LCHF DAY 1

* Såhär ser det ut DAG 1Vågar inte väga mig... men tippar på att jag ligger kring 65-66 kg. Jag gör som duktiga Jenny och gör upp delmål:

delmål 1: 64,1 kg
delmål 2: 62,6 kg
delmål 3: 61,3 kg
delmål 4: 60,0 kg
delmål 5: 58,7 kg
delmål 6: 56,9 kg
delmål 7: 55,5 kg
delmål 8: 54,0 kg
delmål 9: 52,9 kg
MÅLET: 52,0 kg

Jag gör som så att jag börjar väga mig när jag känner mig redo. Egentligen har jag mina smaljeans att gå efter, så jag skulle kunna strunta i vågen. Jag får se hur det blir, men det känns skönt att ha delmål iaf! Jenny startade på 65 kg någon gång i höst förra året och hon beräknar att väga 52 till mars 2011. Härligt för henne :)

Nu vill jag dessutom klargöra att detta handlar inte om någon typ av SVÄLT! LCHF går ut på att äta fett och bli mätt på det. Det enda jag "svälter" mig på kommer bli kolhydrater. Det är ett måste eftersom jag är så sockerkänslig. Jag tänker inte äta mer än 20 kolhydrater/dag och ska försöka se till att hålla mig inom det spannet, gärna under. En av LCHF's teser är att när man ätit något år med LCHF-kost så kommer vikten ha stabiliserat sig (om man inte är gravt överviktig) och då kanske min normalvikt inte är 52 kg utan kanske mer.

Sist jag körde LCHF stenhårt, dvs hösten -09 t.o.m april -10 så gick jag ner 5 kg och vägde kring 58 kg. Så jag har höga förväntningar att det ska gå bra.

Har ganska många syskonbarn vilket resulterar många kalas och jag kommer göra så att jag tar med mig min egen dessert som jag tänker bjuda laget runt på. Det handlar inte om att jag vill vara otrevlig eller dryg (eller speciell som min sambo ofta tror ^^) utan det är för att jag vill göra det som jag tror på. Jag menar, du kan ju inte ge vanlig mjölk till en laktosintolerant, right? Jag blir ganska dålig i magen av kolhydrater, så det är lika bra att skippa det.

Många tror att man missar mycket vitaminer och mineraler när man inte äter så himla mycket sallad som andra. Nu när jag gjorde ett diagram över en maträtt jag gjorde idag, nämligen Gitzans Schweitzerfärs så kom jag fram till att en rejäl portion täcker ett ganska stort dagsbehov av ämnen som inte en sketen sallad kan fylla upp.

Jag är lite inne på det spår att vi är människor. Rent naturligt är vi köttätare, inga grönsaksätare som kaniner. Kött är vår naturliga kost. Därför är det extra credd till de vegitarianer/veganer som avstår från en sådan pass viktig livsföda som kött för något de tror stenhårt på. Jag hade aldrig klarat av det. Soja, bönor och baljväxer är inte min typ av mat, dessutom är det alldels för kolhydratsrik kost.

De första dagarna kan man känna sig seg i huvudet, men det är för att hjärnan håller på att ställa om sig till en ketonbaserad förbränning istället för kolhydratsaktig. Ketoner är nästintill samma som kolhydrater,det är fett som omvandlas till kolhydrater för att ge bränsle. Har du ett lågt kolhydratsintag så slipper du knepiga blodsockerfall: "åh nu måste jag äta, känner att blodsockret faller". Tror ni att man kunde hålla på så under stenåldern? Nej, mätt på fett sen behövde man inte skrika efter banan eller morötter var tredje timme... Det gick inte att äta så förut och det är nog inte så att vi ska behöva det idag heller...

Har du ett lågt kolhydratsintag så har du ingen spärr som gör att fettet inte förbränns. Inga kolhydrater - ingen spärr. För att lagra fett måste kroppen ha ett större intag på kolhydrater. Utan spärren, dvs få kolhydrater, måste kroppen förbränna fettet direkt. En hög kolhydratskost ger ofta diabetiker och överviktiga. Även om det finns fler människor i Asien än Europa så är procentantalet ändå högre med diabetiker i Asien än Europa (Asien har ett mycket högt kolhydratsintag pga att den största kosten baseras på ris).

WAKIE WAKIE! "Det är inte grädden som gör att du blir fet, det är alla kakor!"

Sedan handlar det, för mig, inte enbart om att gå ner i vikt. Jag trivs mycket bättre med en fettrik kost. Jag slipper gå hungrig och tänka på vad man ska äta var 3:e förbannade timme. Jag slipper en ond mage, jag slipper humörsvägningar och sockersug. Jag är helt enkelt en bättre Emma.

Ciao!!


