Slappin da bass mahn!

En av de roligaste Paul Rudd-momenten ever! KOLLA IN -> Slappin' da bass mahn (från komedin "I Love You, Man")

Wow... idag gjorde jag 550 reps nightmare workout! Kan stolt meddela att även om jag enbart gjorde 20 armhävningar (skulle gjort 50... I wish!) på knäna, så gjorde jag ALLA övningar. Även de två absolut hemska sista övningarna. Fast en aning modifierade. Jag är ju inget proffs. Ännu. Var färdig på 45 minuter, 14 sekunder och 793 hundradelar. Lika bra att vara noggran. Jag hatar side one arm push ups! Usch! Men övning ger färdighet. Sist jag gjorde övningarna och skippade de två sista och fuskade lite på side one arm hamnade jag på 43 minuter och 23 sekunder. Så lite förbättring har man gjort, samt att man fått in lite av tekniken. Gillar att göra sit up övningen - du känner verkligen att magen jobbar! Imorgon ska jag nog jobba lite med min nya kontorsstol: fitnessbollen! Underbart redskap. Benen blir väl omhändertagna - för att inte säga brutalt söndermanglade. Eller så är det jag som är klen...

LCHF: Ätit fil med bär och hasselnötsströssel till frukost. Till middag blev det falsk het pastagratäng. Ikväll... Ja, vem vet? Sugen på stek!Imorgon börjar skolan for real. Ska bli spännande! Historiskt perspektiv när det gäller barn som samhällsfenomen.

Så har jag gjort vid håret! Gissa hur det ser ut?!
Har dessutom hittat ett par riktiga killerboots på Skopunkten... men känner att pengarna till körkortet minskar för var dag som går. Inte bra. Var är min diciplin? Önskar att jag vore snål. Jag behöver ju inga nya stövlar direkt... Men ett par stövlar med dragkedja bak, hello?
Sen väntar jag fortfarande på att bli med hund. En underbar vacker bullterrier hade inte suttit fel. Vill ha hus nu! Och semester så jag kan träna upp den lilla vännen.
OCH TILLSIST! Lite inspo.


Sayo!

Nä, ge er!!!!

Ja, okej, jag är vetenskapligt lagd av mig, jag tycker det är viktigt med forskning. Men jag tänker på den forskningsetik som råder, som borde ligga på bordet hos alla forskare, att vara MEDVETEN om sina förutfattade meningar och vad de själva tycker när de börjar göra en undersökning. Som livsmedelverkets polare som forskar hur LCHF-kost påverkar människan. Fint.

De borde kanske göra mer studier på hur vete (gluten) pajar svenska folkets immunförsvar istället?!?!?! Det är inte konstigt att vi är allergiska och har krämpor när vi stoppar i oss skit som vi egentligen inte ska äta.

De vetenskapsmän som forskat kring LCHF och gjorde ett gulkostoleranstest på Annika Dahlqvist, en förespråkare inom LCHF. Tydligen har hon typ 2-diabetes. Och då kommer man fram till att hon blivit sjuk på grund av LCHF-kosten. Vart tog deras hjärnceller vägen, liksom? Jag blir så trött på konstateranden som inte räcker i längden. De har gjort alldeles för liten forksning och har förmodligen fel inriktning, de söker alldeles säkert efter att hitta det som gör LCHF till en kost folk bör akta sig för. Och det bör forskare akta sig för. Och forska mer om hur socker påverkar oss istället.

Jag har själv en hypotes om att vi alla kanske en gång i tiden varit diabetiker, innan vi började frossa i sockervärldens beroende. Jag kan även tänka mig att har folk frossat socker sedan barnsben och slutar och börjar äta LCHF istället så kan ju skadan redan vara skedd?! Grejen med LCHF är ju att den håller diabetes i shack! Det gör inte "vanlig" kost.

Nä, det här duger inte: jag är grymt besviken. Finns hur många som helst som ätit LCHF i flera år och har extremt bra värden - och vissa tränar inte ens!

