The Religion Within

Kom och tänka på det precis nu, att jag är sugen på att skaffa örhänge i form av stora kors. Eller ett stort korshalsband. Sedan blir jag fundersam, tveksam och nojig över att skaffa korssmycken. Jag tycker kors är fint, men för mig är det så starkt förknippat med religion. Jag vill inte att folk ska se mig med kors och tänka "hm, kristen?" även om jag vet att det inte är många som kanske gör så, idag har man i prinicp på sig vad som utan att folk stämplar.


Inte för att det är fel att någon tror man är kristen, men eftersom jag är så mycket ateist man bara kan bli så känns det fel för mig att folk ska få den uppfattningen.

Sedan började jag tänka mer på mina ståndpunkter. En ståndpunkt som gör det svårt för mig, som gör mig tveksam om jag bör skaffa korssmycken. Ett kors är ju faktiskt ursprungen från kristendomen. Likaså dop, bröllop i kyrkan osv. Jag är sådan som inte vill göra saker om det inte känns bra för mig.

Jag tycker det känns som man ljuger i kyrkan när man äktar någon i Guds namn - FÖR MAN TROR INTE PÅ DET!! Jag tycker det känns som man ljuger i kyrkan när man döper sitt barn i Guds namn och upptar ungen i Guds församling - FÖR MAN TROR INTE PÅ DET!! Jag tycker det känns som man bedrar religionen för de som verkligen är troende när man konfirmerar sig - FÖR MÅNGA TROR INTE PÅ GUD UTAN GÖR DET FÖR PRESENTERNA.

Jag tycker det är så in i satans fel! Jag tycker faktiskt det. Visst, traditioner, men det tappar sin verkliga mening när folk gör det bara för att det så ska vara. Jag känner illamåendet redan nu välla upp i kroppen. Det äcklar mig. Det är så jag känner. Trots det tycker jag om att gå på bröllop, kanske inte den kyrkliga processen men allt efteråt; dop - kanske inte det kyrkliga eftersom den processen känns så fånig (särskilt när föräldrarna gör det BARA för sakens skull) och utdragen - det trevliga kommer efteråt med att träffa alla från släkten och sitta och tjabba. Konfirmationsgrejen undviker jag också, riktigt segt och jag känner hur orden bara rinner av mig och jag tänker "så fånigt". Vad ska jag liksom säga till konfirmanden? Grattis till ljugpedistalen? Eller grattis till presenterna?

Men för de som verkligen tror på det känner jag att det är självklart för dem att göra det.

Jag kommer aldrig gifta mig i kyrkan. Jag kommer aldrig döpa mina barn - de får själv bestämma vad de ska göra när de hamnar i konfirmationsålder. Jag tycker det känns fel att döpa in sina barn till svenska kyrkan enbart för att det ska vara så. Ska dem inte själva få välja vilken religion de vill utgå ifrån? Även om svenska samhället är uppbyggt på den kristna religionen, och det har jag inget emot eftersom det blev en bra integrering till ett normalt fungerande samhälle utan religionsinblandning, och jag tackar religionen för att den kommit med mycket positiva saker så känner jag själv att det är fel att kalla mig kristen. För jag är atesit. Det finns ingen Gud för mig.

Det jag vill ha fram här är kornet som gör det lite omöjligt för mig att skaffa korsörhänge. Jag vill, men är det verkligen ... rätt? Har kristendomen slagit ensamrätt på kors? Diskussionen kanske verkar knasig, men är man som jag så blir det rätt så märkligt....

Nåväl, ska på dop imorgon. Som sagt, det kommer bli kul att träffa släkten och den lille pojken som ska döpas eftersom jag inte har träffat honom. Men ett namnkalas hade kanske räckt...? Alla får göra som de vill... men var är eftertänksamheten?

Säger som min 6-åriga systerdotter på hennes kusins dop "Det räcker nu" när prästen var redo att mässa vidare.

Old times cum rushing back

Shit, hittade lite gamla bilder på mig. Kände igen knappt mig på vissa bilder:
20100307




090927


090628


090302


20081102


Jäättegammal bild. Hade svartlila hår då.


20051125


Gräsligt klädd man var som liten...


Tittar man riktigt noga kan man se mitt ärr längst bröstkorgen.


Ja, man förändras hela tiden. Så kul när man tittar på gamla bilder och ser hur lika syskonbarnen är en när man  själv var liten. Mysigt.

Nehepp.. ska ut en promenad med morsans hund och sen ska jag lägga mig. Ciao!

Let the rhythm take control

Ah, vilken dag! Missat obligatoriskt seminarium, och jag vet att jag gaggat om det på Facebook, men faktum att jag missförstod det och inte trodde att det var obl. och att jag nu står inför att skriva en jäkla liten uppsats får hjärtat att slå i raseri. Usch. Men nu till lite trevligare saker. Hittat en massa bilder, som jag låter mig inspireras av i novembermörkret!













Tror knappt det är sant. Har jäkligt mycket i november, har aldrig varit så uppbokad i hela mitt liv!

Kristianstad väder idag

 

Hm... jag vet inte riktigt om jag tycker det stämmer...