Te Quiero

Jag älskar att lyssna på Stromae! Hans musik är verkligen speciellt, du hör när det är han genom bara musiken. Te Quiero är grymt, liksom House'llelujah. Det är samma artist som slog igenom med Alors on Danse.Puh... försökte ta på mig mina jeans från Esprit "smalisjeansen" och fick dem inte ens upp över ändan (!) Innan kunde jag i alla fall få dem på helt utan att kunna dra igen dragkedjan... Liksom innan är jag väl medveten om att jag sagt att jag ska skärpa mig hur många gånger som helst. Men jag har aldrig kommit in i flowet, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Det är hemskt. Så fr.om. idag ska jag sätta in cirkeldiagram på hur intaget sett ut för dagen. To much kanske, men det är bra för min egen skull så kan jag ha lite koll på hur mycket fett jag äter - för det är det jag ska äta mest av :) Så i helgen sa jag farväl för sista gången till allt vad kolhydrater heter. Det känns bra idag. Jag hoppas att energin finns kvar ett tag framåt så jag kommer ur sockerträsket.

I januari ska jag skaffa F&S-kort och börja med 2 gånger i veckan och sedan öka till 3 ggr. Sen får vi se vad det blir av det. Sambon har sagt att han också ska börja, så vi får väl se. Tränarkompis är det bästa, annars kommer jag inte dit.

So... here we go!

Time To Burn

Varit ledig idag, men inte varit ledig precis. Hade mycket att göra, skulle cykla och fixa en gammal lagning hos tandläkaren och sedan diskuterade vi min kommande visdomstandsoperation. Huä! Tack och lov för bedövning. Sen var det in till stan för att posta paket. Tog en runda inom Village också. Hittade mycket snygga saker att julpynta med men det är lite för dyrt just nu...

Har plockat fram det mesta av julsakerna eftersom jag inte kommer vara hemma i helgen. Så slipper man ha och göra sen. Det innebar att jag strök bordsduken och de julgardiner som skulle upp - vilket jag annars ALDRIG har gjort. Avskyr att stryka, men jag har insett att det ser fördjävla trist ut när det är skrynkligt.

Nåväl. Drömmer mig bort till våren. Jag är inte upplagd för snö just nu. Har sett lite mer bilder av H&M's vårkollektion 2011. Ett par skor som jag måste införskaffa mig es:Fint! Nu ska jag ta en välförtjänt plats i soffan och titta på alla ljus som kommit fram. Mystider, det är en bra grej med julen!

Intressant piercing!

Blev väldigt sugen på en sådan här piercing mitt i örat och då menar jag inte den längst ut eftersom jag redan har en sådan. Är det något jag gillar så är det piercingar i öronen. Riktigt snyggt! Ja, något att fundera på... Om man skulle våga. Mina öron har svårt att läka.

Sedan tycker jag att tjejen på bilden i denna vinkel påminner en hel del om skådespelerskan Jodie Foster som ung.

Vanliga odödliga

Så, nu har jag efter en intensiv läshelg tagit mig igenom Syndaflodens fall.


Boken utgår från tre olika spår. Vi får följa med Toby i tredje person som går från föräldralös flicka till arbetarslav och från Trädgårdsmästare till chef för ett spa-liknande företag. Vi får ta del av Trädgårdsmästaren Adam Ett tråkiga ord om själva Trädgårdsmästarna och deras filosofi. Slutligen har vi även Ren (Brenda) som presenteras i jag-form och vi får följa henne som liten till det att hon är vuxen. De här tre personerna växlar under bokens gång, vilket inte är i kronologisk ordning och det är en teknik som jag uppskattar eftersom det ger funderingar som senare delges.

Det boken huvudsakligen handlar om är hur världen ser ut alldeles innan Syndafloden. Syndafloden är lika med viruset som utplånar en stor del av mänskligheten. Boken rör sig till största del omkring livet innan Syndafloden. Vi får även träffa personer som varit med i Atwoods tidigare bok Crake och Oryx.

Hm... efter att ha sträckläst Syndaflodens år på två dagar känner jag mig så oerhört kluven. Atwood har ett bra språk och hon återger inte mer än vad som är nödvändigt. Läsaren kan själv dra slutsatsen om vad som måste ha försiggått och det kan i viss mån vara positivt. Det kräver lite av läsaren, att de hänger med.

Det kanske var meningen att jag skulle läsa styckena med psalmerna som hon diktat ihop (som är på ungefär en sida var) och Trädgårdsmästarens egna ord. Men jag kände att jag inte orkade. Det var inte intressant utom i slutet av särskilda anledningar. Men psalmerna kändes onödiga, eller så missade jag poängen. Hur som helst. Boken gör mig inte heller intresserad av de olika personernas livsöden. Jag tänker "jaha" och "hmh" genom hela boken. Så som en annan recencent har uppgett så blir vissa av personerna stereotypa och platta, jag får inget grepp om dem. Kanske är det meningen. Den enda gången jag blev riktigt på hugget var när Jimmy, som är med i Oryx och Crake, dök upp mitt i allt.

