For spring & summer

Här ser ni vad jag ska läsa i vår och sommar.

W.ooo.w

Sjukaste skorna jag har sett so far?



Kill your feet?

Haft en bra helg, trots jobb. Åkte till V&P för lite lördagsmys och snack. Väldigt trevligt! Vi slöade som fanken imorse, hängde i soffan, jag hade pjyamas på mig fram till två-tre, för sedan blev det dags att få skjuts hem (tack ännu en gång! Väldigt snällt!). Ikväll blir det Avengers på bio, 3D. Ska inte äta för mycket innan, man blir rent snurrig i bollen av att titta på sånt.

Var på intervju i fredags. Hade fått underbara referenser av gamla klasskollegor så jag blev i princip anställd (sommarjobb) direkt till sommaren. Kändes underbart. Och det var kul att träffa mina vänner också, vi pratade precis som om vi aldrig varit ifrån varandra. Är ungefär tre månader sedan jag såg dem, den ena ännu längre sedan. Nu är vi tillsammans igen. Fint! Så goda människor, så naturliga och jordnära. Kommer bli jättekul!

Cyklade hem med en bubblande känsla i magen. Lycka. Ringde mamma först och berättade. När jag kom hem gick jag till syrran och sen kom mamma dit och vi satt på balkongen och pratade, solade oss i det vackra vädret och pratade om allt möjligt. Det kändes verkligen som om jag kunde slappna av nu, sluta oroa mig och bara sikta framåt. Att mitt liv börjar fr.o.m nu. På allvar. Framtiden har aldrig sett vackrare ut.

Ciao!

Life goes on.

Intervju imorgon. Pirrigt! Har tänkt på intervjufrågor och svar hela dagen så jag är förberedd inför imorgon. Så jag slipper sitta och "öhh..." haha. Nej, men det ska nog gå bra.

Ätit fil till minifrukost. Åt omelett på jobbet efter morgonpasset, lchf pasta och farsans köttfärs till middag. Kom hem och började söka lite intervjuguider. Gjorde kotletter med ugnsbakade grönsaker och tog en färdigsås i pepparsmak. Tror dock såsen skulle ätas kall, så det var inte extremt gott. Får försöka göra sådan pepparsås själv nästa gång. För det är väldigt gott.



Det är enkelt att göra ugnsbakade grönsaker. Du kan slänga i precis vad du känner för, sålänge det inte är potatis och rotfrukter. Morötter innehåller en hel del kolisar men de funkar i liten mängd. Jag skippade personligen dem idag för det var alldeles för sött. Älskar broccoli så det var en given grönsak, likaså tomater. Fick tips om att man kunde ha i rödlök, så det hängde med, samt smått hackade vitlöksklyftor. Klart godkänt!

Ett tips är att använda rapsolja eller en olja som tål högre temperaturer. Olivolja bildar giftiga ämnen på temperaturer över 200 grader. Kör på raps istället. Grönsakerna kan rostas på temperatur mellan 200-250 i 20-25 minuter. Det beror på vilka grönsaker. Jag slängde i tomaterna 10 minuter efter de andra grönsakerna då tomater är så mjuka att de lätt bränns.

Hade sett fram emot en skön helg men beodrades in att jobba på lördag. Typiskt. Hade faktiskt planer.

Jag dör!

Matkoma! Lyckades få tag i min pappa så han kunde ge mig receptet till hans fantastiska köttfärsås. Eller ja, köttfärsgryta! Bl.a har min sambo klagat på att jag kallat det för köttfärsås och han har helt rätt. Det är inte en sörjig sås jag har gjort, det är mastig köttfärsrätt. Åh, det blev precis som förr. Härligt. Jättegott med lchf pastan dessutom!

Så ni som vill testa receptet, here it is! För de som vill testa något nytt och kryddigare än de mesiga köttfärsåser som brukar råda i utbudet i recept på nätet. Receptet bygger också mycket på hur mycket man själv vill ha i.

