Lugg, väx!

Det tar evigheter för min lugg att växa! Jag vill ha långt hår, nu! Nej, jag vill inte ha långt hår. Jag vill bara att luggen ska bli lika långt som resten av håret så jag kan ha det som Angelica. Så fint, hade passat mig perfekt!

Vågar inte ljusa upp håret. Rädd att det extremt fina vädret ska slita på det alltför mkt. Men vi får se...!



Pretty, ey?

Har införskaffat mig ett par ljusrosa shorts! Helt perfekta. Nu ska jag bara smeta in mig i BUS också så jag kan gå barbent. Har ärvt min mors bleka hy => röd istället för brun, TROTS att jag har bruna ögon och mörkt hår. Så det har absolut inget med din hudtyp att göra... morr!

För övrigt har jag också fått hem en fin stråhatt från H&M. Har tittat på den länge och när det kom 500kr från H&m på posten så cyklade jag iväg och vältrade mig i kläder. Bra när det är "gratis!" Så, nu fattas det bara en rosa, en orange, en röd och en gul handväska... Klumpiga klackskor, mörkbeige långkjol, gul spetsklänning och hm... det kommer alltid fattas något. The hunt continues...













Har btw börjat lyssna på Britney Spears nya album Femme Fatal. Jag älskar alla låtar! Ingen är tråkig, alla är lika härliga att lyssna. Särskilt den pulshöjande Big Fat Bass. Me like ;) Hon bevisar att hon kan, Miss Spears. Och det är skönt!



Nu väntar vi bara på Gaga's nya också...! Känns långt till siste maj!

Oo... just det! Jag har precis skrivit klart min ALLRA FÖRSTA BOK! Den är egentligen inte klar, men jag kände att det fick vara nog. Den var helt enkelt mätt. Så fortsättningen får bli en uppföljare till 1:a fastän det var tänkt som en hel bok om en av mina karaktärer. Nåja. Ska bara skriva färdigt uppföljaren samt 2:a boken sen ska jag se mig efter bokförlag!!

Kaos, trubble, fear, destiny!

What-da?

Åt risotto igår, en liiten skål. Killen har fått dille på det och steker gärna ris med grönsaker och någon form av kött/skaldjur. Igår åt vi tillsammans och då var det ris med grönsaker.

Jag har ALDRIG haft så ont i magen som jag hade igår kväll. Jag hade tränat Fuego och tänkte "jag behöver kanske fylla på med mat i magen". Åt två knäckebröd. Lite senare gjorde sambon mat. Aj, aj, aj!

Idag kör jag på LCHF igen. Jag kommer inte orka räkna alla kolhydrater, så som hur mycket Fjällfilen innehåller och att jag egentligen får i mig rätt mycket kolisar pga den. Däremot är min "övervikt" inte särskilt stor därför tror jag att det är okej att kvoten blir lite större. Tror att om jag bara håller mig borta från från allt "vitt" så slipper jag utsätta kroppen för sådana påfrestningar.

Kommer satsa på att äta fil med bär till frukost, eventuellt nötmüsli om jag orkar göra om min misslyckade från förra gången. Mycket kött, grönsaker. Får försöka undvika mjölkprodukter, misstänker att det egentligen inte är särskilt bra att äta laktos. Kanske får pröva laktosfritt men det är rätt dyrt... Bacon och ägg... Jag har tröttnat lite på den maten. Ägg smakar inte så gott som det gjorde förr. Synd. Får vänta på att det ska bli gott igen.

Ska se till o baka lite oopsies och frysa in så jag har fejkmackor att tillgå. Köpa mandel- och hasselnötsmjöl på LCHFbutiken.se och lite annat så man ibland kan baka lite gott. Jag får nog hoppa min dröm om en glass och en bulle under sommaren. Min hälsa är viktigare än en glass! Anna J.D Jacobsson har efterrätter så som päron- eller äppelpaj på LCHFvis. Lite mer vänligt.




Kommer träna ikväll då F&S har stängt på fredag *morr*! Det blir core/bosu! Rätt kul faktiskt, om inte en aning avancerat. Kommer förmodligen vara död ikväll. But, but...


Idag har H&M dessutom (till min förvåning) lanserad Sweedish Hasbeen-skorna.  Hur har jag missat detta? Vill gärna ha kilklackarna i vitt läder men... 500 kr? Mja... Inte just nu.

Sayo!

