Shoe-obsession!

Sådär jag. Det var längesen jag skrev om skor (eller?) och sådär. Lite kollage över skor som jag gärna vill ha till min ... samling.

Bara skor från Scorett:



Skor från Brandos, Asos, Zara & Nelly



Skumma skor


& så höstens MÅSTE-skor:


Burgundyfärg + boots = trevlig kombo! Det är främst dessa samt de snygga svartbruna bootsen från Scorett som står på topplistan. Hade inte varit helt fel med de beigefärgade eller vita loafersskorna. Snyggt!

No more...

Sitter och lyssnar på Hard Dance Mania 24. Bra ös i de låtarna.

Varit en tuff vecka. Mycket att göra. 55-årsfest förra helgen - toppenkul! 50-talstema och min outfit med hår gick med ganska bra.



På matfronten har det inte gått jättebra. På midsommar klämde jag i mig hembakta bullar (otroligt gott men ack så farligt) och har lidit av magont hela helgen. Men sambon har handlat hem allt vi behöver för kommande lchf-vecka så det är bara ställa sig upp och skaka av sig smutsen. Kommer göra laxgratäng ikväll, mm...! Ska försöka planera in träning nu också eftersom jag känner att jag har alldeles för mycket negativ energi som måste ut. Så jobba, övningskör och träna. Håller tummarna för att det går ihop.

Så pga min icke-lchfhelg så känner jag mig seg, däst och trött överallt. Vädret är ju inte heller något att hurra över, men det ger mig tid att sitta inne och städa, läsa och plugga.

Pain!

Har haft ont i vänster halsmandel i över en vecka nu. Det gör jätteont att gäspa, jag vill helst inte svälja och det irriterar verkligen. Avskyr att ha ont i halsen.

Som grädde på moset kom inte klänningen jag hade beställt inför morgondagen när vi ska på 50-talsfest (SÅ TYPISKT!!!!!!) så jag är bara så trött på allt. Måste ut på jakt efter en bra outfit imorgon och hoppas verkligen att jag hittar något. Förstår inte varför klänningen inte kom. Surt som fanken och det gör mig ganska sur. Stressande också. Ska ju ha en bang-frisyr som tar typ 300 timmar att göra så behöver massor av tid för att fixa vid mig och det hade underlättat om kläderna redan var klara.


Om jag lyckas varva ner imorgon kväll så är det guld värt. Jag hoppas det halsonda också försvinner. Jäkla skitvirus!

Liten smakbit inför vad som komma skall... håller tummarna för att jag hittar en bra outfit bara.

Pretty presents!

Sambon var på Irland i slutet av förra veckan fram till måndag denna veckan. Han hade med sig lite presenter till mig! Väldigt sött av honom, han brukar aldrig köpa överraskningspresenter annars ^^



Jag bara älskar scarfsen. Blev jätteglad när han visade upp den och hänfördes av hur bra han faktiskt känner mig. Jättefin somrig scarfs, två läderarmband, tre metallarmband, en rosklocka och två glasögon. Älskar allting. Sambon var lite sådär "du behöver inte använda det om du inte gillar det". Är du galen? tänkte jag. Vill ha allt - nu på en gång! Så scarfsen är min självklara kompanjon varje dag. Glasögonen har jag också använt flitigt.

Just do it.

Nä hörrni. Jag har inte tränat på riktigt länge nu... Köpte ju hem massa träningstee's från Ullared för att komma igång. Tycker det är lite roligare att sporta om man känner sig fräsch. Måste skärpa mig snart. Får försöka lägga upp en sträng kalender för hur jag ska jobba, träna och övningsköra. Hade varit skönt att slippa övn.köra men det är tyvärr ett måste nu när jag redan hunnit köra tio lektioner. Bara att fortsätta..!

Måste bestämma mig för om jag ska sköta träningen hemma eller på gym. Kan inte bestämma mig alls! Skulle behövt en öppen yta utomhus där man kunde träna utan nyfikna blickar. Men det finns inte.

Nä, ska krypa ner i soffan och läsa lite. Sedan kommer Robin hem och då ska vi fira!




Sa jag förresten att jag råkade färga håret mörkt igår...? Det blev grönt, men lite ketchup & tomatpuré fixade biffen. Nästan i alla fall! Arbetskollegorna tyckte det blev fint iallafall. Någon tyckte till och med att det såg längre ut, haha!

Hair wonder.

Åå, har letat lite inspo inför nästa helg. Då ska jag & sambon på 50-talsfest för att fira två födelsedagsnissar. Så vill man ju göra sitt yttersta för att det ska bli så 50-tal som möjligt. Kollar på hårvideos. Gled in på en sida som drivs av en tjej som verkar vara inne på just det här med 50eran. Hon har massor av olika tips, och jag föll pladask för hennes hår. Rött med ljusa slingor längre ner i håret. Ah snyggt! Hade dock inte passat i sånt rött hår men drömma kan man alltid göra.


