kur för det mesta. Det innebär att du dricker en "milkshakes" tre gånger om dagen och det är det enda du "äter" så att säga. Till det ska du dricka tre liter vatten, ca 1/2 glas i halvtimmen för att inte hjärnan ska bli utmattat av det låga intaget på ca 500 kcal/dygnet. Så det är viktigt att lägga på minnet. Det är viktigt att du inte slarvar med att äta dessa pulverpåsar!

Jag brukar ta en påse klockan 09.00. Sedan äter jag nästa när jag känner mig hungrig. Det är viktigt att ni väntar ut ifall ni har en tendsens att bli hungriga snabbt. Tänk på att ni bara har tre påsar som ska fördelas över en hel dag. Vissa delar upp påsarna i sex mindre delar så de kan dricka mer under dagen men näringsinnehållet blir detsamma. Det har jag dock inte ork till utan klarar av tre påsar utstpridda under dagen. Så nästa påse kanske intas vid två-tiden och sista påsen vid 18-19.00. Det håller jag mig ganska bra på.

Det kan vara svårt att hålla sig till sitt mål, eftersom man gärna vill äta och det finns så mycket gott man kan stoppa i sig. Jag ser ofta till att ha ett mål. Inte att vara hur smal som helst utan att första steget är t.ex. "komma i smalisjeansen" och nästa steg kanske blir att komma i ett par byxor som man inte använt på flera år... det gäller att förhålla sig till sin egen vikt på ett sunt vis och inte ha för höga förhoppningar. Därför väger jag mig inte. Jag tycker det är orealistiskt att hålla på med den där vågen... det blir en ond cirkel vilket min goda vän Josefin lärde mig - så tack till henne! Istället mäter jag mig, för där finns inga magiska nivåer utan du mäter och kan verkligen se hur mycket du har tappat kring midja, höfter, stuss, lår m.m. Det är helt fantastiskt och en otrolig känsla att kunna jämföra sina resultat. Jag blir än mer sporrad och kan fortsätta kämpa istället för att tänka "hoppas jag tappat 3 kg till lördag" - för om du inte gör det ... då kommer besvikelsen och då blir det svårt att fortsätta. Mät dig en gång i veckan - på en bestämd dag som passar. Du har inget att förlora på det viset. Det finns inget som säger hur mycket cm du ska gå ner från vecka till vecka och det är det som är det bästa. Frihet.

Sist jag övergick till mat så har jag hållt min vikt fantastiskt bra! 2009 så började jag efter två veckor att käka 100 g kyckling, och helt plötsligt satt jag och småsmakade på en rulltårtebit. Dagen efteråt gjorde jag amerikanska pannkakor och så var jag fast i sockerträsket igen. Det tog mig kanske två månder att gå upp alla de 5kg jag lyckades få bort. Och helt plötsligt vägde jag 5 kg till! Så det är en väldig fara med CK - ni måste ha stenkoll på upptrappningen.

I höstas så började jag med att dricka 3 påsar varje dag i en vecka, men att jag lade till 100 g kött på kvällen i samband med en kvällspåse. Jag åt också lite mealbars för att jag var så hiskeligt trött på pulvret. Avskyr ju egentligen milkshakes haha. Men ät bara en bar som ersättning för pulvret. Inte två, inte tre. De innehåller mer socker och kcal än en pulverpåse. Efter två dagar på 100 g lax och 100 g kyckling så lade jag till lite ruccola. Fortsatte så hela veckan ut och sedan började jag äta lite större protioner och varvade enbart med mealbars.


---> bra stege i vilka nivåer det finns inom cambridge... Finns mer info HÄR.

DET ÄR SUPERVIKTIGT att ni inte klämmer i er värsta festmåltiden direkt när vi lagt av med ck eller vill börja trappa upp. Vet inte hur många som är helt hysteriska efter en helg och de gått upp tre kilo... ja, vad hade dem förväntat sig? Så använd det sunda förnuftet. Och försökt att inte äta godis på i alla fall två veckor efter att du slutat dricka påsar.

Så jag ska köra samma stuk med början på måndag. Lax och kyckling. Lite kött efter några dagar. Ska börja promenera mer nu när jag snart är frisk från förkylningen. Eftersom jag går över på lchf så blir det ingen pasta, potatis eller så... Kött, lagom med friskt fett och grönt. Jag kommer att äta potatis (för den är bäst att äta om man nu ska äta pasta, ris eller potatis) för det är ju grymt gott egentligen... både till lax och till andra köttvaror. Så får jag helt enkelt se hur det påverkar min kropp och hjärnan.