Rock the house

- Alex M vs. Marc van Damme

Har tränat fyra gånger i veckan de senaste tre veckorna. Kände lite på armmusklerna i helgen. Vilken skillnad! De är hårda! Jag som alltid haft "kycklingfiléer" till armmuskler - mjuka och degiga. Nu är de hårdare än någonsin! Så det ger mycket pepp inför att fortsätta.

Ska träna vid tolv idag hade jag tänkt mig. En timme som vanligt. Jag får nog börja lägga upp att träna OLIKA muskelgrupper per pass... Fast å andra sidan styrketränar jag bara 2 ggr i veckan och det är tre dagars mellanrum så... Ja, jag vet inte hur jag ska göra. Tips någon? På tisdagar är det enbart Fuego som gäller, eftersom jag vill ha den där smidigheten, samt att det är kul att träna på ett senseullt sätt. Jag har bestämt mig för att försöka träna vid 12-tiden på fredagar för då har Petra B medel/puls på 60 minuter och det var förbannat jobbigt förra fredagen och jag känner att jag behöver den konditionen samt att vi gör några styrkeövningar på 10 minuter sammanlagt.


Nog om träning. Jag har ju börjat äta igen. Har gjort det i nästan en vecka nu. Det har blivit en hel del knäckebröd (kanske 10 om dagen) och ont i magen får jag. Har kommit fram till att jag får försöka begränsa antalet kolisar men ändå inte fetta på hur mycket som helst som under tiden med LCHF eftersom jag lätt faller dit om jag vill äta en glass eller en pizza någon gång. Vi får se hur det går. Jag tänkte fokusera på att äta kött mestadels och lite sås vid sidan och och spränga på med grönsaker. Fullkorn helst om det ska bli något med det. Mjöl - big no, no! Idag har jag ätit en stor tallrik Fjällfil (4%) och tre små hönsägg (från svärföräldrarnas utomhusgåene höns).


Hur fint är inte vädret idag? Lär blir skönt att cykla till gymmet! Väntar på att få hem mina rosa pösiga byxor från Nelly.se. Spänning...

bild: sannatranlov.se

 

Adios!

Scream a little bit more.

Idag var jag på en undersökning som vi inte behöver gå djupare in på. Det intressanta är inte undersökningen i sig utan den som skulle undersöka mig. Det visade sig vara en av mammas kollegor (de jobbar inte på samma plats) och DEN som förlöste mamma när hon skulle få mig. Har alltid hört mycket om min "barnmorska" men har aldrig fått äran att träffa henne. Så nu, 23,5 år senare, satt vi framför varandra och pratade.

Oerhört kul, it made my day. Hon blinkade lite med ögat när hon sa att hon alltid brukade fråga mamma (när det kom till hur deras barn mådde och så) lite mer speciellt om hur det var med mig (eftersom jag var den hon förslöste och att jag har ett medfött hjärtfel). Så det var en liten träff jag inte hade kunnat föreställa mig imorse.

Hur som helst. Träning står på schemat. Sedan blir det att hämta mina nysulade skor (weeii!) och därefter c-uppsats! Därefter bio... Killen vill så gärna se Scream4 så då blir det så.


Jahapp!

Idag lanserades H&M Consious Collection. Till min lite retfulla glädje så sålde H&M inte de virkade shortsen eller de ljuspuderbeiga shortsen eller kavajen med utklippta mjuka rundningar. Många som har varit helt galna i dem (på bloggar bland annat). Det är bara lycka (?) för de som förmodligen bor i de större städerna.

Hur som helst fick hemsidan in det jag suktade mest efter: den vita kavajen och de vita shortsen!



Även om det inte syns går de båda i samma färg då de båda är gjorda av tencel® lyocell, underbart material! Lite gott samvete att man köper något (enligt H&M i alla fall) miljövänligt... Matcha dessa i sommar med vita skor och dagen är som gjord!

Slänger upp lite bilder på blusen jag köpte från bikbok samt de skor jag köpte senast (om vi inte räknar med H&M-skorna) vilket var i början av februari  (se det börjar bli bättre!)

Ja, den är ut och in för tillfället...


och passar extremt bra till:

mina rosa panties från Zara


killerboots från Nelly.se (köptes dock begagnade)


samt min underbara kuvertväska från Asos som fortfarande väntar på att bli invigd... när?