Och det är ju inte så att vi inte äter kolhydrater alls. Jag äter tomater, jag äter paprika och sådant som har lagom kolhydrater och innehåller vitaminer och allt du behöver. Du behöver inte vetemjöl, du behöver inget av det där.

Det forskare bör hålla koll på är de där fantatiska träningsmänniskorna som bara äter protein. Det är livsfarligt! Knappt inget fett, knappt inga kolhydrater... Ja, vart får de energi ifrån att fungera?!

Nä, nu blev jag trött. Har precis slukat en god kycklinggryta från Anna Halléns matlagninsbok. Perfekt. Jättegott och smakrikt. Med lite sallad till. Är så nöjd med att jag kommit igång igen. Jag är lycklig och Robin ser det. Orken är tillbaka. Tänk så mycket din kost påverkar HUR du mår?
Punkt.

Vill ha alla redskap!

Till min kommande träningsperiod. Bodyrocker instruktören använder många bra redskap, men de kostar ju också en slant. Dip stationen kostar ca 500 kr och måste beställas via utlandet, det gäller alla grejer. Ska även införskaffa mig gym boss - en intervallklocka som fixar tiderna åt dig. Vill också ha Fitness bollen som Zuzana använder sig av, den ligger dock på $129... Vilket är cirkus 900kr och så får vi inte glömma frakten då bollen väger 6kg. Den briljanta sandbagen som hon använder ligger på ca $100 dollar, vilket är ungefär 700 svenska kr. Ja, det blir fattigt. Jag får väl se vad jag köper först... suck...


Gjorde i mitt allra första pass idag, btw. Insåg att jag kunde göra det på balkongen - kanon! Gjorde dock 20 armhävningar på knä - orkade inte mer. Det jobbiga är ju inte armhävningarna i sig utan att du ska röra dig i plankan efter du gjort armhävningen. Bhä... Jag var helt slut. Fick pausa ofta, men jag tror det är en bra konditionsskapande träning. Måste bara vara försiktig med hjärtat mitt! Därefter modifierade jag även en av de sista övningarna då den var knepig att göra på Zuzanas vis. Hehe, plus att jag skippade de två sista övningarna. Jag avskyr att göra sidoövningar, det gör ont i den arm jag ska ligga på. Den sista övningen innebar att du sätter dig mot väggen, som om du sitter på en stol, fast det gör du inte. Sedan ska du lyfta upp ena benet och röra det snabbt och litet upp och ner i luften. Aarrgh, det går ju inte?! Ja, får öva på det helt enkelt...Adios!

WOW!

Var lite trött när jag vaknade idag. Tanken på att behöva cykla till gymmet för att göra Zuzanas 550 reps nightmare kändes ganska trist. Övningarna är ju lite speciella... många lär undra vad man sysslar med. Till min förvåning insåg jag att vår balkong är alldeles lagom att träna på om jag möblerar om lite så snart ska jag ta tag i saken och göra 11 övningar, 50 reps på varje. Är det exempelvis en övning där du tar ett ben i taget så är det 25 reps på var ben. Ååå... längtar! Ska bli så kul!! Joinar Bodyrockers nu...!

Måste dock införskaffa mig en intervallklocka, en pilatesboll, en pilatesmatta, lite verktyg så att man kan göra alla övningar hon gör. Fast medicinbollar är jäkligt dyra, 400-500 spänn... glup!


Let's go!

Skulle egentligen cykla iväg och träna men blev sittandes framför datorn då jag försökte hitta ett bra sätt att lägga upp träningen... Jag tycker om så som jag tränar nu men jag känner att jag inte får en funktionell och bra träning utav det. Magövningar är något jag saknar på gymmet... jag ogillar att använda mig själv som redskap, då känns det bättre att göra övningar med en maskin. Får nog öva på det.

