Yalvsi

Alj såg upp på matmor och nickade tankspritt åt hennes ord. Hjärtat slog retfullt när han tänkte på vad hon sagt. Om fem år skulle han få välja, om fem år skulle hans öde avgöras. Gamle Elc hade alltid sagt "tänk noga på vad du vill i livet - inte vill du göra fler av de där vidriga kvinnorna med barn så att en ny generation av styggelserna växer upp och fortsätter plåga oss. Jag ångrar inte en dag att jag blev enuck."

Maz hade haft en annan uppfattning: "Det är klart du ska välja avelslivet. Du får träffa många vänliga härskarinnor, även om en del kanske inte är trevliga får du åtminstone en trevlig stund med dem. Och du vet att dina döttrar och söner alltid kommer att leva genom dig. Du kan inte bara skära av den del av dig som du av naturen är begåvad med..."

Zriaca puffade på honom.
"Nå, står du och drömmer igen? Vilken institution sa du att du hade varit på? Jag har aldrig haft en värre slöfock än dig!"
Alj mötte hennes gråblå ögon. De var inte kalla, utan frambringade en strålande värme som gjort honom lugn redan första gången han sett henne. Hon försökte vara en sträng matmor; hon försökte säkert valla slavarna som kastades in i hennes hem, valla dem lydiga och respektfulla inför sina matmödrar. Men någonstans i hennes uppväxt tycktes det som om hon tappat intresset att styra över männen, över dessa slavar och framtida avelstjurar. Framför henne stod säkert, i hennes ögon, en helt vanlig människa. Inte en man utan en person. Alj hade varje kväll berömt gudinnan Havëlo och hennes ëlolla Kionirn för att de givit honom en sådan matmor. Han var tacksam.
"Wise' Zriaca, jag är glad att jag har dig."
Hon rynkade näsan och sänkte brynen och ingav ett argt uttryck.
"Stå inte och prata kabalj! Gå och hjälp dina bröder med tvätten och sedan kan du gå in och hjälpa Zycza med att rensa vapnena och de där sablarna de övade på i förmiddags."
Han hade tänkt svara henne, men hon hann före med ett "Så gå då!" och han hade rask fått fart på benen in till tvättkammaren där Iuf och Zuf stod. De tittade på honom och sedan på varandra, därefter fortsatte de att knåda tvätten över den räfflade träytan ner i karet fylld med tvättsåpa. Alj tog tag i en av Zyczas klänningar, tog upp den framför sig och stirrade på den länge, länge. Varmt stänk träffade honom i nacken.
"Alj, stå inte där och dröm! Hjälp till, annars kallar vi på Wise' Zriaca".
Zufs röst lät inte vänlig. Alj sänkte klänningen så han kunde se Zuf och Iuf. Två medelålders män, den ene smal som en sticka, den andre småfet över magen med pinniga ben. Han spände ögonen i båda två.
"Jag har i alla fall ett val!" sa han fränt och slängde i klänningen i karet och började tvätta den långsamt och försiktigt. "Jag har i alla fall ett val", mumlade han åter igen.
"Vad menar du med det?" sa Zuf med bitter stämma.
Det var omöjligt för någon utanför rummet att höra vad som samtalades männen emellan då plaskandet nästan överröstade dem själva.
"Den nya lagen har gjort det möjligt för mig att välja."
"Välja vadå?"
"Det vet ni mycket väl om, båda två! Kom inte och tryck ner mig för att ni vet att jag åtminstone får chans att vara man medan ni, gamla nucker, står här och tänker och fantiserar om hur det hade kunnat vara att bara få ens röra vid en av våra matmödrar och deras döttrar! Bara för att de skar av er det enda som gjorde er män betyder inte det att ni inte kan drömma. Men jag har båda kvar. Både kulorna och mina drömmar!"
Zuf blev högrröd i ansiktet och Iuf stod med ögon stora som tefat och gapade. Plaskandet hade upphört i samma stund som Alj ropat ut de sista ursinniga orden han hade att komma med. Tystnaden bred ut sig som ett tungt tjockt täcke.
"Jag måste ha luft", sa Iuf kvävt och rusade ut med händerna för munnen.
"Du äcklar mig, du och dina kvinnor!" fräste Zuf och hötte med näven. "Jag är glad att de tog allt som jag var för att det gjorde mig bättre än dem och deras JÄVLA LAGAR! En dag ska de få sona för att de gjort som de gjort. För att de förvandlat oss till sina små slavar. De tror de är så jävla snälla som låter oss få bestämma huruvida vi ska vara enucker eller sängkamrater - något du endast har i tio år. Sen då? Sen skickar dem dig på en institution för gamla avelstjurar och du kommer ruttna bort där Alj. Du kommer ruttna bort bland de andra!"
"Jag ruttnar hellre bort där och vet att jag har gjort vad jag kunnat i livet än att stå här och tjugo år och skrubbar deras jävla tvätt!"
Åter igen en tung tystnad.
Plötsligt steg Zriacas syster in och tittade på dem med lekfull min, medan hennes händer petade på den tjocka amuletten som hängde över hennes hals.
"Ni män, så patetiska. Ja, det är allt som ni någonsin kommer att bli. Pa-te-ti-ska!" Hon vände sig till Alj. "Och du, din lille hync, du följer med mig. Jag ska iväg på stridståg imorgon och måste ha alla vapen redo. Låt enuckerna sköta resten av tvätten, för du verkar ha gjort det klart för oss alla att du minsann inte tänker bli långvarig här inte."
Zuf följde Alj med blicken när denne skyndsamt följde efter huvudkvinnan i hemmet. Han högg fatt i klänningen som guppade i badet och började tvätta den. Samtidigt gick hans mun ett i ett med ursinniga drag kring giporna.