Farsans köttfärsås

500 g färs
2 lökar
1 buljongtärning
Hela svampar
500g krossade tomater
Tomatpuré
Soja
Vitpeppar
Curry
HP sauce
Worcestershiresås
1 vitlöksklyfta
Smörgåsgurka (försök och hitta den burk som innehåller MINST kolisar. Annars kan de stiga uppåt 20+ i kolisinnehåll. Så håll utkik. Jag köpte av Felix, deras innehåller ca 14 g/100 g. Helt ok eftersom det handlar om små mängder).


1. Fräs löken i curry. Pudra så mycket du önskar.
2. Portionera ut köttfärsen i stekpannan. Dvs lägg inte allt på en gång, då är risken att färsen kokas istället för att stekas. Så stek lite i taget så de får en fin brynyta. När all färs är i kan du ha i en buljontärning också.
3. Lägg i svampen (jag gillar de hela, vill ni ha skivade så kör på det) och stek dem lagom
4. Häll i krossade tomater och låt det koka ihop, kom ihåg att det inte ska vara såsigt. Ta så mycket tomatpuré som du känner för.
5. Peppra med vitpeppar, krossa en vitlöksklyfta, häll i lite HP sauce & Worcestershiresås efter tycke och smak. Ta ca 2-3 tsk soja om inte mer.
6. Sist men inte minns, ta valfri mängd smörgåsgurka och dela skivorna i halvor och släng i såsen. Rör runt och låt småputtra i några minuter.

Vi brukar inte ha i salt pga saltet i soja & buljongen. Men man kan testa sig fram om man tycker smaken blir för tunn.


Är mätt och belåten efter en matresa bakåt i tiden. Vi brukade ofta ha spaghetti och köttfärsås till middag varje lördag när vi var små. Och det var alltid gott. Det smakar precis som förut och LCHFpastan var perfekt till!



.

Pasta!





Lurade! Det är LCHF pasta gjord på ägg, färskost och fiberhusk. Smakar gott till och med utan något till. Detta ska jag minsann se till att vi har minst en gång i veckan!

Recept:

4 ägg
1,25 dl (125 g) färskost (ex: philadelphia)
0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag använde kniv så resultatet blev ojämna bitar men what the heck, de ska ändå in i munnen. Tror sambon kommer uppskatta detta, han gillar pasta.

Ska göra köttfärsås ikväll, och det är pappas gamla recept, den enda köttfärsåsen jag tycker är god i princip. Och pastan kommer lägligt då. Bilder kommer ikväll.

Ciao!

Säg...

...Omelett!

Ett tag när jag var som allra intensivast med LCHF, dvs hösten -09 (och då gick jag ner som mest genom att bara äta lågkolhydratskost) åt jag mycket ägg, omelett och bacon. Jag var praktiskt taget känd i klassen för den som alltid åt ägg och bacon. Men efter våren 2010 kunde jag inte ens se på omelett utan att få kräkkänslor. Tror inte jag varit förtjust i omeletten någon gång, för mycket äggsmak, för mycket smör i, vatten, mjölk, grädde... Nej, det blev aldrig så gott som jag tänkt mig.

Igår när jag jobbade på dagen så gjorde en arbetskollega omelett. När jag kom till köket och såg hennes vackra frukost blev jag sugen direkt. Den såg så god och perfekt ut. Frågar om hon kan hjälpa mig göra en till. OMG! Så gott det var. Den tredje kollegan ville också ha en. Så satt vi alla tre med världens brakfrukost. Arbetskollegan som gjorde omeletten är ursprungligen från Sydamerika och sa att omelett är en vanlig frukost där hon är uppvuxen. Man märkte att hon var van vid det. När hon vände på omeletten så gick den inte i sönder eller nått. Den låg så prydlig och snygg och väntade på att steka klart.

