Fashionstate

Lite tankar inför nya året 2012!

Lugg & långa längder.

Modellen hittade jag i H&M's 2012 modekatalog och blev ganska kär i hennes hår. Det är ju dock ganska tjockt på denna kvinna, men jag blev sugen ändå.

Kläder.

Klänning från Oasis. Magisk och perfekt för en middag!



Oreda men ändå perfekt blus från Romwe.



Måste-ha-skinnjackan från Kelly Wearstler.



Mint for spring. Ett plagg åtminstone.


Blommiga byxor - bra till det mesta. Dessa från H&M Trend.


Vitt på vitt.

Det är lite vad jag tänker om våren 2012. Mycket blommigt och färgstarkt, med lite bleka pasteller så som mint. Kan nog bli bra!
Ciao!

Spring is coming.

Jaha, inte en enda droppe snö i jul. Vi hade gott om snö tidigt i våras, men det har inte verkat vilja komma något nu. Blir säkert mycket snö från januari till april. Skulle inte förvåna.

Oavsett så är det inte särskilt saknat, jag har haft annat att tänka på än snö. Syrran kom hem i helgen, fick två BH:ar i min storlek av henne från Lise Charmel (á 1000 kr/st!!) samt lite matchande underkläder. Hon är för söt, hon! Så nu har jag lite juliga underkläder haha.

Eftersom jag älskar våren så har jag redan spanat in lite vårkollektioner. H&M ser mycket lovande ut, likaså LaRedoute med smarriga lysande färger. Ska dock satsa på att vänta med att köpa kläder i vår, hade tänkt köra ett race med VLCHF i ca tre månader. Hade varit så kul att komma under 55kg strecket. Hoppas på det bästa i alla fall!

H&M 2012


LaRedoute



Gott Nytt År!

JEEEZUZ?!!!!!!!!!!!


Okej, i slutet av oktober så ändrade jag och Robin vårt baspaktet på Canal Digital till "Mina Favoriter 8 st" och "HD-paktet". Det skulle bli lagom att betala. Killen jag snackade med lovade att det inte skulle bli konstiga avgifter utan skulle fixa allt. Bra, vi får vår nya box och kort och lade undan vår gamla med kort och allt.

När räkningen kommer blir jag lite fundersam. En ganska hög räkningen men jag förstår att det är för att vi fick betala lite för att vi ändrade i slutet av månaden och fått betala för de dagar vi haft abonnemanget. Så det gick dyrt men obemärkt förbi mig. Men när jag fick den nya räkningen igår och såg att priset var nästan lika högt som det förra blev jag sne och tittade ordentligt igenom vad jag egentligen betalar för. Jag ser att vi FORTFARANDE betalar för vårt gamla baspaket...! V A D    I   H E L V E T E ?! Det står på deras sida att baspaktet INGÅR i "mina 8 favoriter".

Så jag mejlar kundtjänsten och skriver att jag inte tänker betala för det, att de måste gjort fel. Mejlet jag får tillbaka från kundtjänsten är vagt och ger mig ingen direkt hjälp. Det står bara att jag betalar för TVÅ KORT. Men jisses då! Jag ringer kundtjänst. Japp, jag abonnerar tydligen på två kort. Tre månaders uppsägningstid.... Jag bara tänker... hur dum får man lov att vara som säljare på Canal Digital - och då talar jag om killen som fixade det nya kortet åt oss... Låta oss fortsätta betala för det gamla paketet utan att säga att man måste säga upp det liksom... Då hade jag givetvis sagt "säg upp det" moch det hade varit uppsagt nu. Jag blir kokt på sånt. Jäkligt irriterande.

Tack och lov kunde tjejen jag talade med ändra det så priset blir reducerat, men vi får fortfarande betala för baspaktet... annars hade vi fått betala tre månders uppsägning på baspaktet. No way! Men jag sa tydligt till henne att de MÅSTE informera kunder om sådant här. Killen jag snackade med nämnde inget om kort som ska sägas upp. Men han lovade att det var det nya jag skulle betala för. Istället har vi betalat för två kort... korkat.