Nytt år Nya löften

Klassiskt. En del har massa nyårslöften, en del inga. Jag har två.
1. Strikt LCHF - vilket innebär no more kolhydrater. Ska bli skönt att börja igen. Detta ätande av bröd och potatis/ris/pasta gör mig så deprimerad inombords vilket även syns på utsidan. Sedan jag började äta kolhydrater har dessutom min hy blivit sämre. Ne, LCHF är de shit for me. Sen kommer jag efter några månader eventuellt lägga till morötter och ärtor.
2. Träning på allvar. Har både fått med mig morsan och Ellen. Ska skåla in de nya året med Ellen och Becc (förhoppningsvis!) och då ska vi avge några löften hehe! Har man någon att köra det fullt ut med är det lättare. Inga fler lata dagar vid datorn. Ska satsa på att gå på gymmet de dagar jag är ledig och då blir det härliga förmiddagspass som förr i tiden med Veronica när hon bodde nära mig :) Saknar dem dagarna. Det var härligt att sticka dit tillsammans och träna. Träning + tjabb = tiden flyter på bra. De dagar jag går i skolan ska jag träna på eftermiddagarna och då blir det antingen spining eller jympa.

Längtar efter att få börja laga ordentlig mat också. Stort plus är att jag & R.B fick förkläden i julklapp av svärföräldrarna så jag slipper byta om varje gång jag & R.B ska laga mat. Mos och potatis, ris och pasta - släng er i väggen! Nu blir det Schweizerfärs med bacon, inlindande kycklingfiléer med ost, ost-och broccoligratäng och min goda turkiska yoghurt+grädde med en härlig blandning av nötter :) Longing longing!


Klänning - Gina Tricot

Thin and slick :) Så som jag gillar det hehe! Förutom min absolut fula grimas...

GOTT NYTT ÅR! Hoppas allt vi strävar efter 2010 kommer att uppfyllas så man inte behöver sitta på 2010's nyår och känna att allt varit ett misslyckande. Livet ÄR för kort för att man ska ha råd att hålla på så!

Summerlöv

Som många andra tycker jag också att H&M's vårkollektion inte är sådär jättenytt och spännande, men jag gillar många bilder från katalogen! Älskar fina bilder. Blir lika glad varje gång jag tittar på dem. Ett stort plus är den starka gula färgen på Dividedkollektionen. De gula ballongerna, väskan osv. Cwlt. Jag vill ha gult i vår.