Nu vill ju gärna LCHF-experter att man ska ha smör och grädde i äggsmeten innan man steker, men jag tror det är just det som gör att jag inte kan äta omeletten. Den blir för flottig och smaken av mjölkprodukter trängs med smak av ägg. Men denna omelett smakade bara fräscht och gott. Perfekt till frukost, då jag har insett att jag nog måste dra ner på min filfrukost. För mycket kolisar helt enkelt.

Jag har bestämt mig att döpa omeletten till Karinas Omelett. Du steker upp lite olja (som olja som tål högre grader så att det inte blir giftigt) och lägger i så mycket skinka/tillbehör du vill ha och steker lite. Arbetskollegan berättade att de brukar steka skinka där, så vanlig rök eller kokt skinka går bra, tror rökt är bäst. Vispa ihop två ägg (eller så mycket du vill ha) med liten skvätt mjölk eller grädde och salta. Stek skinkan/tillbehör tills du är nöjd och slänger i smeten. Stek en stund på låg värme och när omeletten verkar redo för att vändas så gör du det. Jag försökte att vända min men den krakelerade givetvis i flera olika bitar. Oh well.. övning ger färdighet!



Mams! Så gott att inte steka i smör. Oljan blev mycket lättare att steka i. Jag valde olivolja eftersom jag inte hade något annat hemma och det blev ingen hemsk bismak (har lite svårt för olivolja) utan smakade lagom salt och fett. Funderar på att köpa hem smakfri kokosolja och steka i. Kokosolja har ju mycket nyttigheter så varför inte? Det är dessutom jättegott att steka vanlig skinka i - som ett alternativ till den salta baconen. Har tröttnat på bacon, det är så himla salt och jag ryser så fort jag tänker på det. Det är givetvis gott att äta till en maträtt men bara sådär... nej. Inte just nu i alla fall.

Har precis käkat upp omeletten men jag är inte riktigt mätt. Får väl se om jag tar lite nötter till. Måste som sagt dra ner på kolisarna för jag märker att jag blir sugen på annan mat när jag ätit som mest laktos.

Idag är jag ledig och ska njuta i fulla drag (bortsett från att jag ska tvätta några timmar) och lyssna på gamla goda Madonnahits.

Jag har kollat upp lite kring periodisk fasta. Verkar vara en bra grej! Det handlar om fasta. Men ingen svältfasta. Du äter mellan 12-20 och därefter fastar du. Många fixar ju inte att äta frukost på morgonen och det är kanske inte så konstigt? (När vi var jägare så hade vi förmodligen inte frukost som låg och väntade på morgonen, utan man fick ge sig ut och jaga ihop detta. Vi hade förmodligen inte tid att stilla vår hunger var 3:e timme heller) Dessutom poängterar Åse att det här med att frukost är den viktigaste måltiden på dagen inte alls stämmer på det vis att vi inte tvunget måste äta frukost så fort stiger vi upp på morgonen. Hon menar att det engelska ordet breakfast menar att man "bryter fastan" och oavsett när du väljer att göra detta på dagen så är ju din första måltid alltid din frukost - förstår ni?

Vad jag har förstått så är det viktigt att man ätit lågkolhydratskost under en tid och låtit kroppen komma in i sina naturliga banor först, annars är risken stor att man inte orkar den periodiska fastan och äter mat som man annars inte hade ätit. Hm... jag är väldigt sugen på att testa men vet hur lätt jag kan falla ur balans om jag är hungrig. Tanken är att du äter ca två stora mål. Ett efter 12 och ett till när kroppen är hungrig. Eller att man äter när kroppen säger ifrån. Sedan fastar du från ditt sista mål tills du äter nästa mål vid 12 nästa dag. Vissa äter kvällsmat vid sex på kvällen och frukost vid tio. Ja, jag vill gärna testa.

