Newsflash

.LCHF.
Tränad idag som sagt. Åt två ägg och ett glas laktosfri fil till frukost innan. Åt pepparbiff och gräddsås vid tolvslaget. Tog en halvtimme att tugga i sig den... segt! Ikväll gjorde sambon "Het köttfärssoppa". Kan inte receptet men det var rivna morötter i (!). Ja, inte särskilt mycket så det är väl okej. Har inte ätit särskilt mkt kolisar idag ändå.

Sitter och spanar lite på fusk-semlor. Ska nog ta och köpa mig en mandelkvarn och mala mitt eget mjöl! På så vis kan jag göra nötbröd och semlor på nötmjöl. Sedan ska jag och några kursare ha våffeldag och då ska jag ta med mig mandelmjöl så jag kan göra mandelvåfflor.



Want.List.


- Röd Kavaj <3


- Vit assymetrisk klänning (Topshop)


- Vita vida byxor (Ellos)



- Vit väska (Accent)


- Pistolväska



- red shoe





Sugen på att färga håret, men bara topparna. Bleka dem och färga dem rosa eller något galet... :)





Bye.

Its a new dawn, its a new day, its a new life for me

Wiho! Det kanske inte var så dumt att ha eftermiddagar trots allt? Klockan åtta gick jag upp och kvart i nio infann jag mig på F&S. Fixade mitt nya all-kort och är någon tusenlapp fattigare. Det var riktigt kul att få komma igång igen. Mamma var också där med någon arbetskollega. Visade henne hur två stationer funkade. Rätt kul faktiskt.

Beställt instruktion på fredag eftersom jag vill kunna göra mer flexibel träning. Inte bara på stationer, för de är oftast upptagna. Jag är mest fokuserad på armar, rygg och mage. Sedan tar jag benen när det finns tid över.

Ska snart äta LCHF-middag. Pepparbiff med gräddsås och broccoli. Kan bli gott :) Sedan är det skola och därefter hem och plugga. Det börjar lossa lite. Skönt!

Givenchy




Gianfranco Ferré




Gareth Pug





Bye!

What you like is not what I like

Hade en liten tjejträff i fredags med några kursare. En av dem började prata om gräddbullar. Det plingade till i huvudet. Ännu en sak som jag absolut inte kan äta. Vedervärdigt, en märklig styggelse. Jag mådde illa hela kvällen efter det ^^ Bara tanken på att sätta tänder i det... magen vrider sig i skräck.

Så förutom pannkakor, chokladpudding, alla former av mousse, milkshakes, smoothies, mjukglass, brylépudding och fromage så är gräddbullar en sådan som får det att rysa i kroppen på mig. Ish!

När Gaby sedan kom på kvällen för lite tjejtajm så skulle jag gjort LCHF-pannacotta, men det blev lite sent för att det skulle hinna bli ätbart, så jag rörde ihop lite grädde (40%) och tinade lite bär och köpte mörk choklad (86%) sen var saken klart. Det är fantastiskt gott!



--

Yesterday






Var även ute igår. Kompis födelsedag och så var min syster från Norge hemma på ett blixtbesök. Träffade henne bara i några timmar men det var fint det.

Bexx


ûbertrist bild a la Emma, men ingen ville ta foto på mig ^^


Drömmer mig bort i dessa kreationer:

Antonio Berardi







Antontio Marras







Andrew Gn







Idag vet jag inte vad jag ska göra. Något. Sayo!

4 saker jag inte tycker om...

Har aldrig gjort en sådan här lista, så därför kommer det en idag!

1. Jeffrey Campbellskorna ALLA vill ha - riktigt gräsliga ko-skor som ser helt makabra ut framifrån såväl som på sidan. Förstår inte varför folk vill ha dem...
2. Odd Molly - precis som märker säger: ODD! Mycket märkliga kläder, förmodligen för att det inte är min smak...
3. Trasiga strumpbyxor - ja, behöver nog inte säga mer...
4. Mikrofonkåt - alla sjunger på den och jag bara står och tänker "va? den här låten är ju inte ens bra!" Vad hände September?!