Sen blir jag kokt på bilister som inte blinkar när de ska svänga BARA för att inte finns andra bilar omkring, utan cyklister som också gärna vill veta när de ska svänga eller ej. Höll på att bli påkörd ikväll när jag cyklade hem för att en bilist inte kunde blinka att han skulle in på parkeringen. Blinkar du inte - ja, då ska du ju inte svänga! Så jag fortsätter i min rasande fart (och ja, jag har lysen så bilisten såg mig) men istället så svänger bilen plötsligt och jag får tvärbromsa. Sedan stod jag ursinnigt och viftade med handen och ropade att de SKA blinka!

Jag vet att cyklister kan vara riktiga faror ute i trafiken, men bilister är knappast bättre. De är livsfarliga när de inte blinkar, som om de tror att cyklister tål vad som helst. Faktum är att cyklar räknas som ett fordon. BÖRJA BLINKA, TACK!!



Så, nu har jag fått avreagera mig på bloggen eftersom sambon sitter och spelar HALO inne i vardagsrummet. Snart läggdags för imorgon är det jobb och sedan kommer Pexx hem så vi kan fira lite juuul!

Love is in the air.

Igår firade jag och min sambo 6 år som ett par. Vi träffades på lussevakan i 3:e ring och sedan var vi fast ;-) Sedan dess har det bara gått framåt och nu har vi varit tillsammans så pass länge att vi vet var vi har varandra och allt eftersom känner man sig mer och mer redo för vissa "vuxensaker". Det blir inte "bröllop" och barn ännu, men det glämtar vid dörren dit drömmen ligger. Vi har flera år framför oss, och det känns så fint!







Jag kände att det skulle vara rättvist, så jag köpte också en bukett till min sambo. Så det blev en enorm bukett till oss båda och det uppskattades! Sedan gick vi ut och åt gott på RoseGarden. Plankstek har aldrig smakat så gott! Därefter gick vi på bio och såg Sherlock Holmes 2:an med Noomie Rapace. Inte särskilt spännande kanske, men intressant filmad och lite humor och finurligheter. Absolut sevärd.


Nu väntar jag på att få åka iväg till jobbet. På kvällen ska jag och Jossan ut och rocka lite. Jag ska rocka i mina Versace-leggings och en vit skjorta. Blir nog kul!

Have a fun weekend!

Pow (forward)

Igår fick jag hem tre paket som jag väntat på! Ett par stövlar från LaRedoute (hur länge har jag inte fått vänta på att bara hitta ett par stövlar i lagom längd och klackhöjd?! Verkade inte finnas, men sen så!), en väldigt fin Isabel Marant-inspirerad tröja från KappAhl och så en fantastisk väska från Romwe.












Imorgon ska jag göra lite fyllda lövbiffar inför helgen som ska spenderas på jobbet. Har kommit på att fyllda lövbiffar är min favoriträtt. Den kan ätas kall, varm, ljummen... det spelar liksom ingen roll. Det är gott oavsett! Det är enkelt att göra dessutom. Det enda du behöver är lövbiff och fyllningen: en god ost och senap. Stek tills det börjar rinna lite ost så är det redo att ätas.



Jag har också fått iväg alla julkort efter att jag kom på det i all hast i måndags. Så nu behöver jag inte tänka på det. Börjar jobba en del nästa vecka eftersom det inofficiellt är "jullov" - men vi kommer ha en hel del att göra i och med att examen närmar sig. Om ca 1 månad är jag färdig socionom. Kan inte fatta att det gick så fort!

Jag börjar även längta efter längre hår. Eller så är det min sambos enträgna ord som går runt i huvudet på mig. När det blir halvlångt kommer jag förmodligen klippa det kort igen. Men drömma kan man alltid göra. Luggen blir dock kvar.

& så lite inspobilder så jag har fullmatat er ordentligt i detta inlägg ;-)













& still thinkin of that watch...




An eye for an eye makes the whole world blind.

I just looooove that watch

Fått extrem dille på guldklockor och behöver en maffig sådan. Som typ Michael Kors praktexempel. I rimlig prisklass dessutom.











Hopefull that your soon gonna be mine.

Changed pathway

Ja, nu har jag äntligen kommit igång med maten. Hamnade i någon slags "men det här går ju bra" när jag började äta bröd, pasta, potatis och andra onyttigheter någon vecka efter min avvänjning från Cambridge-dryckerna då jag bara åt kött och grönsaker. Jag har faktiskt inte gått upp någonting, men min mage har varit ganska svullen och jag har haft ont.