Ni kan kombinera också, det tar längre tid att tappa vikt och det måste man ha i åtanke. Däremot är det ju konstaterat att det är bättre med en långsam viktnedgång än en hastig. Det är upp till var och en att avgöra vad som är bäst. Prata med coachen om ni känner att ni behöver råd inför starten. & kan ni... så undvara spriten. Det är inte bra för någon egentligen. Jag har alltid haft lätt att avstå från sprit när jag går på ren kur. Det intresserar mig inte utan jag går ofta ut nykter och det passar mig utmärkt. Men vissa älskar vin på kvällen så det får bli en balansgång. Hör med coachen!

/E

CK 18... nästan!

Nehepp.. jag härdade inte ut längre. Eftermiddagen blev tuff! Har druckit två ckdrinkar och nu sitter jag och småäter på en Naturdiet bar. I know, I know. Har mätt mig precis och ska mäta mig på söndag för att se om det blivit plus eller minus. Fått mycket fin feedback från alla på jobbet, jättekul att de ser att jag blivit smalare! En undrade om jag var sjuk eftersom hon märkt att jag gått ner mycket och tyckte inte jag skulle gå ner mer i vikt för jag såg inte sund ut längre. Nåja, man kan inte göra alla nöjda, men jag är nöjd och det är det viktigaste.

Tror jag kör på två soppor fredag, lördag& söndag och då en bar till kvällsmat och på måndag blir det soppor på dagen och lax på kvällen, kyckling på tisdag, lax på onsdag, någon form av kött på torsdag med grönt, likadant på fredag, lördag och söndag och sedan är det good bye CK forever! Vill aldrig mer dricka detta vedervärdiga mög!

Veckans inspo-outfit från Columbine Smille.





Har försökt gå klädd något i denna stil idag. Så himla avslappnad men ändå snyggt! Körde dock inte på heels. Mina smalisjeans har ju blivit väldigt lösa så de fungerar som boyfriend-pants typ, på mitt ett vitt linne och en svart polotröja över. En blå kappa som jag köpte på Cubus på rean för något år sedan. Perfekt. kände mig väldigt tjusig.








Håller tummarna för att jag nu ska klara av att hålla detta! Känns väldigt kul... har nog inte varit så här smal sedan nian...! Förhoppningsvis kan jag gå ner lite till genom bra mat och massor av härlig träning! kommer nog börja träna på Artica - ska pröva med min sambo som redan tränar där när jag blir helt frisk. Träna bort det allra sista överflödet! Beach 2012? Vänta, vänta, jag kommer ;-) Vi har dessutom fått stegräknare från jubbet som man ska ha och kolla hur många steg man tar. Har slarvat ganska mycket med den men nu så! Gick hem från stan så just nu kan jag briljera med 13683 steg. Fortsättning följer...

Blir party party på lördag hos några av Robins kompisar, ska bli jättekul! På förmiddagen blir det förhoppningsvis lite stan med sambon och en vän och jag har ju ett presentkort hos en guldsmed så det blir nog ett besök där med för att gotta sig i smycken! Söndag blir slappedag och kanske en utflykt till sambons föräldrar.

Lite andra inspobilder!









C'est la vie!
Ciao!

CK 17

Det är aldrig kul att vara sjuk. Det är det värsta jag vet. Du kan inte jobba = inga pengar, du kan inte göra saker = trist hela tiden, du måste ligga i sängen = värre än värst!

Men jag ska inte klaga, jag har inte brutit något i alla fall. Såg något sjukhusprogram igår kväll om en tjej som trillade med sin BMX och bröt båda händerna. Så förkylning är ingen i jämförelse men det går inte att säg annat än att det är sjukligt segt! Snorar och hostar fortfarande men inte lika häftigt så tänker se till att jobba resten av veckan. Så går tiden fortare dessutom.

Jaha... dag sjutton på CK-kuren. Det börjar bli lite drygt nu och inte blir det bättre av att killen går och tjatar om att det snart dags är att sluta med det här. Jag är kluven. Jag menar, snart har det gått en vecka och då har jag ju bara en vecka kvar! Å andra sidan kanske det är bäst att ta upptrappningsfasen nästa vecka men strikt diet av kött och sallad. Då kan jag ju börja träna också, känns som det är det enda som kommer få bort det lilla som är kvar på min mage och på låren.

Men det blir strikt CK fram till söndag då i alla fall. Sedan får jag se vad jag har lust till på måndag. Om jag är redo för att börja äta eller ej. Tänker inte börja äta de där barsen för det känns som om man äter chokladkakor och suget kan ju komma pang boom.  Nu när det är borta kan det minsann hålla sig borta.



ni får ursäkta "posen" ... men älskar de här byxorna! Vilken häck man får i dem!




Tror jag ska köpa lite varmrökt lax på måndagen för att förbereda mig för upptrappningen. Lite kyckling och kotletter. Det gick så himla bra sist så håller tummarna för att det ska funka nu också.
Cya!

nemen..?