De tipsar om att man kan gärna kan bryta fastan med ett träningspass och att man efter det äter en rejäl mål mat. Om det är din frukost, bruch, lunch... vad spelar det för roll vad vi kallar det? Så länge det fungerar och man mår bra på det tycker jag att namnet på måltiden är oväsentlig.

En annan sak som jag har tänkt på är att många blir irriterade över att de jämförs med stenåldersmänniskan. Att vi inte kan resonera kring kosten så som stenåldersmänniskan gjorde, för att vi har utvecklats m.m. Nå, eftersom vi håller på att utvecklas åt fel håll (och det är inte fettets fel) där allt fler blir överviktiga, sjuka och dör förtidigt, vi rör inte lika mycket på oss så borde vi ju anta att något är galet.

Cya!

Found you!

Aha! Flera månader har gått sedan Zuzana försvann på Bodyrock-kanalen (och jag fattade inte varför). Istället ersattes hon med en brittisk tjej vars accent jag inte riktigt fixar att lyssna på. Vänjer man sig vid ett sätt så är det svårt för det nya att ta plats. Det positiva var att den nya tjejen var sprallig och inte så sexualiserad som Zuzana var. Men det har ändrats nu - och det ska vi dock inte prata om. Min lycka är att jag hittat Zuzana på youtube, hon har startat upp en egen träningssajt ZWOW (pga att hennes f.d make som tydligen äger Bodyrock, tog över när de skilde sig), förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän det är en renodlad hemsida där du kan kolla klippen. Lite oproffsigt att ha det på youtube men det funkar än så länge. Har blivit inspirerad så ska träna ett av passen imorgon på balkongen. Nu när vi har rensat ut kan jag gömma alla träningsprylar i vår klädgarderob så vi slipper ha dem ute på balkongen. Nice! Mysigt och harmoniskt att träna bland alla blommor dessutom. Ska nog bli bra! Blir nog inte 550 reps workout eftersom jag är sjukt otränad och jag vill pröva något nytt. Tänkte köra på detta imorgon, kan nog bli spännande?

Det är en gammal inspelning och visst är det lite tråkigt att de har lite udda namn på passen, men det är bara till att ignorera och köra på. Vill ni se hur tittare har ändrats fysiskt kan ni gå in på Bodyrock och se före och efterbilder. Holy cow, kan jag säga!



Cya!

Nöjd!

Köpte Estee's dry skin-make up remover kit för några veckor sedan. Min hy har verkligen blivit bättre/fått mer lyster! Helt otroligt, väldigt nöjd. Kostar en slant men det är drygt. Behöver bara ta en liten droppe så tvättar det av hela ansiktet. Deras dagcreme med SPF 15 gör också hyn finare. En tjej på jobbet såg skillad direkt. Kul! Och nu är det ju inte så att jag inte har oren hy alls, det ser man ju, men den har definitivt blivit renare.



Är slut i huvudet för övrigt. Har massor på gång och det blir lite överhettat i hjärnan. Men snart rullar det väl på igen och allt klaras upp. Cross my fingers!

Ciao!

Chili

Ikväll blev det chili con carne till kvällsmat. Syrrans dotter var över på besök och tittade på Barbapappa. Så underbar tjej! När vi skulle äta chili'n så sa jag till henne att vi skulle äta så att hon visste det och då sa hon att hon också var hungrig. Eftersom jag inte riktigt vågade ge henne av chili'n (pga allt fett m.m., vet att barnet äter efter kostcirkeln...) så fick det bli lite Fjällfil med kanel och bär. Perfekt, hon blev både mätt och belåten. Tittade lite till på tv. Sedan blev det dags att gå hem och nanna. Gullunge!

