Dessa centimetrar...

Glömde mäta mig förra veckan. Så här kommer nya cm. Jag har börjat ta tyngre vikter, kanske det har något med att det har ökat här och där på kroppen, samtidigt som det har minskat på andra ställen... Nåväl! Där är när jag startade, när senast mätte mig och hur mycket jag har i cm nu.

2011 07-jul 15-jul 29-jul
Midjemått 86 85 85,5 +0,5 cm
Smalast på midja 74 72 71,5 -0,5 cm
bröstkorg 74 73 71 -2cm
överarmar 26,5 25 26 +1 cm
höfter 94 92,5 92 -0,5 cm
stuss 103 100 101 +1 cm
lår 59 57,5 58,5 +1 cm
vader 35 34 33,5 -0,5 cm

Ska komma ihåg att ta måtten nästa vecka!! Det är kul o se vad som händer med kroppen! :-) Ha en skön helg!

Sick.

Host. Host. Så blev jag förkyld. Surt. Med tanke på att det är sommar... och att vi ska till Liseberg imorgon. Jag får kanske skippa de karuseller som skapar mest tryck mot bröstkorgen. Ganska täppt i näsan, men det är skönt att halsen blivit befriad från smärta.

Jag tänker på de som blir förkylda och inte äter ordentligt för att de inte orkar. Jag har själv varit där. Men igår tänkte jag att om du inte har energi i kroppen - hur ska då kroppen orka göra dig frisk fortare? Det kanske inte är så undra på att vissa dras med förkylningar i flera veckor. Nu säger jag inte att det är för att dem inte äter, men kanske är det avgörande VAD dem äter som spelar roll? Vad vet jag? Det är en hypotes.

Oj oj oj, vad jag är sugen på att handla massvis med höstkläder fastän det är sommar. Det trista vädret hjälper mig en aning. Och förkylningen. Hade inte haft ett dyft att göra igår mellan varven då jag låg och vilade på soffan eller var på toaletten för att fräsa snor. Så då satt jag invirad i mitt täcke med tjocka kläder på mig och mös framför datorn. HM.se hade inte jättemycket lockande kläder, men ändå en del som jag vill ha i höst. LaRedoute har ett par jeans och skor jag tänkte köpa, likaså Ellos. Men jag tar det lite peu en peu. Efter alla år har jag äntligen lärt mig att om jag köper lite en månad så blir jag inte fattig lika snabbt ;-) Ska även sälja av mig lite kläder när jag får tid.


Vintage

 

Igår år jag stekta bacon (1 pkt ICA), två stekta ägg och en kopp thé med kokosolja. Vid tio-tiden åt jag lite kokoschips. De är verkligen toppen!

Sedan vid tre-tiden blev jag hungrig och värmde lite broccoligratäng och åt några skivor kassler. Till eftermiddagsmellanmål åt jag en tallrik fjällfil med bär och rostat hasselnötsmjöl. Min sambo ville ta hand om sin sjuka flickvän och lagade en riktigt god kycklinggryta med kokosmjölk i och wookgrönsaker. Jag pillade bort majsen (är inte stormförtjust i det + att det innehåller en hel del kolisar) men jag åt morötterna. Det var inte så mycket i ändå. Det blev otroligt gott! Och det bästa är att det blev rester till idag... mmm!

 

 

Har även gått in på Style.com och kollat lite höstkläder från catwalken. Lägger upp lite bilder som jag tyckte var inspirerande!

 

1.3 Philip Lim

 

ACNE

 

Alexander McQueen

 

Alexis Mabille

 

Andrew Gn

 

Ann Demeulemeester

 

Catch you on the flipside!

KOKOS!

Har lyfts fram i media på senare år som en bra källa till hälsovinster snarare än tvärtom. Tidigare bannlyste dietister kokos, särskilt oljan, eftersom den är rik på mättat fett. Nu har flera experter kommit fram till att kokosolja är jättebra att förtära!