 

bilder tagna idag kl 09.30 - just nu ösregnar/öshaglar det!

 

AH! Skulle gå till stan och fixa lite, nu får jag nog skjuta upp det. Fasen!

W.O.W

Det snyggaste jag har sett på länge



Vill ha jackan och läppstifet. Så himla snyggt!

Hade mitt allra första samtal idag med klient! Var väldigt nervös men det släppte ganska så snart som jag lugnat ner mig. Där finns alltid något man kan förbättra, men det gick allt som allt rätt bra. Stolt kände jag mig när jag cyklade hem och det är ju en skön känsla!


Lite skoinspo, bara för att!












I ordning: Asos.com, ?, River Island.com , Nelly.se , Brandos.se



Nu ska jag fira helg - ledig imorgon och jobbar hela helgen. Så min lilla lördag sker imorgon :) Bye!

Zero Inspo.

Helgen var bra. Fredagen bestod av praktik och sedan åkte jag till Blekinge med några kurskamrater för att umgås lite. Det var så trevligt. Det är kul när man kan samtala med folk som ligger på den nivån man själv är på, dvs socionomnivån. Samtalet blir helt annorlunda, och det var kul att få snacka av sig om praktiken och höra om deras praktik. Lördagen blev besök från V&P, mycket trevligt. Skönt när man får in lite sociala helger, har blivit mycket av det på senare tid. Bra! Söndagen blev någon sorts vilodag med mycket bokskrivande samt besök hos syrran och hennes barn.

Kofta - Vero Moda, Topp - Zara, Scarfs - Lindex, Väska - Accent, Boots - gamla från Din Sko.



Lekte lite med nagellacket medan jag väntade på V&P i lördags.

 

Peter agerade Optimus Prime på Pride Festival ^*

---


Testade lite outfits i söndags.


Busungar 1+2





Bene


Alex



Syrran & Inez



Nä, nu är det kanske sängdags? Har en dag man ska orka med imorgon! Tudelue!

Nothing is to hard!






Den där Caroline äger hur många jackor som helst, det är den ena modellen efter den andra. Lyxigt :) Skulle gärna vilja ha den vita pälsjackan hon har. Sen den nedersta är bara så häftig. Tänker jag själv implementera. Ska köpa en billig svart rock second hand och sedan sätta i saxen och sy in så som den med dragkedjor. Mycket coolt. Finns hur mycket som helst man kan göra själv, bara man har en symaskin! Vilket jag inte har. Tur att man har släktingar man kan be om hjälp!

Nehepp. Besök kommer ikväll, Veronica & Peter. Ska käka middag och kanske bowla. Annars blir det nog lek eller något film.

Adieu!

Straight to hell

Idag blev jag förvånad och lite arg. Mitt id-kort går ut på söndag. Dags att införskaffa ett nytt, tänkte jag. Fotade mig hos Allfoto. 6 fotografier för 190 spänn! Första chocken. Sprang över till Swedbank för att skicka efter nytt id-kort. När jag tappade bort mitt id-kort för några år sedan så skaffade jag ett nytt. 100 kr kostade det. Efter att jag skrivit under allt och det är klart säger killen som betjänar mig "Det blir 400 kr".
400 kr?!?!?!?! För ett jävla id-kort?! Jag trodde jag skulle smälla av. Ett nytt id-kort gick alltså på nära 600 spänn. Det gör mig riktigt jäkla sur. Det var inte den summan jag hade räknat med. Men nu är man där, 600 kr fattigare. Tack. Hur hände det där? 400 kr på fyra år. Förjävligt. Bäst att man inte tappar bort kortet nu när jag får det.

Beklagar mig över att det kommer så mycket nytt och fräscht hela tiden. Jag vill bara ha och ha. Jag åkte på en kraftig utskällning av min sambo eftersom han tycker jag handlar för mycket och de där 600 kr var pengar jag hade behövt till annat, t.ex. ett läkarbesök som lär kosta minst 300 kr. Sådant jag absolut inte räknat med. Surt sa räven!

Hade hellre lagt 600 kr på det här:








skor: DinSko - samtliga 599 kr



Cubus - 599 kr










När jag var på väg in till stan med glädje för att skaffa nytt id-kort. Så kul var det...


Tröstade mig med en ful fejksvans från H&M för 39 kr...

Sedan har det inte hänt ett jutt idag, jag har försökt städa och plugga men de där 600 kr irriterar mig som fanken.
Nej, nu ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig!

Get Warm

Vaknade nyss och kom på att H&M måste uppdaterat sin lilla hemsida. Yes, det hade dem. Där var mycket fint denna gång. Alltid lika kul, känns som liten julafton varje torsdagmorgon. Den här gången blev jag lite besviken eftersom vissa plagg redan var slutsålda, särskilt de där fina skorna som jag såg häromdagen i Plaza Kvinna med ett uppslag där Carina Berg hade dem på sig. Mycket fina. Och slut. Jag tror att de kommer in igen imorgon. Ibland när H&M lägger in nya saker är de ofta slutsålda pga något tekniskt fel, skulle jag tro. Tomorrow it is! De randiga strumpbyxorna med färg var det heller inget fel på, men det verkar inte som de säljer dem online...