Kom över en sida på youtube där en tjej vid namn Zuzana kör stenhård träning. Hennes kropp är beundransvärd. Nog för att många kan se henne som ett sexobjekt, men det är bara att se förbi den lättklädda imagen och fokusera på hennes tips och tekniken - för jag tror den är guld värd. Synd bara att jag inte har tillräckligt med utrymme hemme att utföra detta på. I gymmet känns det otänkbart. Så jag har bestämt mig för att om vi flyttar till hus, ska vi ha en källare lagom stor att kunna utföra träning i. Förhoppningsvis. Hon bevisar att du inte behöver åka till ett gym för att träna, du kan göra allt hemma => mer funktionell träning där du måste använda din kropp.

Ska även beställa en intervalltimer, så jag inte behöver titta på klockan hela tiden för att hålla reda tiden själv. Checka in Zuzanas hemsida!! Hon har många tuffa övningar som man mycket väl kan bita tänderna i.

En vecka kvar!!

Av mitt lilla lov. Sen drar skolan igår... Glup! Måste börja kolla på studentlitteraturen känner jag. Tror jag kör mig själv ner i stress och tankeplågor, vet inte om jag ska kalla det ångest... Jag vet verkligen inte vad jag ska göra av mitt framtida liv. Allt känns väldigt färgslöst ljust nu.

Det var förmodligen även detta som fick hjärnan att kapejsra imorse. Var helt seg och när jag gick upp vid halv elva tiden och satte mig vid datorn så märkte jag direkt att migränen var på väg. Lade mig i soffan och inväntade de tindrande hatade prismorna som skulle skallra i mina ögon. När det försvann tänkte jag att huvudvärken inte var särskilt farlig, men den blev det... sakta men säkert. Fick ingen ro i soffan, tog mig likt en zombie mot sängen och försökte somna (bästa medicinen). Det gick dock inte och plötsligt blev jag medveten om att magen inte var särskilt glad den heller. Släpade iväg mig till toaletten och höll på och somna i en timme innan reflexerna väl satte igång. Myspys.

Sen kunde jag somna och jag sov ändra fram till halv fyra. Det känns lite bättre nu, som om något tungt kört över hela huvudet.  Sambon var snäll och köpte migräntabletter till mig, jag hittar ju aldrig dem när jag behöver. Så jag vet ju inte om de funkar direkt. Tror min migrän har muterat sig och blivit värre och värre. Har aldrig blivit kräksjuk, men nu så. Oh well...


Längtar till v.39... då ska jag bli ägare av dessa sköna dojjor:synd att de kommer så himla sent in på hösten...! Hur tänker dem egentligen?!

Det stundar liv och lycka

Jag har varit på en del bröllop sedan liten. Har syskon som är tjugo år äldre och när de gifte sig närvarade familjen självklart (förutom Tor och Monica som stack iväg på en holiday och gifte sig i "smyg"!). Jag har bevittnat flera dop (syskonbarnens). Så kyrkan är, trots att jag är ateist, inte en helt ofrämmande plats i just syften att förena eller föra in människor till den kristna tron.

Igår fick jag äran att bevittna Elin och Eriks bröllop. Elin är en kurskamrat som jag började umågs med från första stund när vi påbörjade vår utbildning som socionomer.  Sedan dess har vi varit ett litet gäng som hängt ihop i skolan såväl som utanför ibland. Nyårsdagen ringde Elin mig, så som hon gjort med de andra i gänget och berättade att Erik hade friat till henne. De skulle gifta sig. Jag var inte riktigt förvånad, Elin är lite lillgammal, eller hur jag nu ska uttrycka det. Hon vet vad hon vill, och när hon har bestämt sig för något så är det detta som gäller. De förlovade sig något år innan och allt hon pratade om var Erik och hur bra de passade och att hon längtade tills de skulle gifta sig. Däremot blev jag lycklig för hennes skull och så tänkte jag "augusti, det är ju länge tills dess."