Men i helgen fick jag verkligen nog. Hade ont i magen konstant när jag jobbade och det vill jag inte ha igen. Så jag sa till min sambo att nu fick det vara nog. När vi veckohandlade så var det enda med hög "sockerhalt" som fick följa med hem var morötter och clementiner. Jag har bestämt åt min sambos vägnar att han inte får dricka jucie längre - då kan han lika gärna dricka rent socker. Livsfarligt! Kanske någon gång på helgen men det är allt. Det väcke nog en hel del i min sambo för att han har inte rört kolhydratsmat sedan vi kom hem från Maxi i måndags. Till laxen skulle han bestämt inte ha kokt potatis utan fixade till en enorm sallad istället med paprika, tomat, gurka och sallad med olivolja och kryddor över samt en klick romsås. Igår har han också ätit bra och tränade dessutom. Gissa vem som är stolt?


Jag mår jättebra för tillfället. Åt en clementin igår för att det är lite sådär juligt. Kan knappt vänta på att få göra köttbullar och julskinka (eller ja, det får mamma fixa) - det är så gott! Tänkte ha lite rödkål till, men det är mycket socker i de färdiga burkarna så får väl hoppa det. Men jag har inte ätit något med vetemjöl i sedan jag började i måndags. Ingen bedrift kanske, men det känns som en bra start i rätt riktning. Kanske jag äter en liten lussebulle och risgrynsgröt enbart på julafton, men det får bli allt.

Ett tips för att hålla hungriga lunchmänniskor mätt längre efter frukost är att äta två ägg. En undersökning visade att de av testpersonerna som åt två ägg till frukost var mätt längre under dagen och åt inte lika "mycket" som de som inte åt ägg. Om någon är sugen på att testa? Jag har själv gjort det och det fungerar ganska bra, jag höll mig mätt ända fram till typ ett igår, och då hade jag ätit frukost vid halv nio.

Lycka till med julmaten :-)

Okej Twilight?

OBS!! SPOILER! I tisdags var jag u och såg på bio med syrran. Twilight 4:an. Ja, alltså. Det är inte den bästa i serien, vill jag påstå. Musiken i början var bara väldigt irriterande, det blev onödigt smörigt och jag tyckte skådespelarna klarade av att förmedla det dem skulle förmedla utan att de behövde förstärka det så pass mycket att man nästan mådde illa.

Jag har inget emot kyssar på tv, men jag kom på mig själv att tänka "kysser dem varandra en gång till så går jag härifrån" - ja, jag vet inte. Sedan hade dem inte riktigt lyckats med att förmedla den där förvåningen hos Bella när hon vaknar och fjädrarna är överallt och när hon faktiskt frågar Edward vad som hände och han får säga sitt. Det fattades!

Men hennes graviditet och hur håglös hon ser ut var mycket bra gjort. Det kändes ganska trovärdigt utefter hur boken har målat upp det hela. Men de där varulvarna är ju också knapphändigt framställda, även om tekniken inte kan förmå sig att göra det bra i nuläget. Lika så när de diskuterar mellan sig, det blev liksom... fånigt?


Men jag fann mig ganska missnöjd när filmen var slut. De hade knappt visat den inre kampen som pågår i Bella medan hon ligger död på britsen. Vilket helvete hon faktiskt hade. Det tycket jag inte att filmen förmedlade i så pass utsträckning att du kunde fatta vad som faktiskt höll på att hända. Boken uttrycker ganska mycket hur det är att brinna levandes utan att kunna skrika, utan att kunna röra sig - utan att du kan förmedla hur ont det gör. Jag mådde ganska dåligt när jag läste den beskrivningen, nästan en klaustrofobisk känsla men den kom aldrig i filmen.

Nä, jag tyckte inte om den särskilt mycket. På något vis kommer 1:a filmen alltid att ha en speciell första tur som den bästa, även om regissören inte var särskilt erfaren. Det är bara så fint gjort på något vis, jag kan koppla med det som hände i den.

Ja, vet inte riktigt om jag ser fram emot 5:an... den delen i boken var ju mycket tråkig och jag sluddrade mest igenom det för att jag ville veta hur allt skulle sluta. Men det kanske kan bli bra, vad vet jag?
RSS 2.0