Det ser ut att bli en hektisk vår... vill att det ska var sommar nu. Ledighet, sol, bad och mer bad. Väntar FORTFARANDE på det jäkla studentkortet - någon som fått det ännu?! Segt som stryk. Jag skulle skaffat det i höstas! typiskt...

Derek Lamm


<3


Chris Benz





Cynthia Rowley





Ska läsa en uppgift ikväll, men just nu ska jag bara relaxa och skriva vidare på min roman från Eskarl Trollkarl-serien. Det är riktigt svårt att försöka hålla språket till 1400-talet, samt klädstil just det året, intredning, hur såg slotten ut, husen osv... Leta fakta, leta fakta... :)

(text ur Sophia:) "Vid mannens sida stod en flicka med klara gröna ögon, en liten näsa och en minitatyrmun av den kvinna som låg döende i sin säng. Hennes hår syntes inte heller då hon bar den klassiska henninen: den var inte särskilt hög men spetsig och i toppen hängde två genomskinliga slöjor som föll bak över flickans rygg. Mannen var iklädd i en vit spetsliknande skjorta och över den bar han en tjock väst med runda markerande axlar och kort krage. Framvid bröstet var den öppen och gick ner i ett V mot naveln, därefter slutade den och midjan omslöts av ett par grova byxor i samma mörkblåa färg som västen. Kring halsen bar han ett brett halsband av guld."

 

Goderafton!

Party & the rest

Ja, det blev fest i lördags. Det var mycket kul, så fint att alla kunde komma!


Gaby & Ellen



Det var längesedan jag hade OBLIGATORISKA BRÖST-BILDEN. Denna får Gaby stå för, de andra strejkade :)


Josefin markerade X-tydligt att hon inte ville vara med


Det gick inte bra för mig & Gaby att ta foto ihop


Jag & vackraste Sanne


Sanne & Veronica


Knäppisarna 1, 2 och 3


Lagom laddade!


Häromdagen fick jag hem de här underbara dojjorna. Påminner mycket om Acne framifrån och det gillar jag! Från Nelly.se








Inatt vaknade jag och mådde extremt dåligt. Jag försökte ignorera faktumet att gå upp och ja, få upp det onda i mig, men det gick inte. Varje bild jag försökte framkalla för att lugna mig fick mig bara att må ännu sämre. Tillslut tog jag saken i händer och krälade in på toaletten. Drog en stor handduk över mig och blev sittandes framlutad vid toaletten. I två timmar. Inte mysigt.

När klockan ringde VAKNA! så lyckades jag få iväg två sms till klasskompisarna eftersom vår nya kurs började idag. Sedan somnade jag om och sov till tolv. Tog ett glas multivitamin och började leta efter litteratur till kursen. Somnade igen. Åt lite fil. Funderade på vad de gjorde i skolan.

Nu har jag precis gjort LCHF spenatsoppa. Så lätt och så gott:
400-500g spenat slängs ner i en kastrull med smält smör. Det går bra att steka frösen spenat, den tinar i värmen och lagom tills den är upptinad kan du hälla i 5 dl vatten och 1 buljongtärning. Koka i fem minuter, sedan häller du i 3 dl grädde (40% ska det vara) och låter det bli varm. Ta kastrullen från spisen. Vispa två äggulor med 1 dl grädde och red detta i soppan. Salta och peppra så som du tycker blir bäst. Under tiden kan du koka lite ägg och när soppan är klar och äggen färdiga så skala något ägg och dela det innan du lägger äggen i soppan. Enjoy!

Perfekt kvällsmat till ynkliga jag.




Godnatt!

I <3 Carven

Sitter och tittar igenom Style.com för lite uppdatering av vårens mode.
Fastnade totalt för Carvens kollektion!