Jag älskar mina kokoschips, min kokosolja från Renée Voltaire och kokosflingor som du kan strössla ovanpå filen. Kokos är även gott till pangasusfisk och citron..!


Kokos är helt enkelt bäst. Har dessutom halsont nu och istället för sockerfällan med att hälla honung i teet så smälter jag 1 msk kokosolja i. Det tog en stund att vänja sig vid kokossmaken, men nu är den helt underbar och lenar halsen. Det ska tydligen vara bra att steka i kokosolja också. Den är fet och mättar bra. Åt skogen med honung - välkommen kokos!



I veckan har jag ätit broccoligratäng och chili con carne: den här gången prövade jag sojabönor i (endast 2,5 g per 100g) men jag saknade tomatsåsen så det blev ju plus på den sidan så jag tror det nästintill blir +- noll på den fronten...
Oh well..!

Denna vecka

som redan har nått fram till onsdag, fylls av jobb, mat och annat roligt! Maten som står på schemat är bland annat crêpes (den blev godare med tiden), fetaostgratäng med kassler (ja, jag kan inte få nog), stekt kyckling med sås och blomkål, fläskytterfilé med BBQ-krydda och bearnaissås (hemmagjord) och grönsaker, torsk med senapssås, köttfärsgratäng samt chili con carne (med sojaböner - de innehåller fantastiska 2,5 kolisar/100 g!).

Har haft riktigt jobbiga mardrömmar den senaste tiden, och det märks eftersom jag ständigt är trött. Har somnat vid nio de senaste kvällarna av utmattning. Måste försöka styra upp det på något vis.

Har börjat smörja mig med kortisonsalva mot mina hudutslag som kliar och så använder jag också propyderm. Får hoppas det hjälper. Är så trött på detta nu. Vill bara ha bort det! Hoppas LCHF kan ge det en spark på vägen & att provsvaren på hudprovet de tog visar något så de kan behandla mig mot detta elände.


Nåja, det positiva är att vi ska på middag på fredag i Malmö! Ska bli kul att se vad de serverar för mat. Jag ska hålla stenhårt på att hålla kolhydraterna borta. På lördag efter jag har jobbat ska jag hem till Jossan med Jeanette och se Paranormal activity 1+2. På söndag är en av mina storasystrar hemma med barnen hos mamma så då ska jag passa på att träffa dem.


Orkar inte med bilder idag. Har gått upp tidigt idag för att tvätta... så jag är rätt mörk i huvudet just nu.
Ciao!

waiting for autumn...


Ah, gled in på H&M's hemsida av en slump och blev lite sur över att de lagt ut höstkläderna innan katalogen har kommit. Dock är det ju positivt att de börjat lägga ut H&M-trend varor igen. Såg den här väskan i deras reklam och den väckte "ha"-begär genast. It will be mine!







Där fanns massa annat fint, men det var mest denna väska jag föll extra för. Kommer nog köpte lite av deras kläder i höst, särskilt de i fina senapsfärger!
Uo

Mått

Mätte mig förra veckan i torsdags för att kunna se skillnaden i cm istället för vågen. Första måtten är från 7/7 och de senare måtten är från idag!


Midjemått 86 85 (-1 cm)
Smalast på midja 74 72 (-2 cm)
bröstkorg 74 73 (-1 cm)
överarmar 26,5 25 (-1,5 cm)
höfter 94 92,5 (-1,5 cm)
stuss 103 100 (-3 cm!)
lår 59 57,5 (-1,5 cm)
vader 35 34 (-1 cm)

Ja, det ser ju rätt bra ut, eller vad säger ni?! Har tränat två gånger i veckan, bara styrka. Sen dansade jag ju hur mycket som helst i onsdag så... och cyklar i princip varje dag. Ja, det är bara att fortsätta! Vamos gringos!

bacon.bacon.bacon.