Nej, nu ska jag iväg och träna, sen blir det att skriva uppsats för hela slanten. Det är bara att go right into it.
Cya!

What to do?

I helgen synade jag rejält! Åt pannkakor med ostfyllning på IKEA, lite smågodis under hela dagen (kanske 5 bitar), ett halvt twix och därefter en saftig plankstek men jag såg till att äta upp allt kött och de flesta grönsakerna. Åt kanske en 1/4 av potatismosen.

På söndagen blev det ett polarbröd med smör och ost, sedan en tallrik yoghurt och lite müsli till. Vid lunchtid tog V&P fram grillen och jag åt två korv med bröd. Ketchup och lite senap till. En päronglass på vägen hem och lite mer än en halv pizza till kvällsmat.

Så duktig man är... eller hur?! Det var lite synd för nu har jag helt tappat intresset för operation noll. Drack en shake igår... Åt massa knäckebröd (inte särskilt bra...) och två små kakor vi hade hemma så nu är de slut tack och lov!
Det är så dumt, jag inser ju att gå på kolhydratskost är en förbannelse. Om jag äter ris, potatis eller pasta kommer jag skapa ett sug efter mer inom mig. Det är så dumt... Hm... får se hur jag gör med den saken.

Jag styrketränade som vanligt i måndags, Fuego igår. Idag skulle jag tagit en powerwalk men jag somnade om! Funderar på att gå en långpromenad till konsum för att posta paket. Måste köpa hem lite mat också. Ja... det blir till att tänka tänka.

Sedan kommer c-uppsatsen ta större delen av min tid så bloggandet står osäkert just nu.










Biee!

Spinning Around

Jaha, snart har det gått två veckor sedan jag inledde operation noll. Det har gått väldigt bra, tror det är en fördel att vara hemma under tiden. Du undviker onödigheter.

Igår var det 50% på Bikbok och jag kunde lägga vantarna på en efterlängtad Acne-lookie som kostat 399kr. Halva priset är helt ok för en blus. Sedan fick jag även med mig en fin leopardscarfs. Har tittat på den med 199kr har känts som en hel del pengar för en sjal.

Finns så mycket jag vill ha för tillfället. Det är irriterande.


Hur snygg var inte tjejen i mitten?! Mrr! Jackan är från H&M dessutom...


Skorna är helt perfekta, från Asos.com men eftersom bloggerskan uppger att det var jobbigt att gå i skorna efter bara 15 minuter så känns det inte som ett bra kap.

bilder: Intrigue me now

Rosa jeans... från H&M. Vackra.

bild: Vanillascented


Mint och glansigt svart...

bild: Sanna Tranlöv

Extremt rosa byxor!! Vart tusan får man tag på dem?!

bild: Angelicka Blick


5 saker jag inte gillar just nu
- Krackelerande nagellack i olika färger - fult och fult... Fattar inte hur det kan vara snyggt
- Jobbrist - har inte jobbat extra sedan julen. Oerhört frustrerande!
- Stormarna - okej det är jordbävning i Japan så jag kan inte klaga men det är inte okej att det blåser hela tiden så fort det blir fint väder.
- R'n'B-låtar eller vanlig låtar som remixas till techno/housemusik - låt bli det DJ Banken! Annars spelar vi snart "I shot the DJ" med Scooter...
- Avsaknad av bodypump på F&S - kom igen, skaffa in!


Fullt upp idag. Diska, städa, packa, träna, snabbtur på stan och sedan drar vi iväg mot Markaryd! Yay!

Yippie kajej!

Sweet little bag

Åh, H&M hade fått in lite nyheter och jag fastnade direkt för denna übersöta korg:


Sen hade dem väl inte fått in särskilt mer spännande. Jag tror de värmer upp inför nästa torsdag då Consious Collection-kolletionen släpps. Blir väl att man handlar hem ett par shorts och något linne. Den består ju nästan bar av vitt-vitt-vitt så det är alltid något.

Vid halv tolv sticker jag och tränar styrka. Imorgon blir det destination Markaryd senare på kvällen och innan det hade jag tänkt hinna med ett Fuego-pass eller kanske ett pass innan det. Bara så jag hinner träna i alla fall. Satt och funderade  över hur mycket jag tänar/gympar och tänkte 3ggr veckan men nu kom jag på att jag faktiskt tränar 4ggr så det var en trevlig överraskning.