Nu till frågan som de flesta ställer sig... vad ska  jag ha på mig ikväll?

Freak Like Me - Sugababes

WOW! De här var mycket fina, påminner like om Acnes skor från förra året. Hoppas verkligen de tar in dessa på Nelly's hemsida!



ANNAT INSPO:

Jag vill ha en sådan här färgstark rosa klänning i vår...

[elin kling]


Cwlt!


De där bootsen...



[?]

Springdream

[?]

Småkärt och gulligt

[bohoo]


FEST IMORGON! Ska bli så kul. Har inte gjort det på ett bra tag nu, och då menar jag fest med utgång. Ska sitta ikväll och ladda musik på mp3. Bara Emma-musik. Najs! Har varit och festat hos andra och fått lyssna på dötrista låtar och äntligen är det min tur att få spela lite musik som tilltalar mig. Förhoppningsvis har ingen annan problem med det =D Förslag är givetvis välkommet! Dance Dance Dance <3 Det ska bli så kul!

Adios!

One more week gone

Jaha, då har jag kört LCHF strikt i två veckor ungefär. Känns skönt, jag har tappat vikt, inte mycket men "smalis-jeansen" kommer lite mer över höfterna. Jag undrar egentligen när det förbaskade CSN-kortet ska komma så jag kan köpa F&S-kortet någon gång...

Idag har jag ätit laktosfri fil med hallon. Sedan blev det "Falsk Het Pastagratäng" som jag tagit mig friheten att döpa om till "Het Kålgratäng". Jag brukar ha två stekpannor när jag tillagar rätten för att vitkålen ska hinna mjukna till sig. Medan den fräser steker du köttfärs och lök i den andra pannan. I med vitlöksklyftor, salt och peppar. Fet creme fraiche med nerrörda kryddor: massor av paprikapulver och chili flakes (eller enkelt nog sambal oelek). Sedan när man rört ihop det så kan man klicka ner allt i köttfärspannan. Rör ihop. Slå över köttfärsen i vitlöksfräsen och rör. Sedan ska allt ner i en form. Riven ost över. In i ugnen på 250 grader i ca 10-15 minuter. Färdish.


[bilden är ifrån 56kilo.se]

Fick hem ett H&M-paket idag. Spännande. En grön väska blev min direkt, likaså en blå i tyg och ett par solisar . Resten blir tillbakaskick. Hade beställt hem denna finna:

Beställde den i XS eftersom jag upplevde den stor på bilden. Den var så fin och satt helt ok förutom vid bysten. Det är som vanligt. Jag blir så trött på det, dem är bara i vägen hela tiden!!! Jag får väl binda in dem så de plattar ut sig =/ *suck* Det finns så mkt fint som blir så fult när man har en sådan kurvig kropp som jag... Inte för att jag ogillar mina höfter, men de där brösten hade kunnat krympa tre storlekar... Vi får väl se vad som händer om jag tappar mer i vikt. Kan ju alltid hoppas!

Var även en snabbtur på stan och köpte en fin beigerosa tröja, men är lite osäker på den... Bild kommer väl förhoppningsvis sen. Nu blir det mystajm med Robin som skriker efter mig...

 

ciao!

 

LCHF

LCHF
Veckan som gått har varit bra. Ätit chili con carne på LCHF-vis, dvs lite bönor och mer grädde. Gjort kyckling med gräddsås och broccolimos, idag blir det lax med romsås. Gott. Imorgon blir det köttrullar i gräddsås. Jag mår bra när jag äter LCHF, jag känner en glädjefylld känsla i kroppen, det blir kul att laga mat, jag får energi att ta tag i saker jag inte orkat med innan. Livet känns lite bättre. Väntar på att mitt CSN-kort ska komma så jag kan köpa ett F&S-årskort och börja träna. Får försöka finna en gympakompis också.