Igår kväll mötte jag upp mina snygga jobbarkompisar på K-dagarna. De satt i öltältet och drack lite cider när jag kom i svarta shorts, vit spetstopp med svart BH under, en silverbeige kavaj från H&M (den är gammal!) samt beiga kilklackar och min svarta Bikbok hatt som alla verkar uppskatta! Måste säga att jag måste ha de finaste kollegerna. Några av dem sa jättefina saker till mig som jag blev väldigt smickrad över! När Diana sa något i stil med "du ser ut de där filmstjärnorna" så sa Louise "ser ut som en pinkod!" ... När de druckit färdigt, marscherade vi mot Södertorg där två DJ's skulle spela. Herregud vad vi dansade. När en vän till mig kom och alla kollegor gått hem kom riktigt techno och vi ravade loss på dansgolvet. Ah, det var extremt kul. Jag var helt slut i kroppen när vi dansade hem vid 1-tiden. Helt grymt, jag måste göra om det där! Jossan har några bilder på oss jag tänkte lägga ut sen!

---

Jag äter alltid bacon till frukost på jobbet ;-) & ägg i alla dess olika former. Har kommit fram till att ägg måste vara en av de mest användbara matvaran du kan få tag i!








Är glad över att mina hörlurar Sennheiser CX680 Sports (samarbete med Adidas). De sitter som en smäck! Meningen är att de ska sitta som berget när du sportar, vilket är bra eftersom mina gamla bara gled ur öronen hela tiden. När det kommer till hörlurar får det gärna kosta, så det var inga billiga lurar, kan jag väl säga. Men det är värt det, dessutom är de vatten- och svettavvisande!






Ljudet är helt okej, saknar dock en riktig baskänsla, men det är svårt att få till det på små lurar. Så de duger gott och väl åt mig! Sugen på att ta en promenad nu, synd bara att vädret är tråkigt just nu.

H&M ska skicka ut sina höstkataloger i slutet av juli. Längtar efter att få se vad de har kokat ihop för oss den här hösten!



H&M Trend 2011 Lookbook





Imorgon blir det morgonträning. Sedan ska jag fixa mat inför helgen för vi drar till Everöd eftersom jag jobbar (återigen) helg. Det står tacopaj, kålgratäng, torsk med senapssås och fetaostgratäng på matlistan (mest rester från veckan).

Sayonara!

Fullt ös!

Ledig idag. Klockan nio befann jag mig på hudkliniken för att kolla upp mina kliande utslag som finns överallt på kroppen. De tog prov på en färsk uppkomling (har aldrig fått en spruta i armen men någon gång måste var första) så nu får jag vänta i 4-5 veckor på resultatet. Jag hoppas det går något som kan tala om vad det här är för något märkligt. Min syster har tydligen gjort samma sak och att de inte kunde se något ovanligt med det. Märkligt. Kliande utslag - någon måste ju veta vad det är?!

När läkaren var redo att bege sig vidare efter att hon tagit prov, hejdade jag henne kvickt eftersom jag behöver en salva som hindrar klådan. Ja, det skulle hon fixa tack och lov! Hennes assistent var snällt nog att stanna kvar ytterligare en stund och kom fram till att det var bäst om jag fick lite mjukgörande eftersom Minidermen gör att utslagen ökar. Jag fick också klara och tydliga restriktioner i fråga om mina klåddämpande tabletter. De är tydligen inte särskilt bra att ta över en månad, och jag har tagit dem hur länge som helst. Oh, well!


Ska snart göra lite ost- och broccoligratäng med kassler. Har märkt att jag tappat lite vikt nu, great! Älskar LCHF, man blir glad, stark och lycklig. Det är inte fett man blir deprimerad av, det är socker, helt klart! I morse blev det fil med hallon och blåbär samt två tunna skivor vitlökssalami. Har också kokt två ägg som jag ska äta när jag börjar bli hungrig igen.



Ska försöka ta en timmes promenad idag, om jag orkar. Är så sugen på att bara sitta inne och glo på film nu när vädret är lite kyligt. Ikväll ska jag in till K-dagarna med min lilla mamma och därefter ska jag träffa arbetskamraterna för lite festligt tillställning på kvällen.