Ja, och så satt vi där igår, gänget, och tittade på Elin när hon gick bröllopsmarschen upp till Erik. Vi såg när prästen vigde dem och vi såg när de åkte i sin lilla fina kärra dragen av en häst ner till festlokalen. Jag är väldigt imponerad av alla de fina tal som brudparet fick. De är omgivna av kärlek, skulle man kunna säga. Det var en mycket fin dag och det gick inte att ta miste på att även brudparet hade samma känslor. Lycka, liksom.

Jag.


Elin


Elin


Brudparet
Jessica


Sofie och Eric


Dennis och Sofie


Fick även träffa några av tjejernas killar för första gången. Helsköna! Blev lite bitter över att inte Robin hängde med, alla andra hade sina respektive... Hm! Jag gillar Jessicas kommentar till det hela "Ja, men han kommer ju på vårt bröllop!" ;-)

Money money money

...

Beställde lite kläder från Gina Tricot och en oranga tantväska. Kunde inte motstå den - påminner en aning om Fendi! Är superglad att jag beställde denna blus, eftersom urringningen i den är precis lagom utan att se vulgär ut på mig som har lite större byst. Att den kom i fin cerice samt i vit färg höjer ju bara glädjen ;-) har även köpt mina allra första svarta jeans. Jag vet?! Jag har aldrig ägt ett par svarta vanliga jeans. Mer sånt, tack!

Så skönt att jag fick ta på den silvriga tröjan från Gina Tricot. Billigare och bättre passform än H&M's!

Är riktigt trött, sov bara tre timmar. Ska äta lite och sen sova ;-) Imorgon blir det styrketräning med mina nya handskar!! Ska bli kul.

RE: Ska vi tro på evolution eller skapelse?

OJ OJ OJ! Här kommer ett bamse-inlägg!!

Har precis landat innanför dörren hemma. Arbetat natt och hjärnan går på lågvarv. Tog upp tidningen från golvet och läste lite, tycker det är ganska kul att läsa insändare. Snubblar över Tro och Vetande: Ska vi tro på evolution eller skapelse? (Kristianstadsbladet, 2011-08-15)

Hjärnan börjar genast jobba intensivt för att tolka kvinnans text. För att följa mitt resonomang bör ni läsa Inger Olssons debattinlägg först (se länk ovan). Ja, då börjar jag.

Vägen till fullständig kunskap är svår och kantrad med överraskningar och nya omvälvande paradigm som slår omkull den förra. Jordens vara och icke vara har så vitt vi vet (genom forskare) alltid debatterats på olika nivåer och olika sätt. Religion har förmodligen genomsyrat den mänskliga kulturen sedan mänskan stod upprätt på sina två stapplande ben (ur ett evolutionsperspektiv) och genom den har vi fått en bra förklaring till hur världen ha skapats (och det har funnits många sådana förklaringar). Kanke är det meningen att vi aldrig kommer få ett fulländat svar om hur universum kom till över huvud taget. Kanske är det över våra huvuden. Inte ens den mest begåvade människan kan finna svar på det största mysteriet någonsin: vårt vara och icke vara: vårt ursprung och vad som egentligen stämmer. Jag är för evigt tacksam åt Charles Darwin som kom med banbrytande forskning om hur djurarter anpassar sig efter miljön - hur de starkaste överlever för att föra sin avkomma vidare med viss anpassning så de kan överleva och föra de nya mutationerna vidare.Varför ska människan ses som så mycket högre än djur, att vi inte skulle passa in på samma sätt evolutionsmässigt? Så vitt jag har förstått det är har det i princip bevisats hur djurarter utvecklats, hur deras släktskap binder dem - hur evolutionen ser ut och  hur den uppstår och framförallt VARFÖR. Att just apan sedan råkade utvecklas och bli en homo sapiens sapiens - det är ju fantastiskt! Så skriver Inger Olsson att forskningen om vårt ursprungt är tveksamt då forskning omkullkastas och inte helt kan förklaras eller pusslas ihop. Nej, det må så vara, men vart någonstans ser vi bevis på Guds existens i vår värld? Förvisso skriver inläggsskaparen, citerat från en astronom: " 'Jag anser att det är fullständigt otroligt att denna ordning i universum uppstod ur kaos. Det måste finnas någon eller något som organiserar det hela /.../' " osv.

