Head Ache

God Jul & Gott Nytt År

Bye!

Never to lateHar inte mycket skriva om. Firade 5 år med sambon förra veckan. Skulle gått ut i lördags men kom på att jag skulle jobba söndag morgon. Sov över på jobbet till dag. Praktik imorgon, ondag och torsdag. Jobba fredag-torsdag. Jul hos brorsan. Ledig fredag 31/12 - fira nyår i Everöd. Jobba helgen. Praktik igen. Sen är kursen över och jag har ett år kvar av min utbildning. Gått helt galet fort.

Nu har min syster kommit ner från Norge så jag hoppas jag hinner se henne lite iaf. Ta hand om er, God Jul & Gott nytt år!

nyår2009-2010

Aj o aj o aj

Drog ut visdomstanden i fredags. Jag hann bli rätt nervös när jag kommit upp till tandvårdshuset men efter jag fått sprutorna (en hel del sådana eftersom jag inte tål det starkaste bedövningsmedlet) och lagt mig ner och omslutits av det gröna operationstäcket så infann sig lugnet. Kände ingenting, förutom när hon borrade djupt ner i tanden så det skakade i hela skallen. Sedan var det inte direkt bekvämt när hon vred och bände för att dra ut rötterna, även om man man inte känner smärta så kändes det obekvämt knakigt i käken. Hon drog och drog och drog. Tillslut hör man att något knäcker till, som om något går i sönder. Jag trodde rötterna hade gått av, men då hade hon fått ut hela tanden med rötter.

Två stygn. Det var en mycket märklig känsla att inte ha någon känsel! Sedan visade dem mig tanden; jag stirrade på den: grova långa kraftiga krokiga rötter. Sjukt långa rötter! Om man skulle haft raka gaddar så skulle den varit ungefär 1,5 cm! Det var rätt fantastiskt att hon kunnat dra ut dem, och jag antar att det är anledningen till jag i skrivande stund har fruktansvärt ont. En sketen ipren hjälper knappt!

Hoppas det lugnar sig snart.


Var på Lisebergs julmarknad förra helgen. Vi kom precis efter krockarna på E6. Helikoptrar, flera ambulanser och massiva köer. Vi kom fram en timme senare, men för min del gjorde det inget. Slå ihjäl 7 timmar på Liseberg när inga karuseller rullar är rätt tufft.
Stor kanelbulle!& jag har blivit helt förälskad i rött. Helt rött eller rött med beiget och blått. Sweet!


Beige+rött+beige+svart med guld som accentfärg.


Med brunt som accentfärg.Rött + röttRött+rött+rött = perfekt trioBlått+rött+beigeMin nyårsblåsa (tror jag?)


Var även hemma hos Sanne igår på tjejkväll. Det var mycket mysigt. Träffade en gammal tjejkompis och Sannes arbetskamrater. Taccos (som jag fick tugga ytterst sakta) och lite god dessert var pricken över i:et. Dessutom hade hon köpt massa paket som vi skulle ha till julklappsleken. Jag fick med mig hem en tablettask pimpim, en silvrig ljuslykta och ett doftljus. Slogs om en rosa-bandet-diskborste med en annan tjej men hon tog hem segern tillslut. Lyckad kväll!

That's alle! Får se om jag beger mig ut på stan för att handla lite grejer till mina julkort, men kinden jäklas så jag kanske får skjuta upp det.

No hope

Äsch, det gick inte så bra med de där matuträkningarna haha! Man blir helt manisk av det :P Det har i alla fall gått bra, men jag tror jag ligger på pluskanten hela tiden när det gäller kolisar. Kan dock inte sluta med filen. Det är för gott.

Åt lite risgrynsgröt idag. Mycket gott. Synd att man inte kan äta mer av det. Åt kotlett med gräddsås senare nu på kvällen.

HUR FINT?!

La Famme

Blev sent igår också, lade mig tidigt och då blev det ingen uppdatering. Här kommer tabellerna för igår och idag!

2/12


3/12


Jag har märkt en skillnad på min mage, den är inte lika stor som en brukar vara utan den har börjat komma i en lugn fas och det märks mycket tydligt. Men jag blir lite bekymrad över att jag kommer över 20g kolisar om dagen... det är inte riktigt ok. Jag får dra ner på grädden helt enkelt...!

INSPO:
Ska nog lägga mig snart, ska upp tidigt imorgon. Åka buss till Göteborg med mamma. Julmarknad på Liseberg, blir nog riktigt skoj - ser fram emot det! Hoppas det inte blir för mycket snö så vi inte kan åka.

Bye!