.

Har precis kommit hem från ett ansträngande träningspass (så som det ska vara). Illröd i huvudet och svetten rinner av mig likt en vidöppen kran. Efter sådana pass är det skönt att duscha. Funderade på att lägga mig ute i solen en stund, men det blåser förbannat mycket. Synd...

Idag jobbar jag kväll, så jag ska ha lite kålgratäng med mig att äta senare under dagen. Lite kokosflingor också ifall jag blir hungrig, men jag hoppas jag ska hålla mig mätt. Åt lite glass igår, blev mycket dåligt i magen så jag tror jag får hålla mig borta från det där.

Har sett att Laredoute fått in en hel del fina höstkläder som jag tittat på några gånger i katalogen. Ellos hade bara ett par skor som jag föll för... Men ännu är det ett bra tag till hösten, skönt!






Bilder: LaRedoute


bild: Ellos


Nä, nu ska jag vila lite innan jag sticker in och jobbar.
Ha en fin dag!

En helg ledigt

Det har varit skönt att vara ledig denna helgen. Blir lite trött av att tänka på att jag ska jobba sex av sju dagar nästa vecka. Nåväl. Veronica & Peter var här igår. Vi körde till stranden en sväng. Killarna fiskade och jag och V solade. Därefter åkte vi hem för att förbereda oss inför kvällen. Vi beställde käk på Katrins Pizzeria, jag tog en gyrostallrik utan pommes.

På väg till stranden


Gabriella och Ellen kom senare och vi drack halvtorrt vin. Vi åt lite jordgubbar, snackade och spelade guitarhero. Väldigt avslappnat och trevligt. Jag hade svårt för att hitta något att ha på mig, som så ofta inträffar.

Gabriella & Robin


Veronica gör sitt namn


och leker transformers medan Peter är förbryllad ;-)


Victory helt klart



Därefter åkte vi till stan där jag och Veronica åkte Spindeln med förtjusning! Det sista vi gjorde efter kvällens slut var att åka den igen, samt en galen karusell där du sitter i ett runt hjul (tänkt tekopparna) och snurrar runt, samtidigt som plattan hjulen är fastspänt på också snurrar. Dubbelt upp. Jag har nog aldrig mått så dåligt efter en karusell.

Hur som helst, däremellan karusellerna stod vi på stora torg och dansade till låtar som hade kunnat vara bättre om DJnissarna låtit bli att remixa dem till oigenkännelighet. Det är inte min grej att dansa till, men det gick ju an...! Träffade några kompisar som jag snackade och dansade med.



En mycket snäll kvinna som ville fota oss tre! Verkligen schysst!

När vi skulle hem, skulle lilla Veronica tvunget gunga den sista minuten utomhus, haha! Tokfia!





Över taget så är jag ganska nöjd med min helg. Slukat det sista av bärpajen för en stund sedan med Lchf-glassen. Funderar på att laga Falsk het pastagratäng så jag har mat med mig till jobbet imorgon.

---

INSPO:









Ha en skön vecka!

It's gettin' hot in here

Idag ska det förhoppningsvis bli ett fint och varmt väder. Jag och Veronica ska till stranden med våra män. Medan de fiskar ska jag och V. sola och bada.

Igår åt jag nötpaj. Den var faktiskt över förväntningar! Det smakar inte vanlig paj, men det var tillräckligt nära. Det smakar inte heller nötter tack vare uppblandningen var kokos, mandel och hasselnötter. Det ska jag göra om, fast inte på länge. Det får inte bli för mycket av det goda. En positiv sak jag upptäckte var att sötningsmedlet Sukrin inte på något vis ökade sötsuget. Jag tog en portion med paj och så lite glass till det och det räckte. Efteråt var jag så mätt att jag blev liggandes vid tv:n ett bra tag innan jag somnade.



Glassen blev också bra, även om det smakade mer grädde än glass. Ska pröva fler recept över för att få den där perfekta glassmaken. Det smakade dock ljuvlig vanilj, vilket är positivt.