Idag har det hänt massor av saker. Lite jobb till höger och vänster som verkar lovande. Därför har jag tagit ordentligt tag  i övningskörningsplanerna. Ska skrota intensivkursen, tror inte det är något för mig. Övningskörde med sambon igår och det gick väl inte strålande. Jag har riktigt svårt för gasen, tycker det är knepigt att gasa, rädd att köra in i saker som är flera hundra meter bort. Så nu vill jag ha professionell handledning, även om Robin varit fantastiskt tålamodig (som när jag flyttade foten från kopplingen för att bromsa samtidigt som jag hade kvar högran på gasen.. hellu ja!). Man lär sig inte över en natt, och det har jag förstått nu. Så planen är att köpa ett stort körpaket (dyyyrt!) och köra på som en galning och ta körkortet fort som attans.




Så det känns jäkligt bra nu, så bra att jag har röjt massor i mitt rum, städat undan och slängt en hel del papper från skolan, och arkiverat sådant som kan komma till nytta. Ska spendera flera dagar med att fräscha upp minnet. Wow, snart kanske man träder ut i det arbetsliv jag har studerat i 3,5 år! Häftigt. Därför känns helgens arbete dubbelt så futtigt ;-)

Nä, nu ska jag och sambon se på film... det är tydligen en hemlis så jag måste sticka nu för är så nyfiken på vad han har hyrt hem till oss!

Ciao!

Ost- och broccoligratäng m. kassler

Igår gjorde jag en väldigt enkel rätt, Ost- och broccoligratäng. Var egentligen sugen på hamburgare (där man använder salladsblad som hamburgerbröd - funkar bra!) men inte sambon och jag hade kassler över sedan en tjejkväll så jag rörde ihop smeten och lade in i ugnen. Tada!







Det är så gott! Alla jag bjudit rätten på har lovordat den och det är ju ett bra betyg? Jag smäller på med det fetaste såklart. Då blir det som allra bäst. En mycket bra lågkolhydratskost.

På tal om LCHF och så - jag håller med 56kilo.se att det börjar bli ett sönderanvänt begrepp i media. Så lågkolhydratskost låter egentligen bättre. Om några år kanske man inte ens behöver säga att man äter det, utan att det kanske kallas normalkost? Därför är jag lite i valet och kvalet i att skapa en ny blogg med ett annat namn. Har inte bestämt mig ännu.

Har fullt upp idag. Tvättar nu och där försvann min enda sovmorgon på hela veckan i princip. Ska städa, uträtta ärenden m.m. Puh!

Ciao!

Kepstrenden...

... har faktiskt varit ganska trist/ointressant fram till NU! Måste hitta en keps snarast! Och, är, inte detta den perfekta kombination av en lazy day wear?



Later!

Let food go hand in hand with your life and health.

Wow! Min mage mår kanon! Känner mig back-on-tracks och har gjort i över en vecka nu. Ska testa att träna på ACTIC på torsdag. Vet inte riktigt om det är min grej längre, jag är ju helt fast i intervallträning (t.ex. Bodyrock) men att göra det på gymmet..? Mja. Måste dock komma igång. NU!

Igår gjorde Robin riktigt god kycklingcurrygryta. Till det hade han gjort gosallad efter att ha fått receptet av sin faster. Det är så gott!



"Go"-sallad


Idag var det min tur att hitta på något gott. Så jag gjorde Fläskfilégryta med rosépeppar med Pommes Duchesse. Mitt enda tips är att INTE salta fläskfilégrytan alls. Baconen gör sitt kan jag säga, mitt blev för salt. Och jag tror inte det ska vara 2 msk rosépeppar, men man gör ju som man vill. Lycka till och smaklig måltid!



Vad passar inte in i bilden?





Edit: vi har ingen mortel så jag var tvungen att ta till lite mer extrema metoder för att krossa rosépepparn, dvs med hammaren ;-) Det är därför också spisen ser ut som fanken. Pröva att strössla ner pulveriserad peppar från en kökshandduk... hemskt!

---

Lite inspo:










Ciao!

- centimetrar.