These were the days

Som sagt var jag i Trelleborg under helgen för att träffa pappas kusiner och farfars syster samt en nästkusin som jag aldrig träffat innan. Det var härligt, man blev omfamnad som om man känt varandra hela livet. Synd att de bor en bit bort, annars hade jag velat träffa dem oftare. Men 200 kr fram och tillbaka blir dyrt i längden. Så när vi väl träffas blir det extra speciellt. Har bjudit hem dem till mig men datum är ännu inte satt, men det blir nog efter jul.

Sen sov jag över hos syrran och hjälpte henne lite med Gabriel och Nellie. Det var kul. Jag tycker så mycket om mina syskonbarn. Känns som man inte hinner med dem riktigt.

NellieBellie
BusGabbe

Älsklingskatten Xander

Dagens LCHFHm, Broccoli innehåller mer kolhydrater än jag hade trott (!). Fast i och för sig innehåller filen mest kolisar, men det är en nödvändig frukost för mig. Innan fixade jag ägg och bacon, men jag har nog överätit mig på det för tillfället. Det blir för salt, men det kommer förmodligen ändras sen när jag tappat min sockerkänslighet. Det är märkligt, varenda mjölkprodukt jag köpt de senaste åren som legat på ca 4-4,5g kol/100 g har nu blivit 5 g istället. Inte bra... Hm. Men jag kan inte ta bort det, fil är så gott.

När jag jämför mitt dagliga vitaminintag samt mineralerna så ligger ganska jämt på det rekommenderade intaget. Järn är alltid en svår bit (rek. dagligt intag 18 g) liksom Magnesium där dagliga intaget är ca 300 g! Så det där med att man måste äta frukt är... lite bull måste jag säga. En del säger att man ska äta fem frukter om dagen... ja... jag vet ju vad jag tycker om den rekommendationen... Jag kan ta en klementin om jag är sugen, men det är liksom det. Det räcker. Men fem...? En vuxen kvinna behöver 80mg C  vitamin och se hur mycket mitt ligger på genom min mat. Även B-12 ligger jag bra på, där rek. dag. intag är beräknat på 3mcg. Jag ligger över med en bra marginal. B12 får du mest av kött. En sallad innehåller knappt 0.2mcg och det är väldigt lågt.

Det är väldigt intressant att lära sig om alla vitaminer och vad för funktion de har. Många pladdrar om att det är så viktigt med det och det, utan att egentligen veta varför. För när man har kunskap, vet man även vad man verkligen behöver äta för att kroppen ska fungera. Jag äter för att jag tycker det är gott, liksom alla andra. Men jag tänker även på jag äter, inte främst för att gå ner i vikt, men för att min kropp ska fungera så optimalt som möjligt. Det är kanske svårt att försöka göra det för sin skull, att tänka steget längre på vad man äter, inte för att bli besatt men för att få en bra hälsa och en kropp som lever.

Sen säger jag inte att man inte ska äta frukt alls. Bär och nötter är jättebra att äta då och då, men eftersom vi människor i dagens läge inte behöver svälta så behöver vi egentligen inte kolhydraterna. De är till för att hålla fettet kvar i kroppen, för att vi skulle ha reserver när vi svalt. Det är kolhydraternas egenskap.

Jag har tänkt på att en del säger att de fryser, fastän att dem inte borde det. Ja, enligt många forskare beror det just på att man har en för liten konsumtion av fett och kött vars innehåll ska hjälpa till att sätta fart på värmen i kroppen Visst kan man äta upp dessa viktiga ämnen genom substitut (kolhydratskost) men då får man trycka i sig en hel del... Ja.

Nåja, får kämpa mer imorgon med detta. Tänkte göra kokt torsk och senapsås innan praktiken börjar. Mums...!

"F**k fashion go punk"

Fast i och för sig så är punk också mode. På senare tid i alla fall...

Hann inte lägga upp någon tabell för igår. Därför kommer det idag. Hm.. stressig dag igår, men fanken vad mätt man blir på Gitzans. Sjukt. Åt frukost vid 8-tiden, sen åt jag igen vid 16 och därefter var jag mätt hela kvällen. Najs. Precis så som det ska vara.Dagens tabell kommer senare ikväll. Har inte ätit min kvällsmat, får se om jag behöver det. Är fortfarande mätt på Gitzan-rester som jag åt på praktiken idag, ca 13.00 tiden.

Sitter och gormar över den fina klänningen från H&M som kostar 1500 kr. Jag hoppas de sänker priset med ungefär 50% efter julen. 750 spänn blir det... ja, kanske man slår till då kanske. Mycket fin färg på det iaf. Och det blir ju en hel del pengar från juljobbande.

 

INSPO:

 

 

 

 

The future looks all of the sudden quite bright...

RSS 2.0