Ikväll kommer några tjejkompisar hem till mig. Det blir lite vin innan vi beger oss till Kristianstad för att se vad årets K-dagar har att bjuda på. Jag och Gabriella som kör LCHF ska korka upp torrt vitt vin. Mmm...!

Lite paj såhär om dagarna...

Igår gjorde jag tacopaj! Den blev ganska god, men jag tror den är allra godast direkt från ugnen, den blir inte lika spröd när man ska värma den, men hey, det är gott och det mättar!

Min tacopaj!


& Robins (gjord på vetemjöl)


När jag gjorde pajskalet utgick jag från Airams matpajer. Jag gjorde pajen först och när jag ställde den i kylen i en 30 minuter, passade jag på att göra tacofärsen. Efter 30 minuter ska ni förgrädda pajen på ca 10 minuter så ytan blir gyllenbrun.

Recept på tacofärs (LCHF):
- 400g nötkött
- tacokrydda (hemmagjord såklart! Tacokrydda du köper i butik innehåller massa farliga ämnen, likaså socker och glutamate. Hemmagjord tacokrydda är minst lika god, så se till att ha alla kryddorna hemma!)
- 1 dl vatten
- 2 msk jalapeños (i den starkhet ni vill ha den i)
- Smör att steka i

Stek köttet i smör. När det är färdigstekt så häller du i tacoblandningen du nyss har gjort och så 1 dl vatten. Låt koka på låg värme tills nästan allt vatten har avdunstat (ca 10 min). Hacka jalapeñosen och lägg i och stek en stund till. När det är klart häller du över köttet på pajen.

Fyllningen:
- 2 dl crème fraiche
- 1 stor tomat
- chunky salsa (om man vill) eller sambal oelek
- 2-3 dl riven ost

Du kan göra fyllningen precis hur du vill. Jag gillar persolingen röran med sambal oelek, chunky salsa är för hett för min del och jag har aldrig varit förtjust i salsa. Blanda ihop crème fraichen med det du känner för och häll sedan över tacofärsen. Sedan skivar du tomater och lägger ovanpå och därefter strösslar du över den rivna osten. Här har jag kört det fetaste varianterna. 34% fraiche, 31% gräddost.

Sedan sätter du in pajen i ugnen på 225g i ca 10-15 minuter, eller tills osten har smält och fått fin färg.

---

Idag har jag ätit fil, därefter bacon- och äggröra på jobbet. Till lunch blev det tacopaj och jag har hållit mig mätt fram till nu. Snart ska jag äta min hallon- och blåbärspaj med hemmagjord vaniljglass.

Det recept jag har följt för glassen hittar du HÄR. Jag lovar dig, den är mycket god! Eftersom jag inte hade så mycket grädde hemma, gjorde jag receptet på hälften, fast hade i 1,5 krm vaniljpulver. OBSERVERA! Det ska vara vaniljpulver, inte vaniljsocker!

Glass i frysen! Rör 1 gång i halvtimmen under 4 timmar!



Jag har varit lite sugen på att veta hur nötpajerna smakar när det är bär i. Älskar ju hallon-blåbär mixen från Frugthaven. Jag gjorde mitt hasselnötsmjöl själv, mandelmjölet har jag köpt på Ica Maxi. Det är busenkelt. Det enda du behöver tänka på att ha hemma är en mandelkvarn. Med den kan du mala ner alla sorters nötter. Jag tog ca 3 dl hasselnötter och rostade på en varm panna (inget smör i pannan!) och så rostar du tills de får lite färg och skalen börjar trilla av. Sedan tar du och försöker ta bort så mycket av skalen som möjligt, de behöver dock inte vara helt skalfria om du inte får av skalet på vissa.

Här har jag redan rostat nötterna, ni ser hur skalen har flagnat av. Jag håller på att pilla bort resterna innan det är dags för kvarnen...