Nu ska jag snart ut och gå. Tror jag. Vi får se.

Shoes in passion

Hur snyggt var inte detta?



bild: Caroline Blomst



Tyckte inte alls att de var snygga först, men nu skulle jag gärna vilja ha ett par själv. Går loss på ungefär 7000 SEK.

LCHF:
Idag har det blivit turkisk yoghurt med grädde och kanel. Ska försöka slänga i lite blåbär och hallon, men glömmer det hela tiden. Till lunch blev det köttfärsås med en släng grädde och haricot verte. Ikväll orkade vi inte anstränga oss så det blev färdiggrillad kyckling med crème fraiche med pressad vitlök i och lite gurkmeja för färgens skull. Mums! Köpte Anton Bergs "Rasperry & Blackberry" fairtrade chocolate Dark 72% - åt två bitar sen var det bra. Tänkte ta en promenad men nu sitter jag här. Måste till F&S och köpa ett kort, vet inte hur länge jag har tjatat om att jag ska göra det.


Ett par perfekta vinterskor för ca 4000 kr. Superfina, så jag hoppas ett par fina kopior kommer inom kort! Skickade ju tillbaka de andra skorna från Asos eftersom de var för höga, vill gärna kunna använda skorna lite mer. Så jag försöker hitta de perfekta shearlingbootsen för lagom peng. Vi får väl se hur det ska gå med den saken.



INSPO:










Nu ska jag slå mig ner i sängen och plugga en timme och därefter blir det fritid med Plaza Kvinna!

En petit peut

Oj oj oj! Denna helgen har verkligen susat förbi med rekordfart! Tur då att söndagen har tagit lite längre tid på sig att glida förbi. Skulle ut på fredagen eftersom Jossan ville fira sin födelsedag. Dock drabbades jag av migrän igen (fattar noll) och mådde illa under kvällen så jag hoppade restaurangbesöket. Satt en stund på Taste innan Jossan o co beslutade sig för att åka hem. Lagom i tid dök Bexx upp med Lisel och vi spaltserade iväg till Banken.

Kön var trés terrible! Massa 18-åringar (säkerligen yngre människor också) som betedde sig fruktansvärt. Becc gick till vakten för att fråga något, till vår förvåning kände hon honom och han släppte mer än gärna förbi vårt lilla följe - så vi slapp trängas med denna hord av skator.

Kvällen var lyckad, om man försöker förtränga det faktum att Banken bestod av 98% F.T.I. De resternade 2% bestod av mig, Becc, Lisel, Anton och Kirre samt en tjej som vi stötte på som var härligt trevlig. Istället för att dansa stod vi och pratade allt mellan himmel och jord. Kunde inte bli bättre, med tanke på att det inte gick att ens försöka sig på att dansa därinne.

Igår blev det släktträff i Trelleborg. Tog hela dagen så när jag kom hem vid tolv inatt sov jag ända till halv tio imorse. Perfekt helg. Längtar redan till nästa :)






Födelsedagsbarnet


Carro som inte ville vara med på bild



Igår, klockan 9.00 på väg ut till skjutsen mot Trelleborg








Besökte syrran, hennes barn och katterna. Min älskade bortadopterade Xander bor där, så det var ett kärt återbesök. Saknar honom så och så fin och stor han blivit!

Tjockisen


Prosit (eller nått?)


Nellie o Xander




Becc


Gabbe



Adieu!

Choke Coca Cola

Jobbet (praktiken) tar verkligen upp all min lediga tid nu i dessa dagar. Man är där länge, sedan kommer man hem och måste läsa på lite böcker som faller utom praktiken men inom kursen och böcker som behövs för praktiken. Hinner inte skriva så mycket på min bok, jag känner att jag måste ta en paus och försöka läsa till mig lite skrivinspiration från andra skönlitterära böcker. Dags att börja nu, känner jag. Ta en paus och läsa en bok. Det var mycket längesedan jag gjorde det.

Köpte en halsduk häromdagen, men lite osäker på vad jag tycker om den. Vad tycker ni?

Samtliga plagg & skor: H&M

 

Shearlingjacka - Lindex, jeans - H&M, Stövlar - DIN SKO, halsduk - H&M, grön väska - Accent

 

I LIKE MY GREEN BAG!

INSPO

 

 

It's all about the jackets and shoes!

Blonde Blood Dream

Skulle vara kul att blondera sig igen :) Om ingen märkt det, så är jag mycket inspirerad av Abbey Lee Kershaw. Efter Sasha Pivovarova ofcourse.

 

Idag är det kanelbullens dag, och eftersom jag älskar kanelbullar så ska jag faktiskt ta mig och köpa några idag.

Inatt hade jag en fruktansvärd dröm. Förra veckan drömde jag så häftigt att det påverkade min andning. Robin väckte mig och var orolig eftersom han hört mig andas som om jag sprang fort eller var stressad. Vet inte riktigt vad jag gör för att förtjäna det. Men det är mycket sällan det kommer positiva drömmar. Får nog jobba med det.

Nehepp, kanelbullar var det!

Adios!

RSS 2.0