Vart tog motivationen vägen? Den var på topp igår och nu vet jag inte vart den har blivit av. Antar att det kommer gå fram och tillbaka nu denna tredje vecka. Är som sagt överlycklig att jag lyckats nå hit, men jag känner mig ju inte riktigt klar ännu. Väldigt irriterad över min förkylning... den pajar allt! Jag kan inte ut och gå, inte träna, ingenting. Försökte springa för att hinna med bussen i morse, men det gick bara inte. Lungorna hänger inte med.

Har lite panik inför sommaren också. Kan inte bestämma mig för vad jag ska göra... å ena sidan känner jag "ja!" och i andra "nja...". Hade varit så skönt med riktigt semester i sommar, men om jag ska sommarjobba kan jag ju kyssa det adjöss. Å andra sidan är det en bra erfarenhet om jag verkligen ska jobba i höst...

Sitter och drömmer om kött... potatis och ja... mat. Sambon ska göra gulaschsoppa ikväll på högrev... gissa vem som är tusenfalt avundsjuk? Sedan försöker jag intala mig själv att det är ju "bara" två veckor kvar. Jag har redan fixat två veckor, och enbart två återstår. Hur svårt ska det vara egentligen?

Nåväl... lite inspo från H&M VT2012.



Hoppas att jag drömmer om riktigt stora matorgier inatt! Det behöver jag verkligen. Känner till och med att käken börjar bli lite otålig, och tänderna. De vill tugga. Får väl ta lite isbitar till kvällsmaten.
Ciao!

The faux leather armed jacket.

När jag var i malmö i början av januari så hittade jag en hel del godbitar (som jag inte borde hittat). Ett av mina fynd av en jacka från H&M. Den är i en slags mjuk polyester, förutom på ärmarna och fickorna - vilket är i fuskskinn. Har funnits andra varianter ute på marknaden men priset var rimligt så den fick med hem.









Väskan köptes också i Malmö, på Gina Tricot för 100 kr, rea är för härligt! Lagom coolful.
Ciao!

CK 14

Nu har det snart passerat två veckor sedan jag påbörjade min andra ck-kur. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Sedan tisdag denna vecka har jag tappat ytterligare 15 cm på kroppen.



Jag kommer i jeans som jag hade i typ 1:a ring på gymnasiet. Iofs har jag aldrig varit den där "smala tjejen" efter 9:an i högstadiet - det var då jag gick upp i princip 10 kg pang bom. Jag fick bredare höfter och större lår. När jag pratar med min äldsta storasyster förstår jag att det är egentligen inte "smalhet" det ska handla om, utan hälsa och välmående. Du ska ha en stark kropp som orkar jobba. Och då måste du äta rätt och träna - eller åtminstone röra på dig. Och jag vet. Jag vågar inte riktigt gissa vad jag väger nu... 57kg kanske? Då har jag tappat ca 4 kg på två veckor om jag utgår ifrån att jag vägde ca 61 kg när jag började igen. Det innebär att jag förhoppningsvis kommer att nå 55kg-nivån om ytterligare två veckor. Det är trots allt bara två kilo det rör sig om. Som sagt är jag väldigt väldigt nöjd med min insats ;-) Men jag är inte riktigt färdig ännu, mina lår behöver slanka till sig och magen behöver få en ordentlig reducering. Det är dock skönt att jag inte har 88 cm runt midjan (mäta sig vid naveln) för det är där det "farliga fettet sitter" och 88 cm => risk för sjukdomar m.m. enligt forskning. Nöjd med mina 75 cm. Det är förmodligen 5 cm till innan den är riktigt borta. Cross my fingers!

Jag mår helt klart bättre idag än igår. Jag vaknade med feber och upplevde ett hårt tryck mot lungorna och jag hostade - bara det att det onda satt inte i svalget och mandlarna utan längre ner mot luftrören och bronkerna. Aj aj aj. Inte roligt. Sovit bort hela dagen. Min sambo försökte få mig att äta mackor, dricka juice och pizza men jag höll mig till mina shakes. Jag tänker inte ge mig.

Får se hur det ser ut kring den 12-13 februari. Känns som jag fixar en vecka till utan problem. Sen kanske jag vågar väga mig... Fast bara kanske haha.

En annan sak som jag har upptäckt nu när jag dricker ck är allt omkring mig i matväg. Hur folk snaskar i sig godis mitt i veckorna, kränger chips, äter pizza på 1500 kcal/per pizza. Det har liksom blivit ett wake-up-call. & jag hoppas innerligt att det är tillräckligt för att få mig att äta med omtanke när jag slutar på ck. Kommer bli lax och kyckling i övergången. Lite sallad till det. Jag ska säga upp bekantskapen med mjöl. Kommer äta potatis och ris ibland. Hoppas verkligen att jag kan behålla vikten till sommaren och tja... och resten av livet mellan kommande graviditeter ;-) The future is hopfull!
Cya!