Mala nötterna...



et voilá! Rostat hasselnötsmjöl



& nu till själva Blåbärspajen!

Ingredienser smuldeg (för en liten pajform ca 3 portioner.):
- 75 g smält smör
- 1,5 dl hasselnötsmjöl (det går nog bra att använda mandelmjöl också, jag tog 1/2 dl mandelmjöl och resten hasselnötsmjöl)
- 0,75 dl kokosmjöl (inte samma som malda kokosflingor så beställ detta från ex low carb food shop!)
- 0,5-0,75dl sukrin (gärna florsockervarianten)
- Vaniljpulver om man vill
- Evt kanel, särskilt om man har äpplen i botten!

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i det smälta smöret! Blanda ihop till en "deg". Smula degen över valfria bär/frukt. Vill ni göra på äppeln så ha ca 3 st som ni smörstekt halvmjuka i kanel och lite sukrin innan ni lägger dem i ugnen. Med bären behövs ingen förberedelse (jag tog ca 300g bär) Stoppa in i ugnen på ca 175 grader i ca 20 minuter. Smuldegen ska få fin färg men inte bli bränd! Servera med en gräddklick eller hemmagjord vaniljglass!


alla torra ingredienser. Jag gjorde kokosmjölet för hand genom att hacka kokosflingor hur länge som helst...


Min bärmix


Med smör i...


och ovanpå bären!



Jag återkommer imorgon med fler bilder på den färdiggräddad pajen och hur glassen smakade osv. Det tar sin lilla tid men ack så kul det är! Jag blev riktigt glad över att kunna göra något en fredagkväll. Är lite trött på att knapa rostade kokosflarn. Ska också återge vad min sockerätande sambo tyckte! Ha det fredagsmys!

Sayonara!

Awsomeness!

Igår gjorde jag LCHF crêpes! Jag är inte ett fan av fiberhusk, det lämnar ett klibbig och smaklöst intryck när du blandar det med mat, men vad ska man göra? Tyckte det var relativt enkelt att göra, fastän jag bara fick fem crêpes när du enligt receptet ska ha sex.

Stekta och stoppade med fyllning...


& efter ett besök i ugnen med lite ost riven ovanpå


Det var helt okej, dock slutade det med att jag enbart pillade ut köttfärsen från crêpsen... nåja! Man kan göra en egen fyllning på vad man känner för. Jag hittade ett recept för krämig och lyxig köttfärs. I receptet tyckte författaren att du skulle ha senap i, men jag strök det.

Fyllningen:
500g färs
1 gul lök
3 dl grädde
1 klyfta vitlök
2 dl hackad svamp (jag skippade detta också)
1 dl krossad tomat
2 msk soja (nästa gång blir det bara 1 msk, tyckte köttfärsen blev för mörk)
2 msk tomatpuré
4 msk chilisås
2 tärningar köttbuljong
4 krm basilika
2 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
Salt
Smör till stekning

  1. Bryn färsen i smöret, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna, småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter och rör om då och då.
  4. Koka pasta.
  5. Tillsätt svampen och sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev efter smak.

Smeten till crêpes:
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
1 krm salt
smör att steka i

  1. Blanda ihop alla ingredienser (utom smöret) och låt svälla några minuter.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 6 pannkakor 1-2 minuter per sida.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
Stek en crêpes på vardera sida tills den fått fin färg och lägg på en tallrik och låt svalna medan du steker en nu. Ta efter tycke och lägg fyllningen i mitten av den runda pannkakan. Rulla ihop och lägg i en form. Så gör du det med resterande pannkakor. När du är klar river du valfri mängd ost ovanpå och sätter in i ugnen i ca 5-10 minuter eller tills osten fått fin färg ;-) Själv gillar jag när det får en krispig ostyta!