Nej, det är ingen bok jag kommer läsa igen. Jag hade hoppats på att den var mer spännande än Oryx och Crake, men jag finner samma småtråkiga jargong i den från gång till gång. Tillfällen där man tänker "men kom igen!". Samtidigt måste jag säga att den värld hon byggt upp är rätt fascinerande och sättet hon valt att visa den mänskliga djävulskheten.


LCHF
I lördags fick jag tillfälle att göra urgod Ratatouille med fläskkarré. I måndags blev det lövbiffar med senap och ost med broccolimos. Det är bra när man gör mycket för det räcker till morgondagen också. Idag blev det alltså rester.

INSPO


Adios!

No Way Out

No Way Out - Fabio Vega (en gammal favorit)

Har varit på biblioteket och hämtat ut Margaret Atwoods omtalade "Syndaflodens år". Det ska bli extremt spännande att läsa den!! Har längtat efter att få låna den länge, då kön var typ på 6 personer. Men tydligen har folk inte brytt sig om att hämta den efter de reserverat och nu har den alltså hamnat i min ägo. Jag ska snart lämna tillbaka den så jag får skynda att läsa. Hoppas jag hinner läsa ut den i helgen, 448 sidor...

Jag är ofta i sko-himmeln och just nu är jag såld på:


river island


New Look


asos
taobao
Imorgon blir det till Entré i Malmö med Bästaste Josefin. Ska inte handla något så direkt men det är kul att hänga lite med Jossan. Nehepp, nu ska jag ta och läsa lite Syndaflodsår :)

Sayonara!

H&M Spring 2011

Lite kik på H&M's vårkollektion. Jag gillar inte allt, men det mesta känns lagom gulligt och sött. Gillar definitivt de svarta öppna skorna som Frida Gustavsson bär!

Vad tycker ni?
Och så lite andra foton:
Har haft en underbar huvudvärk idag... =/ Den börjar ge sig men huvudet verkar vibrera och det tar aldrig slut...

För att vi inte lever 4 ever?!

Var ute i helgen. Depå. Helt ok. Men! Varför måste DJ alltid remixa alla jäkla låtar? Det blir knepigt att dansa då. Man tvingas hoppa runt som apor, så som alla andra dansar. Var har äkta RnB tagit vägen? Saknar att dansa på det sätt jag är van vid... Nåja!

Ullared i måndags med en kär vän. Slapp stå i kö. Hade inget batteri på min mobil. Mycket korkat. Men jag kom hem med lite prylar och är nöjd.

Annars är det bara praktik.praktik.praktik. Jag beundrar dessa människor som lägger ner tid och ork på att ta hand om alla dessa människor som är trasiga och ge dem styrka att fortsätta framåt Hade fler anammat det hade vi kanske sluppit det dåliga samhälle vi har idag. Få lyssnar. Fler dömer. Vi gillar att döma. Jag vill bli en sådan som de jag beundrar i yrkeslivet. Alla hade behövt en rejäl lektion i människohantering.

Underbar musik i högtalarna:

Kelly Rowland ft. David Guetta - Commander (fast hon hade ju kunnat ha lite mer kläder på rumpan...)

En här och en där


Oj oj oj! Så myckte fint man kan hitta på internet... Borde inte sitta så mycket vid datorn.

Har handat förr på Ellos men slutade. Nu har jag hittat massa fina plagg, men nej, titta men inte röra! Gillade särskilt pälsjackan... underbar!

Ledig idag, skönt. Ska städa, försöka tvätta, göra ärenden och fixa. Det blir full rulle!

Lanvin & H&M...

... var inte så WIHO som jag tänkt mig, och tur är kanske det? Har sett de flesta plaggen nu på en del bloggar. Två klänningar har fallit mig i smaken och ett halsband. Skorna är inte det roligaste jag sett, faktum är att det kan nog vara de tråkigaste skorna under hela hösten. Skönt att jag inte behöver lägga energi på det! Men de klänningar jag fann intressanta, hoppas jag kunna klicka hem. En gul volangklänning var också rätt fin, men eftersom jag inte kan ha axelbandslösa klänningar så är det bara att hoppa. Ännu ett plus!

Tittade precis på en hemsida... ALLA klänningar går över priset $99 => alla klänningar ligger över 1000 kr! De fina som jag tittade på kostar mellan $199-249. HAHA! Jaha, då behöver man inte sitta och vänta på att hinna klicka hem dem! Herregud vilka priser!! Det blir köp för dem som verkligen kan lägga så mkt pengar på en klänning... SYND!Ett axplock av det som jag tyckte var fint. Tycker mycket om den mörkorangea klänningen med diamanter vid halsen och den svarta fluffiga med guldigt snöre, samt det röda halsbandet. Men det blir över 4000 spänn. NEJ TACK!
RSS 2.0