Har som sagt beställt de svarta skorna, billiga 199 kr så riktigt fynd. Dessutom beställde jag denna söta kofta + den snygga blå klänningen. Longing for it to arrive!


H&M SPRING!

Gud som jag har längtat efter denna dag - den 28 december då H&M skulle släppa vårkollektionen. Lite besviken blev jag nog då de inte hade det jag hade förväntat mig att se med just idag. Men förhoppningsvis kommer det... eller? Passade på att beställa dessa snyggingar...


Jag är störd. I know. Men det känns som om detta är det enda man verkligen kan kontrollera. Därför älskar vi det.

Snewman

Vi var lite rastlösa så vi gick ut för att göra en snögubbe. Först skulle det vara en brud, sen skulle det vara en bodybuilder, men sen så fick vi inte ihop det med armarna så han fick en kvast istället för ett kors, och sen fick han horn och en jäkla bred häck så han blev en JULJÄVUL. Och han kom tidigt i år :)

.

Här har bodybuildern fått kvast. Jag ser ut som en fet skogshuggare =P

 

Nu börjar djävulen ta sin form :)


Det var jag som gjorde hans rumpa - visst blev den stor men riktigt fin hehe!In profile :)


That's all foks!

Ha en riktigt skön lilljulafton!

Away home

 

En glad Ems cyklade hem vid tjugo i fyra tiden till mitt place. Fastän jag inte varit sugen på att dra ut, så blev det riktigt lyckat - allt var skitkul och trots att jag hade megadålig hy blev hela maken skitbra! Bar spacedress från H&M, två lager strumpbyxor och pjuxen från H&M med vita tjocka strumpor till för att slippa frysa =P


Ska jobba idag igen 13-20 ... kommer var astrött när jag åker hem till svärföräldrarna! Sen kommer jag vara bosatt där i några dagar.

Mina darlings åkte på igår! LÖV EM!Cya!

PAARTY!

Jobbade igår, och när jag gjorde vid mig i källaren (omklädningsrummet) så såg jag en av kloakspindlarna - URK! De är så räliga, vet att de inte är farliga men vilka rysningar man får av dem! Denna sötnosen jagade jag iväg när jag tillslut inte fixade jag att se honom i spegeln längre när jag gjorde vid mig - och rysningar när han susade iväg på någon sekund. Iiii! Det var av ren slump jag tänkte - nä nu jävlar ska jag få en sån på bild!

 

Sedan så var det besök hos min goa polare E. Vi stack till Class och dansade hela natten, från det att vi kom vid halv ett fram till tjugo i tre - vi gjorde inget annat. Vi dansade. Jag hade mina dojjs från H&M - my my va ont man hade när vi skulle gå hem. Jag dricker ju aldrig när jag går ut så jag måste sett full ut ändå haha.

Cyklade hem och det var så fint! Det var inte mörkt utan helt upplyst av snö!

SPOOKY!

JIMMY CHOO FOR H&M SALE?

Wut? Var inne på HM.se och checkade läget som jag brukar - och så såg jag en av hans väskor för 399:- och tänkte "jaha, har den legat på det priset?" Men det var mycket saker som var kraftigt prisnedsatta. Så vill du ha nått, passa på! :) Många delar är redan slut och de skorna jag helst ville haft var inte nedsatta i priset :O! Öh, why not? Lite orättvist, kläderna och smyckena - men skor och väskor är kvar. Får väl vänta o se. Snabbt gick det i alla fall!

Wanted!! För 499:-

WOW!

Tja, zip-trenden är ju definitivt inte ny - den har funnits ett litet tag nu och på alla möjliga accessoarer - men nu har Sonia Rykiel skapat ett riktigt coolt halsband som är som en zipper du köper i affären - fast många gånger större. Ju större det som brukar vara smått är - desto cwlare! Me liky! All yours for about 1800 SEK!

<<-- all I want for x-mas!

..Want.So.Bad..

<<-- check Julia Lundsten for Marimekko!