---

Idag är jag ledig och ska laga flera rätter så vi har mat hemma ifall hungern faller på. Det blir fil till frukost som vanligt. Jag brukar ha hallon och blåbär i men jag har inte hunnit till Netto. Sen tänkte jag göra tacopaj, en vanlig till killen och en LCHF till mig. Det blir en massa extrajobb men vad gör man inte? Sen funderar jag på att köra fylld falukorv också, den kan båda två i princip äta. Samt göra falsk het pastagrätang, eftersom den smakar så underbart att jag kan tänka mig att äta det varje dag i resten av mitt liv!




Så, nog om LCHF. Igår var sista dagen för min syster här i Sverige. Så vi träffades banken för lite lillördagsmys. Hade några fler vänner där som vi satt och pratade med på uteserveringen innan vi gick in för att dansa lite. Åh, det var så länge sedan jag hade så roligt - jag var nykter dessutom! Det var skönt, så nu blir det inte alkohol på ett tag. Älskar min syster, hon kan verkligen dansa loss på dansgolvet och när hon sätter fart så sätter hon fart på mig och tillsammans så går vi loss på dansgolvet. Så jäkla härligt. Vi träffade några bekanta till sällskapet vi var med, vilket förhöjde stämningen. Det var verkligen kul.

När vi skulle hem kom jag på att jag hade glömt att inte dra ut cykelstödet så alla såg förskräckt på mig när jag slängde ner cyken på marken för att fixa stödet. Haha, de trodde jag var helt galen. Sen när jag skulle cykla, fick jag tvärbromsa eftersom jag glömt tända cykelbelysningen och när jag skulle trampa vidare efter det fastnade klacken i trampdynan. Haha, herregud vad de skrattade åt mig. Det var rätt hilarious. Oh well... Nu är jag redo för helgen. Hade velat dra till ravepartyt som min vän och hennes kille ska till nu i helgen, men det får bli nästa år. Har redan bestämt med andra om lördags så ;-) Det blir nog trevligt det också!

Oh, well...blev inga bilder igår dessvärre - men until next time....

... take it chill!

LCHF 1

Det har segat sig med fettet, men nu körde jag igång idag på fullt allvar. Inget mer socker! Idag bestod snabbfrukosten av fjällfil (4%). Efter morgonjobbet stekte jag bacon tillsammans med ägg till en slags röra. Salt och inte särskilt gott men jag var mätt fram till lunch då jag plockade fram min lax med haricot verte och sause beurre (smörsås... fast den blev inte särskilt god...). Grejen med LCHF är att man får pröva sig framåt.  Jag är på jakt efter den perfekta smörsåsen... hoppas jag hittar ett bra recept snart!

Ska pröva mandelvåfflor längre fram i sommar när jag fått tag i morsans våffeljärn. Hade varit perfekt med lite smör på det och ost. Substitut för mackor.


Ikväll blir det crêpes med fyllning. Med LCHF skippar du självfallet mjölet! Fyllningen ska vara champinjonröra samt köttfärsås. Yummy!




---

Har varit inne på Karla Deras hemsida. Finns det någon som kan bära upp personlig klädstil så är det hon!










Adios!

Vissa krönikor är så korkade...

Ja, idag gick jag till bussen. Precis som jag brukar om morgnarna. Skulle genat med cykeln förbi stora P-däcket i stan men nu börjar tivolit förbereda sig inför Kristianstadsdagarna. Tar Metro och City, det är avkopplande att läsa på bussen innan du börjar ditt arbetspass.

Nåväl, ser att en vill Victor Malm har skrivit om K-dagarna. Att han tyckte om det förr och hur hans syn på det ändras (tydligen) eftersom han tycker allt är gammalt och trist. För det första är det många som pratar om hur de bör slopa K-dagarna och att det bara är en onödig grej som kommer år efter år och att det inte är något särskilt med det. Där håller jag med Malm, att det är i princip den enda veckan under hela året i Kristianstad där det faktiskt HÄNDER något, där det är liv nästintill dygnet runt. Malm tycker det på senare år blivit "en ganska tragiskt tillställning" med fulla fädrar (för mammor dricker ju sällan eller?!) och så raljerar han vidare om hur dumt det egentligen är. Jag får den uppfattningen åtminstone.