Måndag: 1h styrka m 10 minuter uppvärmning powerwalk
Tisdag: Fuego
Onsdag: Vila
Torsdag: 1h styrka m 10 minuter uppvärmning powerwalk
Fredag: Fuego eller annan gympa
Lördag+Söndag: vila

Vad tror ni? Behöver jag kanske variera mig mer? Jag vet att det är mycket Fuego men det är så roligt!! Aja, får se hur jag lägger upp det i fortsättningen.

Sen har jag funderat på hur jag ska göra efter CK-kuren. Tänk, om tre dagar har jag gått på CK i två veckor! Om jag har ork tar jag ett sista ryck på en vecka till sen får vi se vart jag blir av. Vill helst komma ner under 60kg strecket innan jag börjar med att äta.

Även om jag drar mig för att svika LCHF (vilket smärtar mig men jag inser att det är omöjligt i dagens läge att ens försöka längre. Vårt samhälle är helt enkelt inte anpassat för det ännu och det leder till mer skada än nytta just nu). Jag kommer dock inte börja med massa lågfettsgrejer utan jag kommer äta lite av det riktiga fettet, satsa på att äta mer kött och dra ner på kolisar och då äta fullkorn. Så jag kan äta en hamburgare då och då, ta en glass under sommaren och ändå behålla vikten.

Ja, ja, massa tjafs men det är ju det min blogg handlar om... Får nog byta namn snart...

Adios!

Cruelty of nature

Imorse tog jag en lång promenad. Jag skulle gått en längre runda men blev helt bestört av vad jag såg i kanalen efter en tjugo minuter.

Fem-sex ankhanar slogs om en ankhona i vattnet och hon var inte över ytan mer än några sekunder åt gången medan de hoppade på henne och bet hårt i nacken på henne, tryckte ner henne under ytan. Jag stod alldeles förstenad och tittade på detta elände. Skulle jag ge mig ner i den djupa kanalen och försöka slå mina stavar i huvudet på de idiotiska djävlarna? Jag stod länge, tvekade. Naturen har sin gång, säger vissa. Även denna gång.

Jag gick hem direkt av illamående förvissad om att detta är inte ovanligt. Att det händer hela tiden och att det inte är farligt för dem. Läste dock på internet att det händer då och då att honorna drunknar under parningen i vatten. Det är ju helt sjukt! Nästa gång ska jag minsann inte stå och titta på, jag ska försöka försvara henne. Sedan vet man ju inte, om man sedan går - ger de sig på henne ändå? Jag blev så förbannad men kände mig så maktlös. Vad är egentligen rätt? Har jag rätt att ingripa? Bara tanken på att kvävas under vatten gjorde mig riktigt illamående och tänk då denna försvarlösa anka som inte kunde ta sig upp. Jag blir så arg på mig själv för att jag inte ingrep. För hennes skull hade jag kunnat mota bort hanarna med mina stavar.

Dock håller jag i åtanke, likt som det står i många artiklar jag läst nu på morgonkvisten eftersom jag var fullkomligt upprörd när jag kom hem, att de gör inte det för att vara "onda" utan att det helt enkelt har att göra med att de vill föra sitt arv vidare... de har ingen aning om att deras mordiska påhopp kan innebära döden för honan. Korkat men vad vi begära av dem?


Så, ja, idag blev det ju en promand som allra häftigast. Ska cykla till skolan och lämna tillbaka några böcker. In till stan och gå lite för att slappna av en stund. Det känns inte lika tråkigt som igår. Så smäller jag in med något jag hoppas kunna köpa inom en kort framtid:

Fullkomligt perfekt?!



Vet inte vilken färg jag ska välja av dessa två... vad tycker ni?



Nehepp, kanske dags att duscha...?

zick to the bones

Idag är en sådan där dag när man undrar varför man ens finns. Vädret är uselt (ingen snö dock vilket är skönt) och grådaskig. En typisk depp-dag. Inget är bra, allt är trist och man finner ingen mening med något över huvud taget. Jag avskyr dessa dagar! Inom en sker en molnande märklig känsla som sprider sig ut i kroppen likt ett gift.

C-uppsatsen ska påbörjas och jag känner smått ångest. Vill inte. Vill inte! Det kommer förmodligen bli en intressant forskning men krafterna finns liksom inte där. Jag hade gärna befunnit mig på en vit strand någonstans låångt borta. Tanken på att sedan behöva göra opponering och allt vad det innebär får hela världen att falla som ett stenblock över mig. Jag blir platt. Orkeslös.