Jag lägger tyngdpunkt på det jag sagt ovan, det är förmodligen något som är för svårt för människan att förstå. Vi har redan konstaterat att det är knepigt att tänka på universum t.ex: ifall det finns något slut, och i så fall, vad kommer efter det? Är det oändligt eller hur är det egentligen? Det är för stort för oss att ta till. Så är nog även fallet med vår existens. Är det verkligen så OFATTBART att detta mirakel, som vi kan anse oss vara, bara kan uppstå ur ingenting, att chansen att vi skulle få existera kanske låg på 0,0001% och ur detta så gick allt rätt till och tada: här är vi! Jag tror det är över vårt förstånd, över vad våra hjärnor är kapabla att räkna ut.

Sedan tycker jag att det är upp till var och en att avgöra vad som är sanning - vi behöver ingen definitiv dom att "såhär är det minsann". Så länge var och en känner sig tillfreds med vad han eller hon tycker och tänker och respekterar vad andra tror på. Det framgår förmodligen i min text att jag tillhör evolutions-gänget. Ja, det stämmer. Jag tror varken på Gud eller en högre makt. Jag vill ogärna kalla det för att jag inte "tror" eller för att kalla mig ateist, eftersom det innebär att jag måste tro på något. Det är oväsentligt. Jag litar på vetenskapen än så länge med det som vi har nu och röra oss med. Nya rön och upptäckter är i mina ögon bara ett bevis på hur svårt och outforskat vårt ursprung egentligen är, forskare har trots allt hittat något som tyder på att det finns evolutioner som pågått i flera miljoner år.

Jag ser absolut det som att "mirakel" kan ske spontant; att världen och universum är så pass intelligent i sig att den förmår skapar sig själv och att den förgör sig själv. Utan en högre "magi" som styr och skräddarsyr. Det känns lika främmande för mig att tro på att ett tingest, som exempelvis Gud, skulle inneha en sådan intelligens. Då kan energin i universum själv inneha den intelligensen och att allt sker av en slump men när slumpen väl inträffar så blir det något helt otroligt av det. Att vi existerar har kanske ingen mening, vi bara finns, vi bara råkade komma till av en stor och fantastisk slump. Inte öde, inte för någons skapelse. Är det så svårt att tänka sig det? Måste vi vara bundna till att ett öde styr och ställer med oss?

För tillfället är jag ganska tillfreds med de hitintills framlagda bevis som finns om vårt ursprung, apor. Att vårt släkskap med dessa skulle vara skrattretande tycker jag är underligt. Allt har sitt ursprung, eller nej? Då skulle jag vilja påpeka att det är minst lika skrattretande att vi skulle härstamma från simpelt stoft eller ett revben av något som är skapat ur simpelt stoft. Däremot säger jag inte att det inte skulle stämma. Det är dock inget jag anser är sanning, för mig är evolutionen det. Det är min verklighet. Vilken din är,  är det du själv som bestämmer. Kanske är det vid vår död som vi får reda på hur det egentligen ligger till. Antingen händer något med oss, eller ligger vi förevigt under den mörka jorden och kommer aldrig någonsin få finnas till igen.

Skor...

Åh, det finns så mycket skor jag vill köpa i höst!! Dumt med tanke på att jag redan har massa höstskor plus att jag inte kommer hinna använda alla jag vill ha... Har en arbetskollega som köpt ett par riktigt fina skor på Scorett, så jag gled in där nu precis och blev rejält trött av att titta på en hel uppsjö av vackra kreationer. Tusan!!
Sedan börjar jag bli trött på extrema klackar. Kom igen, tänker jag. Hur många kan egentligen gå i 5 cm platå och 15 cm klack? Oerhört klumpigt och osmickrande. Nej, tycker att längden på klacken bör krypa ner igen. Det är liksom inte snyggt längre. Såg ett live-konsert på tv inatt, Kylie Minogue som hade skyhöga skor med tjock platå, och hon gick som bambi över scenen, någon gång kunde du se hur ankeln vrickades till på ena foten. Aj, aj, aj.