Jag är av den åsikt att det inte är enbart vid officiella tillstånd som människor dricker när de är med sina barn. Kan de dricka med sina barn ute på stan dricker dem eventuellt också hemma? Att se det ute skrämmer folk. Människor kan syssla med det bakom stängda dörrar. Nåväl. Här ser de något som de blundar för, de vill inte se. Skrämmande!

Visst är det plågande att se unga människor berusade på stan, jag är inte ute flera dagar i rad för att ha koll på om det finns poliser ute som kan ta hand om de som behöver hjälpen. Däremot finns det ungdomar som agerar vakter, det torde ju vara ett steg på vägen. Sen att de som får lov att dricka går till öltälten ute på stora torg är väl ingen nyhet? Det torde vara ganska festligt för de som kan dricka med förstånd, vilket jag tror det blir till största delen av alla dagar. K-dagarna är de enda dagarna K-folket faktiskt beblandar sig med varandra, unga som gamla. Jag tycker inte det är något större missbehag med det, faktiskt.

På tal om sprit så läste jag i Metro om ett reportage där två tjejer som drack sprit flera gånger i veckan uppe i STHLM hade varit nyktra i 90 dagar. Men oj, vilken bedrift?! Jag och min syster gick ut nyktra i två år. Det är ingen konst. Människor får för sig att de måste dricka för att ha kul - ? Jag kan instämma att du har lättare för att slappna av och snacka en jäkla massa strunt, men annars... Nej, det går. Man måste bara pröva.


[bild: Metro.se]

Däremot tyckte jag det var sorgligt att 6 av 10 dricker för att de känner att de måste, inte för att de ville bli ifrågasatta (så som jag tolkade texten). Tjejerna berättar att de mötte motstånd för att de inte drack av folk som dricker. Nu kanske spritkulturen är mer etablerad och fastsvetsad i STHLM än övriga landet (jag vet faktiskt inte) men då jag var ute spiknykter var det mer en beundransvärd reaktion från människorna omkring mig. Folk som tyckte det lät vettigt och bra. Jag vet inte hur många high five jag fick av folk som tyckte det var otroligt (?!) att jag kunde stå på dansgolvet utan att ha en droppe sprit i mig. Jag kan dricka - det är inte så att jag dömer folk som inte dricker - men jag inser att jag till största delen kan ta vara på min utekväll på ett bättre vis när jag inte dricker. Jag har koll på läget och jag vet att jag inte förgiftar min kropp.

Sayonara!

En helg med jobb. & Jossan

Jobbade i helgen och även om det kändes tråkigt i fredags så vet men att helgen rullar förbi fort. Vilket den gjorde. Nu sitter jag här, utmattad och trött och funderar på vad jag ska äta.






Bilderna är tagna sittandes på Jossans trappa. Kändes härligt och sitta ute och lyssna på åskan.

Until next time...

.

Jaha, då var det molniga vädret tillbaka. Skönt i och för sig nu när jag ska jobba helg. Annars blir det så himla varmt på jobbet, man svettas ihjäl.

Åt fil och bär till frukost, till lunch blev det chili con carne med grädde i (finns ett bra recept på Airams matblogg) med sallad och tomater. Till kvällsmat blev det fyra grillkorvar.



När jag kom hem på kvällen med min syster satt jag och tittade på nya serien "The Killing" - rätt hyfsad faktiskt. Grät förskräckligt på slutet. Så jag ska nog fortsätta följa den - om jag kommer ihåg att titta på den. Jag var rätt hungrig också så jag gjorde två knäckebröd med smör och ost. Ska försöka göra egna knäckebröd på LCHF-vis. Ska nog inte vara så svårt. Idag tar jag också med mig rostade kokosflarn. Ack så gott... det är trots allt fredag!



Jag kan inte garantera att det blir bloggande på helgen, har nog inte riktigt tid till det...

Ha en underbar helg!!
RSS 2.0