Utan att ha gjort särskilt mycket har jag tappat lite vikt under helgen. Känns jäkligt bra! I lördags åkte vi till Väla. Köpte inte mycket, vilket kändes bra. Måste spara pengar.

Blev en tröja från Gina Tricot i "dykarmaterial" och den var dessutom på REA! Ett par solbrillor från samma märke samt en fin ring. Införskaffade mig också en jeansväst med leopardmärken. Hur den ser ut får ni se en annan dag.




Sanne lekte drottning. Är väldigt avis på hennes vackra hy. Så oklanderlig...


Igår bakade jag lite lågkålis-biscotti och kvällen innan hade jag gjort lite arraksbollar. Alltså, det smakar inte äckligt, inte för sött, utan alldeles lagom och fantastiskt gott! Du kan inte tro att det är mandelmjöl som är i fikat. Igår åkte vi till Robins släkt i malmö och jag ville bjuda på lite LCHF-fika eftersom det är socialt att fika med folk. Sitta och dricka vatten gör ingen lyckligare haha. Det roliga var att hans faster har börjat med lågkolhydratskost och hade gjort LCHF-efterrätt. Som var asgod rätt ut sagt. Först när hon sa att det var chokladmousse tänkte jag, ja, det är ju bra att jag tog med mig fika, då jag inte gillar mousse m.m. Men det var så himla gott, där var hallon i smeten och det var bara så gott! Så det var en lyckad LCHF-middag med lax och god sås samt go-sallad (en god sallad med fetaost i...!!) och sedan lite fika på det. Och gissa vad som var bäst? Att man slapp sitta och sukta efter sötsaker. Jag orkade inte äta hela mousse-efterrätten, den var extremt mäktig. Efter någon timme smakade jag en arraksboll (som alla lovordade) samt biscottin som kusinbarnen (som inte ens äter LCHF) knaprade i sig hela tiden, haha! De tyckte det var supergott. Så jag rekommenderar det starkt till Er som börjat med LCHF men som vill kunna unna er något gott på helgen. Observera att det inte är meningen att du ska äta det varje dag, men någon gång på helgen är det ok att ta en, man får känna efter själv.




Ska jobba kväll idag. Skönt med sovmorgon. Har gått upp så himla tidigt varje dag och lagt mig sen så har känt mig rent slutkörd och fått kämpa med att hålla ögonen öppna. Så jag sov ända fram till 9.20 idag! Det var sovmorgon det.

Cya!

Det är sent...

... men jag dör av skratt!

Visste inte att det fanns en grupp som gör "seriösa" parodier på Twiligth (bland annat). De har gjort på alla filmer, men Breaking Dawn är ju bara så hilarious. Den är lite seg i början, men bara vänta. Bör tilläggas att han som spelar Jake är mycket snyggare än orginalet ;-)




Nu ska jag sova med ett leende på mina läppar ;-)

Folk köper skinnjackor...

... och jag kör på lackat från Marni for H&M! Übercool jacka, och nej, den var på rea + 10% + 50 kr rabatt så det blev ganska billigt! Min nya lover i vår och sommar ;-)







Fick hem en hudfärgad BH, vet inte hur länge jag behövt en sådan. 65H fick det bli, eftersom kuporna är mindre på Wonderbra's. Den är liiite liten men om jag går ner mer i vikt så kommer brösten minska igen. Bäst att köra på lite trångt tills dess!




LCHF:
Åt fil med bär och nötter till frukost. Måste börja variera mig. Lite äggwraps kanske? Sedan blev det två stekta bratwurstkorvar med sambal oelekdipp (sambal+creme fraiche). Ikväll gjorde jag Pepparrotslax med räkor och tomater ovanpå. Så gott! Vi tog var sin bit lax... och blev extremt mätta. Hade blomkål- och broccolimos till (och en massa smör och lite salt i för då blir det mams!). Perfekt mix.




Haha ser ni min fula lilla metalltupp? Han var dyr! Så han blir kvar på bordet fastän påsken är slut!