<<--- Comme des Garçons kollektion för våren2010 is fabulous. Jag vill ha axelaccessoaren so bad...

<<--- Mary Katrantzou ... cwlaste, mest kreativa klänningarna ever! H&M-lookalikes soon? Påminner aningen om Salvador Dalí's galna målningar :) What's not to like?

<-- två lyckade klänningar och en inte så lyckad - Lady? What happend to you? Searching for lost hip!

<<--- sist men inte minst Balenciagas shoescollection för spring2010... Förutom klacken diggar jag resten, särskilt halsen på skorna.

Fix it

Wow, har gjort tentan idag. Intensivt. Gick en halvtimme innan det var tidsstopp. Blev så förra gången med. Det var dock skönt att ha tid att gå igenom svaren och fundera lite extra. Några uppgifter var svåra, så jag hoppas jag fick rätt på dem! Tyckte det gick rätt bra, hoppas på G iaf. Upp till lärarna nu hehe. Har aldrig gjort omtenta så jag hoppas att jag slipper det nu med.

Tröja - Cubus, svarta armband - Accent, silversvart armband - Indiska, Ringar - H&M

Nu blir det avlämning av paket, hämta syrrans flicka på dagis och sen ska jag andas ut någon timme innan det är dags att tvätta mellan fem och sju =P Imorgon nalkas jubb och hela helgen dessutom. Vet inte om jag förstod vad jag gav mig in på hehe, men det är bra OB.Cya!

Today's

Har bara varit massa tentaplugg idag. Hamnade vid soffan en stund med sociallagarna; så lite EllenD, How I Met Your Mother och Jim's Värld också. Förlitar mig på att klara tentan imorgon. Är helt färdig med det. Hoppas bara man hittar i lagboken o så nu. Holding thumbs! Jag kan bara känna lättnaden som kommer när man går ur klassrummet och vet att man kan lägga allt bakom sig och ha lite minilov. Som sagt, ska jobba mkt så. Wiii - there was my holiday!

Skor, topp - H&M, leggings - Gina Tricot


Jag gillar dessa skorna, de är rätt snygga :)

Gillar mina rödisar med <3

Cya, dun wanna be ya!

Yesterday's

Me like!

Skor, topp och bolero - H&M, leggings - Gina Tricot.

Hm... fattar inte hur folk gör med sina helkroppsbilder... Behöver nog skaffa en bättre kamra haha. But anyway, you get the message! Me <3 red shoes.

Good Envy

Jag älskar hennes stil, och det är säkert tusentals andra som gör det. Karla. Hon är en jäkel på att klä sig oklanderligt. Jag älskar hennes skor, och vart hittar hon allt detta hon har på sig? Det är så orättvist. Det jag mest framförallt avgudar med henne är hennes ansikte och håret. Håret i största synnerhet. Tänk om jag kunde ha den frissan! Men, gissar på att jag hade sett ut som en fotboll.Kolla bara alltså! Det är inte många som kan bära upp en byxdress på det viset!

Jag vill ha hennes haka höhö ;) Ganska ofta avundar jag er tjejer som har mindre bröst, allt sitter så snyggt på er, stora lösa tröjor framförallt. Så det är inte alltid kul att ha en stor byst (i mitt fall 70E-F) för lösa snygga toppar sitter ofta jäkligt fult =/ Man ser större ut än vad man faktiskt är.. Nä slutbloggat för idag. Blev en hel del.

Sommar och sol...

... jag vill ha bruna ben och kort kjol =P

Nä, det är minsann skönt att det har börjat krypa under 0 grader - nu kan man äntligen slänga på sig alla varma kläder som bara hängt och gapat i gaderoben. För att inte tala om SNÖ! Jag vill minsann ha snö denna jul, inte för att jag ska vara ledig (ska jobba 12-20) men det hade varit såå mysigt. Skåneland suger när det gäller jul och snö. Blä. Sen i januari-mars passar snöskiten på att falla ner som om det aldrig gjort nått annat.