Igår spenderade jag nästan hela dagen med att städa rummet, och möblera om. Jag är väl inte riktigt nöjd, tagit bort ena klädställningen som rumsavdelare, så nu är hela rummet en enda kvadrat. Känns konstigt. Ska köpa nya gardiner så rummet får sig ett lyft, det kan behövas.




A.Must.Have.


.silver.


.vackra.färger.


why not?



Today it's the new day but still the same day as yesterday


Dagens plagg/items
från H&M

Miumiu-inspirerade glasögon. Fina.



Fin tröja jag köpte i slutet av december i Malmö (trend-avd.)



Härlig färgblandning.




[egen bild - tagen på H&M]


En väska jag MÅSTE köpa i vår.





Och så till den som begärde mer LCHF. Idag har jag gjort min nötmüsli (äntligen - var nog ett år sedan sist!) och den är god och mättande till filen. Jag har börjat med att köpa laktosfri A-fil 3% från Skånemejeriet (vad annars?) som enbart innehåller 2g kolisar per 100 g. Toppen. Om jag åt 2 dl vanlig fil blev det 10 kolisar direkt. Nu med laktosfri blir det bara 4g! Jag kan till och med äta 3 dl fil nu och det överstiger fortfarande inte 10g.
How lovley ain't it? Bilder kommer eventuellt senare. Receptet:

Nötmüsli
1 dl hasselnötter
1 dl paranötter
1 dl valnötter
1 dl pekannötter
valfri mängd linfrö och sesamfrön (vilka frön som helst går bra)
valfri mängd ca 40-50g smält smör
eller rapsolja 2-3 msk
(använd aldrig olivolja, det blir giftigt i för varm temperatur!)
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
(valfritt: 2 tsk vaniljsocker - jag har inte det och det blir gott ändå)

Hacka och blanda alla nötter, rör i valfri mängd frö. Lägg kryddorna i egen skål och rör i smör/olja. Häll blandningen över nötterna och rör ihop. Strö ut på en bakplåt och värm 175grader i ca 15-20 minuter. Rör om kontinuerligt i blandningen för att det inte ska brännas vid. Låt svalna av och lägg i en burk. Klart!

Det blir sedan rester av fetaostgratinerad broccoligratäng med kassler till. Mums! Ikväll kommer jag laga till med lax, romsås och haricot verts samt potatis till sambon.


Idag blir det bara uppgiftsskrivande. Måste bli klar med det... Ha en underbar dag! Ciao!

Elin Kling 4 H&M

Oj, detta var oväntat! Har bara sett några få bilder av de kläder hon designat åt H&M, men det enda som jag än sålänge gillar är den vita kuvertväskan och silverdressen:





Spännande! Den lilla kollektionen släpps 3:e februari så då lär man [läs: jag] sitta fastklistrad vid datorn.

To my sister

En syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig
med ett kärleksfullt band.

Som lilla… eller stora…
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån du kom,
att hon ser vad du gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan du dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
en ovärderlig skatt.
























<3


Det är skönt att veta att även om vi långt ifrån varandra har
så finns ändå banden kvar
Vi har varandra, systra mi.
Jag älskar dig!

139 år

Idag hade vi kalas. 139 åringar. Saga fyllde 1, Inez 3 och Elliot 9 år. Det var kul, mycket syskonbarn: Elliot, Nellie, Lowe, Marius, Tilda, Inez, Gabriel, Saga och Julian. Lekte mycket med barnen, det är alltid lika kul att iaktta dem, vem som styr, vem som blir sur och vem som får sin vilja igenom efter mycket om och men. Inez skulle promt gå ner för trappan själv vilket resluterade att hon trillade tre trappor innan jag fick fatt i henne. Svettig stund.

Helt utmattad nu. Vill bara sitta och drömma mig bort i mitt eget La-la-land. Ändå måste jag ta tag i min uppgift som ska lämnas på fredag. Jag tar det imorgon, orkar inte idag. Har redan kommit halvvägs, men hade varit skönt att ha fått det gjort... Anyway.