Och i förmiddags passade jag på att skapa lite LCHF-fika. Kan vara bra att ha med sig till kalas när man vet att det kommer serveras fika (för vem vill sitta och titta på... det är jobbigt och folk som sitter och fikar tycker det är trist). Sambon ska på bian ikväll och då passar jag på att göra lite biscotti också med apelsin och citron. Man kan göra i saffran men jag tycker det är för juligt. Behöver lite vårfräsch fika.

Anyhow. Gjorde en egen liten mix av de så kallade arraksbollarna, utifrån ett Rombollsrecept av Åse. Gillar inte rom direkt så satsade på arraksarom istället. Håller tummarna för att där inte är hemskt mycket socker i. Det blir 0,5 tsk per sats. Jag hade dessutom i 0,5 dl hasselnötsmjöl, 1 dl stevia strö (naturligt sötningsmedel så inget konstgjort) och så rullade jag bollarna i kokos efter att ha doppat dem i chokladen. Man kan ha 70% choklad om man tycker 86:aren är bitter, men det är 19 kolisar/100 g i den högre procenten. 32 kolisar i den andra. Your choice. Liesel var och hälsade på och fick smaka en - och hon tyckte den var ganska god. Så det är ju bra?!




Ha en skön fredagskväll alla gottegrisar!

Wiho!

Känns jättebra idag. Hade ju som sagt en mindre nyttig helg förra helgen (har dock inte ätit påskgodis, haha!) och haft en mulande ångest hela veckan inför detta. Det är verkligen ett märkligt förhållande jag har till mat. Igår när jag var på jobbet så hade de gjort kanellängder och alla tog var sin bit och tyckte liksom att jag också skulle ta. Jag var verkligen superfrestad, men i huvudet rullade det runt hela, hela tiden att jag har gått upp i vikt och att jag måste skärpa mig. Så det hände inget. Jag tittade på alla smörgåsar vi gjorde och kände suget efter att äta en macka. Men jag kunde inte, och det var ju bra!

Är jag dum som känner att jag verkligen var asduktig?! Åt min kvällsmat bestående av lite prinskorvar. Har inte haft hunger direkt. Men idag känns det bättre. Ska göra pepparrotslax och håller tummarna att det blir en smakupplevelse.

Idag ska jag städa lite, måste röja upp i mitt rum. Sälja lite på tradera.





Hur lyckas hon?




Ha en fin fredag folks!

Mint perfection.

Idag kör vi på mint och svart!






Jeans och skor - H&M, Tröja - Lindex, Blus och brillor - Gina Tricot, lila väska - Bikbok, Rosa väska - Glitter.

Såhär kommer jag se ut idag, minus skorna och brillorna. Inte riktigt väder för det ännu. Blir ett par vanliga boots till istället. Ska jobba ikväll, är ledig sen hela helgen. Till Väla på lördag med Sanne och My samt Mys lilla gosse för lite tjejdag. Ska definitivt kolla in Gina Tricot och Mango. På söndag blir det Malmö. Det är helt knas vad helgerna blir uppbokade fort!

Har precis gjort lite Bratwurst som jag delade och öste lite ajvar och bostongurka på samt riven ost... Yumma! Enkel och snabb maträtt ifall man har lite brått!

Såg ut såhär ungefär. - Moset. Äter ju inte sånt!

Eftersom det är lördag om någon dag så ska jag testa och köra punshbollar på LCHF vis. 56kilo.se som har grundreceptet har äkta rom i, men det är så himla dyrt så jag kör på arraksarom istället. Håller tummarna att det blir gott!

Ciao!

Bad weather.

Har varit ledig i fyra dagar nu, jätteskönt, men med tanke på det dåliga vädret känns det knappt som man fått något vettigt gjort. Bara suttit hemma och häckat. Kollat bloggar. Igår var jag iofs ute med lite grejer till förrådet så vi slipper bli överbelastade med massa saker vi inte använder. Kunde gjort massor idag, men vädret har varit deppigt och det är smittsamt.