Girls night

Kom precis hem från tjejkvällen. Fick skjuts av snälla Elin ;-) Satt "grattis till examen"-buketten från rara Jessica i vatten så att de inte ska dö i första taget. Det var verkligen så fint av henne!

This it what I wore.


Tröja & byxor - Gina Tricot (höst2011)

Favvoväskan fick följa med!


Bukett:







Tre av oss ska mötas upp i morgon för lite shopping (jag följer dock med som smakråd. Fattig som en luslus) och sen ska tjejerna fika medan jag kanske tar en kopp tée. Gått utmärkt idag, dag tolv är snart över och vi går på tretton. Kommer mäta mig på söndag eftersom jag ska jobba dag på måndag och vill gärna mäta mig på morgonen.

Lite typiskt. Fick jättehosta när jag kom till Sofie och nu sitter det djupt ner i bronkerna och jag hostar och har mig... får hoppas att jag inte blir sjuk! Vill inte! Förmodligen kylans fel... tusan!

Imorgon kväll blir det dessutom party hemma hos Robins kusin. Ser fram emot det!

Veronica åker till fjällen för att fira födelsedag och bara koppla av - vilket hon definitivt förtjänar! Ha de så gott däruppe vännen! Hörs på din födelsedag (förhoppningsvis).

Cya!

Fade in to white...

... and step out in glory.

CK dag 10. Helt sjukt. Fattar ni?! 10 dagar har redan passerat. Var och köpte en vecka ck till som kommer räcka till nästa vecka och på måndag har jag ätit i två veckor. Sedan blir det tre veckor. Jag kan knappt vänta på att få mäta mig på måndag! Har fått mycket kommentarer angående min vikt av folk (IRL) och det känns jättekul att folk verkligen ser att jag har gått ner. Först var jag lite veligt... att jag inte skulle köra fyra veckor... men nu har jag tänkt efter.

Jag och min syster vägde oss julen 2004 (eller nått i den stilen.. julen var det i alla fall) och båda vägde 52,3 kg. När vi pendlat upp och ner i vikt är det den där "magiska" vikten vi brukar dilla om. Det har varit så förbaskat kul å nå den. Fast om jag kör två veckor till tror jag att vikten kommer falla på ca 55 kg. Sen blir det upp till mig och LCHF att ta hand om resten, för mer än fyra veckor blir det minsann inte. Mina bröst har krympt ca 2 st så nu är jag ca en 65F-E. Beror på BH:n. Känns bra! Vill gärna ha mindre bröst.

Första dagen på mitt gamla jobb och det var toppen! Fick väldigt beröm av en arbetskollega som tyckte jag var så mån om våra pensionärer - det värmde! Tror det är så viktigt att kunna ge varandra cred för det man gör, detaljer som fungerat bra osv. Jag svävade på moln hela dagen (ego men sån är jag). Jag ångrar väl egentligen inte att jag gick min utbildning, men när jag är tillbaka på golvet så känner jag mig ... hemma.

Ska jobba imorgon - längtar! Väntar fortfarande på mitt tillstånd att övningsköra men det känns som om det aldrig kommer ske *suck*.

Lite pics. Fina jeans som jag köpte efter att min vän Veronica hade ett par på sig för några år sedan. Nu sitter de ganska grymt!







Imorgon blir det jobb och tjejkväll med några från min utbildning. Ska bli kul! Nu tänker jag på oxfilé igen. Ska gå och duscha sen blir det sängen!
Sayo!

Whaddup?

Nu vill jag att tre veckor ska flyga iväg så att jag kan vara klar med CK. Det har varit en ganska lugn dag idag, men jag känner att jag vill börja äta mat snart. Lax, oxfilé, fyllda lövbiffar, korv, varma soppor, ägg... mat! Får se hur många centimetrar jag har tappat och hur jag känner mig. Jag är väldigt nöjd just nu, lite sugen på att få börja träna... Särskilt på F&S - det är socialt och det är kul! Måste bara hitta en work-outpal som man kan dra med. Eller ska jag fortsätta med intervallpassen på balkongen? Har inte bestämt mig...



Smycken från Gina Tricot.


Bilder på byxorna från Zara:







Älskar mönstrade byxor! Det är verkligen min grej nu, haha. Fast jag tycker även om svarta elegantare byxor - de går ihop med det mesta.

Första jobbdagen imorgon. Inte som socionom dock. Blir på det gamla jobbet, men ska bli kul att träffa alla på avdelningen. Jag avskyr verkligen mig själv nu för att jag inte tog körkortet innan. Men... det är lätt att vara efterklok. Och jag väntar fortfarande på beskedet från handläggarna på Transportstyrelsen. Mästare på seghet?! Jag vill övningsköra nu.

Nåväl. Lite inspobilder såhär på kvällen.









Ciao!
RSS 2.0