Husfruarna Ellie & Protiva <3


Tuffingarna Lowe och Elliot


Nellie, Inez & Tilda


Emelie sa något i stil med "Fota inte min häck". Sånt ska man aldrig säga...


Minstingen Julian & pappa





Gabbe var glad


och Saga misstänksam


som ni ser...


men sen goade hon till sig <3


Presentöppning!






Inez blev mycket glad för sin docka


Sen blev det dags för fiskdamm


(stora-)Love vs (lilla-)Lowe




Marius var inte så hej på att vara med på bild, men ett kort lyckades jag få på busungen! :)


Tilda hade kul


och Nellie


Inez var chockad över ...?


Lowe


tårtan och tilltugg


Elliot


Partyprinsessorna



Som sagt, helt slut i kroppen. Längtar tills Robin kommer hem. Saknat honom hela dagen. Han är bra att ha med sig på kalas, alla ungarna gillar honom. Stort plus i kanten! La-la-land, here I cum!

Above all, it's red


Hämtade boken "Blodets Meridian" igår, skriven av Cormac McCarthy. Hade väldigt höga förväntningar på den här boken. Jag vet inte om det är för att jag inte är särskilt intresserad av poesi och dikt, jag gillar nästintill bara Tomas Tranströmer. Jag vet inte om det är för att jag inte känner att det tilltalar mig, jag kan inte se vad texten menar. Det är som något märkligt hopkok för en person.

Blodet Meridian är författad på ett sådant sätt jag avskyr att läsa en bok på. Det finns inga klara tecken på när folket talar till varandra, och det ligger huxflux i texten vilket gör mig förvirrad. Bokens första kapitel på två-tre sidor är sega. Sedan kommer första kapitlet. Mycket humor, jag log mig igenom de första femtio sidorna, sedan blev det drygare och drygare att läsa. Jag förmodar att det är för det inte ligger i min natur att intressera mig för detaljer i storhet. Det beror helt och hållet på vad man söker efter i en bok. För mig är inte allt omkring särskilt viktigt. Mycket beskrivningar gör att jag sluddrar igenom texten och tappar bort mig själv => irritationsmoment.

Jag snabbläste mig igenom sista halvan av boken eftersom den blev seglivad. Jag fick inget intresse för människorna omkring. Ynglingen, som man får följa titt som tätt i boken, är den som jag gärna vill se hur det går för, och det var därför jag tvingade mig själv att "läsa" klart boken. Det var också därför jag inte förstod slutet.

Om någon annan har läst boken vill jag gärna ha synpunkter!

---







---


Long time long seen

Haft fullt upp med jobb i jul. Hunnit träffa familjen lite med, vissa av dem i alla fall. Praktik åter igen. Jag känner mig utsliten. Jag vill ta en veckas semester. Men det går inte. Istället ska jag sitta resten av veckan och lite till med en avslutningsuppgift till slutexaminationen på denna termin (HT10). Har suttit med det tills nu samtidigt som jag tvättat. Nu har jag haft några minuter att skumma igenom lite bloggar. Fina bilder.








älskar dessa örhänge, får försöka kopiera dem sen när jag har tid...

Ska rota igenom alla mina kläder och skor och försöka, verkligen försöka, välja ut vad jag vill ha kvar. Resten får säljas. Ska bli skönt. Har fått höra FÖR mycket om att jag har FÖR mycket saker. Nu vill jag ha bort det. Så... we'll see.

Har en mjuk känsla av att 2011 kommer bli ett bra år. Ska börja träna, äta LCHF så mycket jag bara kan, skriva när jag hinner så jag kan försöka skicka iväg något i slutet av året. Som vanligt så har jag massor att göra, har inte tid med så mycket. Uteblir därför social kontakt med resten av omvärlden. Synd.

Caio.
RSS 2.0