Lite mumsbilder i väntan på solen. Vill kunna gå i sandaler nu!








Ciao!

This Is What Makes Us Girls

- Lana Del Rey.




- dessa skor är bara awsome! Perfekta och enkla. Från Mango.

Älskar btw Lana Del Reys album Born to Die. Mysiga låtar, bra att chilla till. Blue Jeans är särskilt underbar!

Easy perfect day look.

Can't help it. She's definitely my new inspo-goddess!






Glad påsk

I just love the way you look.










Min nya favoritbloggerska, Song of Style.

Ha en skön fredagkväll! Snart kommer tjejerna. Ska bjuda på lite kassler och broccoli- och ostgratäng.
Ciao!

Cheeeeta!

Måste haft en riktigt svänging dag idag. Har ätit både glass och paj. Aj, aj, aj. Är trött och seg i huvudet nu. Synden straffar sig. Men det blir nya tag imorgon. Åt en aladdinbit och höll på att spy så äckligt det smakade. Inte för att det var fel på chokladen, men mina smaklökar har ändrat sig fort och det var sötäckligt. Usch, nej tack! Nu vet jag att det inte är något för mig.

Dagens




Svarta lackpumps - H&M, Väska - Romwe, byxor - Gina Tricot, Skjorta & armband - Bikbok

Slutar ett imorgon så ska ta en lååång promenad om jag hinner, sen blir det att laga mat till tjejkvällen. Några kursare som kommer hit. Nähe, är väldigt trött och ska upp och jobba imorgon så.
Buenas noches!

Dinner is served!

När man har tråkigt bör man laga mat. Kikade lite på 56kilo.se häromdagen och fann detta spännande recept. Kycklingavjar. Har aldrig hört talas som avjar förut men det luktar väldigt smaskigt. Lite grädde och creme fraiche senare + 1,5 timme i ugnen blir en fantastisk maträtt som min sambo lovordade stort. Nästa gång ska vi bara se till att broccolin också är varm.

Glömde ta bilder på våra fina tallrikar med mat så det får bli en matlåde-bild!



Ser kanske inte så kul ut men yumma! Imorgon blir det kålgratäng (falsk-het-pastagratäng) och rester från dag. Slänger nog ihop lite lövbiffar också så kan man ta med sig till jobb någon gång när fantasin tryter.

Ciao!

Tänk om...

... jag hade kunnat leva på att enbart skriva böcker.
... jag hade haft mitt körkort.
... jag hade haft ett yrke.
... jag hade slutat tänka om och bara köra!

Behöver mer pepp än någonsin. Världen känns som ett enda stort mörkt hål just nu.

Vindarna vänder.

Sådär ja! Har minskat 0,5 cm runt låren. Ska väl erkänna att det är låren jag är mest besatt av att mäta. Magen har blivit fin och relativt smal igen. Efter en vecka strikt LCHF har min viktuppgång avstannat för att nu gå neråt. Great! Känner att jag kommer ha enormt tålamod med att komma ner till 53 cm runt låren nu. Kanske mer. Just nu ligger jag på 56,5 cm. Det märks ganska tydligt i byxorna att man har ökat, men nu när jag ska ner så kommer de forhoppningsvis sitta som de gjorde sist. Och då talar jag inte om mina vanliga smalisjeans, för de sitter löst fortfarande, men andra byxor som man köpte när man vägde som minst.

Ska börja övningsköra idag med sambon. Spännande! Ska sätta mig snart och kolla igenom körboken så jag har lite koll på det.

Synd att det är så kallt ute nu förtiden. Men men, vi har bara börjat bita av April så det tar sig nog.

Sneak-a-peak på vårens härliga mode!








Ha en fin dag.
Ciao!
RSS 2.0