*Pust*


Men jag kan inte låta bli att se alla indikationer på vårkollektioner från diverse klädkedjor. Jag lovade mig själv att INTE köpa nått från vårkollektionerna förrän i mars nångång. Men när Ellos la upp några smygtittschanser på sin sida blev jag bara GAHHH... Fan.

Jag gillar allt; bootsen, jeansen, toppen, tunikan, väskan... (tredje med jackan är inte så intressant som tur är ;)) Ja... fattilapp fattilapp... Vilken tur att man ska jobba duktigt i jul. Kommer vara ledig typ fem dagar max mellan 18 dec - 11 januari. Sen kör skolan igång igen. Huhu...

I'm a B-I-T-C-H

By the Plastiscines

Gillade det senaste Gossip Girl-avsnittet (säsong3ep9) när fokusen låg på Cotillionbalen. Denna underbara grupp framförde några låtar. Älskar hennes klädsel och frisyren. Hon påminde lite om Brigitte Bardot. Nice!

+

Whatever You Like - by Anya Marina
- så jäkla bra!

SHOES!!

Fick beställning från H&M idag:Ska definitivt behålla de röda sammetsskorna - jag är lika kär i den röda färgen som i modellen och tyget <3
Ska också behålla de svarta peep toe pumpsen (kostade bara 99:-!!). De två andra är jag lite velig över...

 
Blondie bye byue

Kan inte fatta att jag har varit blond för typ ett halvår sen. Kommer inte ihåg hur det kändes hehe. Förutom att man fick höra att man såg ut som en Barbie all the time. Nu har jag färgat det mörkbruntrött. Gillar det, men funderar på lugg igen. Fan. Kommer se ut som jag gjorde för tre år sen, fast jag hade iofs svartlila då, men ändå. Jag börjar bli dark igen... Like or not?

<<-- En väldigt osminkad och blek Ems under sommarens mest intensiva hetta á la 2008. Jag kan definitivt tänka mig en blond tid igen, men kanske om några år när håret läkt =/

<<-- Jag nån gång 2005, tror jag iaf.

<<-- Okej, fastän jag ser mycket lustig ut på denna bild, så får jag en sån "ahh.. lugg!"-craving av den. Lugg? Lugg?? Gah... måste bestämma mig snart! (2007).

Oj oj oj...

Nu har tre av dessa skor dykt upp i butikerna. Längst ner i högra hörnet satt som gjutet på min fot. Det blir beställning direkt. Prövade även den längst ner till vänster, men jag gillar inte öppna hälar, fötterna gled runt obehagligt.

Today's

Köpte GLAMOUR idag. Fanns mycket fint, speciellt ett halsband. Jag gillar stora halsband, inte nödvändigtvis långa, men de får gärna vara blaffiga och stora.

<<-- SÅ SNYGGT!
Foto: Patrick Demarchelier

De hade även ett reportage med Scarlett Johansson - gift med den ack så snygge Ryan Reynolds (vars namn jag aldrig kommer ihåg - men han va dösnygg i Smokin' Aces).


Dagens outfit

Stickad cardigan, långärmad klänning och svarta strumpbyxor + skärp - H&M. Stövlar - DINSKO

---

Kollade även in denna fina jacka... 250 kr då den var på rean, men jag vågade inte köpa =/


Yes!

Ja, mycket bättre. Får se när jag orkar lägga ner energi på att koda om sidan så den blir fin. Fattar inte riktigt hur man gör det men... to be Q!

Var på stan igår och kollade lite, hittade en fin topp från H&M ("LOOK WHAT THE CAT DRAGGED IN...")(förutom den vitrandiga) och så en röd pjyamas från Cubus.Rutig skjorta, linne - H&M, jeggings - BIKBOK, skor - DINSKO


I want your löv, löv, löv, löv...

Nä, hoppas från min gamla blogg till denna istället. Bilderna där blev så små och trista, så nu prövar jag här för att se om det är nån skillnad...

TEST #1

Ska köpa en randig topp på H&M idag med puffärm, så jag hoppas att den passar till min blommiga klänning från samma ställe. Jag fullkomligt älskar denna bilden. <3

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0