Jag är lika förundrad över fascinationen över Jeffrey Campbells höga skor. De är fruktansvärt osmakliga.Nä nu får jag nog ta och sova så jag vaknar i rimlig tid idag... Godnatt!

Styrketräning och lathet

Om några timmar ska jag cykla och styrketräna... var ett tag sedan jag fick möjlighet att träna...!

Igår kom Robins efterlängtande tv. Jag trodde bara inte att den skulle vara ... enorm. Var hemma själv och fick hjälpa post-killen att konka upp paketet och på något vis hamnade jag sist och fick ta all tyngd, jag kan ju säga att jag gick inte rakt precis!
Sen fick jag vänta tills Robin kom hem, då packade vi upp den tillsammans och installerade den efter alla konstens regler. Vi prövade att spela xbox på den samt att sätta igång en vanlig DVD-film och sedan körde vi in till Hemmakväll för att hyra lite blu ray-filmer, bland annat The Tourist.

Filmen på bilderna är från Transformers. Extremt bra bild trots att det bara är DVD. Tog inga på The Tourist, som för övrigt var underhållande men lite... förutsägbar? Ska inte säga något direkt mer om filmen, dock jag fattade ju direkt vem som var Alexander Pearce. Slutsatsen är att vi är mycket nöjda med tv: n. Det finns jättemycket inställningar att greja med. Jag ska sätta mig senare idag och pröva Fable3 på den.
Ha de!

Wöööw---

Okej, nu kastar jag helt om!! Är sjukt sugen på skaffa denna frisyr i höst! totalt snyggt, med min bleka hy och ett par mörkröda läppar... yum!


bild: dinsko.se


På tal om annat. Skickade precis iväg ett sms till Läkare utan gränser åt Afrikas horns vägnar. Åt helvete med kläder, inte viktigt med tanke på att så många svälter just nu. Skäms för att jag inte fått upp ögonen för det innan.

Sms:a TIMME till 72970 och du skänker en gåva på 50 kronor. Ange TIMME 100 för en gåva på 100 kronor och TIMME 200 för en gåva på 200 kronor.

Pizza och körkort...

Gjorde LCHF pizza idag: helt ok! Ska försöka göra bottnen ännu mer krispig till nästa gång! Blev lite för mjukt. Recept till bottnen finner du här. Jag hade lite köttfärsås över från när jag gjorde crêpes så det åkte på en bit på pizzan och resten blev ungefär som en Capricciosa fast med lök och tomat på. Ganska nöjd!Idag har jag varit i stan och handlat på rea. Men inte kläder. Nu har jag snöat in på inredning. Vi har haft samma stuk i lägenheten sedan vi flyttade in (3 år sedan) och nu är vi sugna på att göra om lite i inredningsväg. Inte flytta möbler direkt, finns inget utrymme för det, men att ändra attiraljer ska nog fixa biffen!

Köpte en fin höstig duk på Indiskan för halva reapriset (bild kommer i höst när jag lagt upp den på bordet). Även sex sensomriga bordstabletter att byta ut vår tråkiga silvervaxduk med. Fick också ett ryck i tisdags och handlade med mig massa blommor, levande som plastiga ;-)
& så kommer det lite smarriga collage över plagg jag suktar efter i höst och förmodligen kommer sätta ett stort STOPP för körkortet till våren!


.::.Gina Tricot; Lindex; H&M; Cocoo; StyleByTyra; Celine.::.


.::.H&M; Lindex; Gina Tricot; Balcenciaga.::.


Ha de gott!
RSS 2.0