Ikväll blir det Fuego. Idag är den den 8:e dagen på ren kur. Jag längtar efter kålpudding. Riktigt mycket. Jag har ett bra tag tills jag kommer i mina smalisjeans men det rullar på en aning i alla fall. Har inte fallit för att äta något utanför och det är alltid något. Får se om jag pallar fyra veckor. Just nu känns det som vägen dit är lång, även om jag bara har ungefär två veckor och sex dagar kvar...

Skulle egentligen gått en powerwalk i morse men jag vet inte vad som har hänt mig. Jag ligger kvar och somnar om. Trött så det skriker om det. Jag som alltid powerwalkade.

Och just nu håller jag på att fundera ut hur jag ska ha det egentligen efter att kuren är klar. LCHF? Viktväktarna? VAD sjutton ska man äta sen? Sedan LCHF har jag som sagt vaknat ifrån fettskräcksslummeriet men jag vill kunna äta en pizza ibland, ta en glass, äta lite godis på helgen. Mat är tyvärr en stor social betingelse när allt kommer omkring. Det är socialt att äta. Så jag får försöka komma på en EMMA-metod som funkar för mig. Fett är ju bra men inte i samband med kolisar.


INSPO















Jag och H&M-dressen











See you in lala-land!

Living on a prayer looptroop rockers

Wohooo! Firade Ellen igår, hon fyllde 28 år i torsdags så vi tog det en fredag. Lika underhållande som vanligt, Liesel var också där. Jag drack inget, dels för att jag har "uppehåll" i mitt drickande och dels för att jag går på CK. Sjätte dagen nu och still going strong! Hade en helt sjuk dröm inatt: att jag åt massa kakor och bara fan! nu har jag sumpat dieten. Sen vaknade jag ur drömmen I DRÖMMEN och kunde pusta ut. Sedan går Robin och köper två påsar Gifflar... Ja, då är man ju fast! Så jag åt några stycken. Ångest!

När jag väl vaknade imorse spred sig ett stort leende i mitt ansikte. Bara mardrömmar... haha!


Hur som helst. Hade jättekul igår! Träffade lite vänner ute på Banken och vi dansade en hel del. Puh! Bra workout om nått! Fast jag blir rätt trött på alla DJ:s som tvunget ska remixa alla låtar! LÅT BLI!!! Spela en sjyst rnb-låt istället så man kan dansa som man ska!

På tal om workout så tränade jag Fuego igår. Härligt.

Sötnosar!


Ellen o Jag


Trois




"Hm..."


Svårt att inte vara cool i dessa brillor. Älskar dem!


Kisses


Behöver jag säga att jag ÄLSKAR mitt nya läppstift?!


Liesel alltså:..!


Weioo


Very cute...!


Gammal och glad ^^



Sen var det ju det här med chipsen som Ellen tvunget skulle ha med sig...


Som en snigel spred hon spår efter sig...


När vi väl står i kö så är Ellen mystiskt försvunnen... och står på andra sidan väggen och trycker! Jeez :P



Ja, det var allt för idag. Nu ska jag snart till brorsan och hans fru för att passa lite barn! Ska bara piggna till först...

Sayo!

I'm very happy!

Det har gått fem dagar sedan jag började med operation noll. Nu får jag redan på mig mina älsklingsjeans och ett par rosa jag köpte för ett tag sen på Zara! Det sitter lite tajt vid låren men till nästa vecka kan jag nog räkna med att jag kommer i dem helt och hållet. Får se om jag behöver byta storlek på de rosa... Sist jag gick ner satt mina "smalisjeans" på tok för lös! Dessa kan anses vara en aning större den så.. men vi får se! Om tre dagar har det gått en vecka och om en vecka till ska vi se hur mkt jag har gått ner... vågar inte väga mig än dock.. men ja! Det ska nog gå bra!

Denna vecka har jag köpt fuego på tisdag och styrka på torsdag. Idag blir det Fuego vid fem-tiden. Love it! Man får verkligen chansen att ta ut sig med sensuella rörelser på dansgolvet och ingen bryr sig! Så härligt! Det kan man precis inte göra på gymmet kan jag säga!

Här är ett jättebra tips på att träna magen. Struntar i om det ser roligt ur när man ligger på golvet och sprattlar. Jag är helt död efter den.


RSS 2.0