Ullared + IKEA

Var på Ullared för ett tag sen och handlade hem lite prylar. Bland annat kuddfodral i två olika färger, brunt och blått till vår kära soffa som sett likadan ut alldeles för länge.
 
 
Passade även på att köpa fina hjärteljus som man hänger i fönstret. Inspiration från Veronica :-)
 
 
 
På Ikea snodde jag till mig två fina TRÅDIG ljusstakar. De var slut på lager, men jag såg till att tjyva två stycken från inredningsrummen.  Hittade en med prislappen kvar, sedan var det bara att ta en annan utan något. Så det fungade mycket bra. Mycket var slut, vilket var trist, men det är ju känt att där har varit ganska mycket folk på sistone.
 
 
Hittade även denna fina bricka där man kan fylla på med fint. Tyckte även om ljushållarna med snömotiv. När julen närmar sig ska jag klippa av lite grangrenar och lägga på brickan och ha tjocka vita blockljust istället. Mysmys!
 
 
Sist men inte minst köpte jag hem en ordentlig hurts. Var så trött på den gamla röda jag hade, var bara i vägen och man kunde knappt fylla den med något. Nu har jag en fin bastant som passar finfint in i min inredning.
 
 
 
Ja, och så LCHF-maten de senaste dagarna:
 
Fransk biff med blomkålsmos och sås
 
Fläskfilé med blomkålsmos och beasås. Jag älskar fläskfilé.
 
Imorgon skall jag jobba järnet så jag får undan allt inför måndag, då jag inte har särskilt mycket tid att vara där. 10.00 sticker vi till Olofström för att köra halkan (!). Nervös är bara förnamnet. Men jag tänkte i alla fall jobba från 7 - 9 eller nått sånt. Vill inte vara trött när man kör dit heller.
 
Imorgon ska jag även på bio med syrran min, vi ska se sista Twilight-filmen. Jag är inte särskilt intresserad, det var den sämsta delen i boken men vem vet.
 
På lördag blir det tvätt och övningskörning för hela slanten fram till fyra, sedan ska vi på födelsedags/inflyttningsfest hos sambons äldre bror och hans tjej.
 
På söndag ska jag slappa och övningsköra så gott det går. Plugga teori. Lagom trött på det nu, men det är bara till att läsa läsa läsa. Snart smäller det.
 
Ha en fin helg!

Work it.

Har fokuserat så mycket på körkortet att jag inte har tränat på flera veckor nu. Det känns urtrist. När jag väl har körkortet avklarat ska jag ta tag i träningen.
 
Jag vill egentligen inte gå på gympapass och tramsa rundor, utan träna riktigt, riktigt hårt. Med hantlar, vikter, jobba utifrån ens egen vikt. Som bodyrock, fast på gymmet. Det enda tråkiga är ju att de flesta tränar efter arbetet => trångt på gymmet. Önskar att de kunde starta upp ett gym enbart för friviktare, utan tråkiga träningsstationer, utan mer TRX och annat roligt och nytt. Och så skulle det vara ett riktigt stort gym så att en hel drös kan vara där utan att man ska behöva vänta på en ledig plats.
 
 
 
 
Follow your dream.

Food restoration.

Ätit LCHF strikt i ganska många dagar nu. Känns kanon. Igår var vi lata och beställde hem mat. Kebabsallad till mig, pizza till sambon. Jag fick jätteont i magen efteråt, misstänker att de använder mjöl/liknande i kebaben för att den skall hållas isamman. Synd, det är jättegott med kebab. Nu får man sluta äta det också.
 
Ikväll blir det tjejkväll med några från socionomklassen. Jag har gjort LCHF-vänlig äppelpaj och så vaniljsås till det. Hoppas det blir omtyckt.
 
 
Min version av LCHF äppelpaj:
 
3-4 äppel
Sötningsmedel
Kanel

1 dl kokosmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
100 g rumstempererat smör
1/2 dl stevia strö
 
Smöra formen. Skala (om du vill) äpplena, skär i tunna klyftor och lägg i formen. Sockra med sötningsmedel efter tycke, glöm inte peppra med kanel. Jag brukar hyvla lite smörbitar och lägga ovanpå äpplena innan jag sätter in dem i ugnen,  ca 15 minuter i 200 grader.
 
Under tiden så rör du ihop smuldegen. Rör ihop de torra ingredienserna först. Valfri kryddning och sötning. Knäck i ett ägg och ner med det rumsvarma smöret. Blanda till en smulig massa.
 
När äpplena är färdiga, tar du upp och låt svalna en kort stund. Lägg över smuldegen, sockra om du behöver, och peppra lite mer kanel. In i ungen i 175 grader i ca 15 minuter.
 
Jag har äpplena i ugnen först då det är svårt att hinna få dem mjuka i tid, annars bränner du vid smuldegen.
 
 
KÖTTBULLAR m. blomkålsmos och brunsås.
 
Igår gjorde jag köttbullar och blomkålsmos med brunsås. Å, fanken vad gott det blev! Ett stort tips till er som vill äta sås utan att det blir en rinnig deal, det går jättebra att vispa ner en äggula eller två, beroende på hur tjock man vill att såsen skall vara. Så glad att jag har upptäckt äggulans naturliga tjockande effekt!
 
För köttbullarna använde jag mig av två olika recept som jag gjorde till min egen mix:
 
500 g blandfärs
1 finhackad gul lök
1-2 msk kalvfond
1 msk grädde
1 ägg
lite vitpeppar
salt
svartpeppar
 
Se till att du mosar köttet väl med allt. Jag använde mina händer. Se till att du har en skål med kallt vatten i, där kan du doppa händerna för att lättare rulla ihop köttbullarna. Jag ställer sedan in dem i frysen i ca 10 minuter för att de ska formas fast och inte gå sönder vid stekning. Sedan är det bara att steka upp färg på dem, sänka värmen och steka 10-15 minuter så de är så stekta som du vill ha dem.
 
Blomkålsmoset:
 
Valfri mängd blomkål
Grädde
Philadelphia
Muskot
Salt
Svartpeppar
 
Koka upp (jag hade fryst) blomkål i vatten tills de blir mjuka. Låt vattnet rinna av, sätt kastrullen med blomkålen på spisen igen, denna gång häller du i så mycket grädde du känner för. Låt koka in i blomkålen. Därefter tar du bort kastrullen från spisen, tar i valfri mängd philadelphia, salta, krydda och smaka av.
 
Brunsåsen:
 
2-3 dl grädde
1/2 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
 
Ta stekpannan du stekte köttbullarna i. Häll i grädden och ta i tomatpuré och kalvfond. Vispa ihop och låt koka upp. Färdigt! Och gott var det!
 
Man kan ha rårörda lingon i om man vill, jag har personligen aldrig gillat lingonsylt så jag slipper tänka på sånt tillbehör.

Amazing

H&M sp 2013.
 
 
RSS 2.0