Naturliga metoder.

Sedan imorse har jag ägnat tiden åt att rå om mig själv och min kropp. Startade med att söka runt på internet efter bra tips på hemmagjorda kurer och oljor till kroppen. Har börjat bli mer medveten om hur mycket skit som företag stoppar i produkter man köper hem. Ofta är det att ju mindre innehåll i en produkt = desto bättre. Ett vanligt schampo från L'oréal kan innehålla ett tjugotal ingredienser som inte är bra för naturen eller ditt hår. Så jag har bestämt mig för att försöka köra på så mycket "au natural" som möjligt!

Började med att skrubba kroppen med min älsklingskrubb som jag gör själv: kaffesump+kokosolja (om citron eller apelsinsaft om man vill ha lite uppiggande c-vitamin på huden). Skrubbar och låter kaffesumpen sitta på kroppen i minst 20 minuter. Koffeinet stimulerar även kroppens blodcirkulation och därför är det bra att låta det sitta en stund.


För att få bort kaffefärgen är det bra att ha en duschtvål utan parabener, colorants eller parfym (ex: Netraul som jag köper på apoteket funkar fint!). Sådant torkar ut din hud! Sedan torkar du huden lätt och låt den fortfarande vara fuktig när du smörjer in dig med valfri olja eller bodybutter. Jag tog min Sheabutter från Bodyshop. Har nog förstått att den inte 100% vettig egentligen, så ska köpa äkta sheasmör istället och använda. Min plan är att använda upp det mesta skit jag har hemma och starta om sedan helt och hållet. Däremot kan man smygstarta med olika saker.


Jag tvättade håret genom att gnugga 3 msk bakpulver blandat med lite vatten (så det blir som en pasta) och gnuggade flera minuter i hårbottnen. Sedan sköljde jag ur ordentligt och därefter badade jag håret i vitvinsvinägervatten (1 del vitvinsvinäger utspätt med 10 delar vatten) i en stor skål och så tog jag en kopp för att skölja vattnet över nacken. Jag tvättar alltid mitt hår för sig och kroppen för sig,  och jag fann det enkelt att tvätta håret stående med huvudet nerböjd. Sedan torkade jag håret försiktigt med en handduk, borstade med min naturborste och fuktade topparna med Netraul balsam (den innehåller ENDAST 6 ingredienser). Undvik att föna om det går. Värmeskyddande produkter innehåller ofta siliconer = big no no...


Sedan var det ansiktets tur. Där tog jag 1 msk bakpulver och blandade i ytterst lite vatten och masserade in i hyn tills jag kände mig nöjd. Sköljde av och sedan tog jag pyttelite kokosolja och smorde in ansiktet. Blir det för mycket olja så kan du dutta bort det försiktigt med en tvättlapp. Jag använde Kung Markattas kokosolja (den enda som finns på ICA).




Jag håller på att göra listor efter andra oljor jag vill köpa. Kommer sluta helt med ansiktsrengörningsmedel mm och satsa på så naturliga produkter som möjligt. Ska bli spännande som projekt!

Om någon vill ha hjälp i denna snåriga djungel av "naturligheter" kan kolla in NOPOO här. Riktigt hemskt namn, men det ska tydligen stå för "No schampoo" och behandlar allt som har med kropp och hår att göra! De har även en bra sida på vad för ingredienser man bör undvika!

Me+chaos=true

Ja, jag tror att de flesta som känner mig vet att jag ibland kan verka: 1) förvirrad 2) noll koll 3) allmänt rörig med saker

& det blir likadant på jobbet. Så jag ska ta tag i allt imorgon och sätta alla info-papper i plastfickor i en bra och tunn pärm så jag lätt kommer åt information när det behövs. Sedan ska jag hem och röja upp (dels för att jag får finbesök av två underbara kompisar!) för det ser ut som fanken. Min käre sambo är bortrest och jag har inte lagt tid på att diska eller damma om man säger så...

& det ser ut som ett bombnedslag på mitt skrivbord och jag har verkligen ingen ordning. Måste köpa någon slags... ordningsgrej, typ stor hurtz eller massa hyllor ovanför skrivbordet. This is not working anymore.

Ja, och för de som undrar så går det bra på jobbet. Det tar tid och lära sig, har nog ställt 1000 frågor till min kollega idag om allt och inget. Hemskt för henne som fick mig som granne i korridoren ;-) Hon är den lättaste att nå. Men övning ger färdighet och jag ska hålla egna möten nästa vecka!! Spännande! Hoppas verkligen att man kan få ett liknande jobb sen när sommarviket går ut. Håller tummarna.







.

Panic! in my brain.

Oj oj oj! Tre veckors semester har blåst förbi men jag står tacksamt kvar på mina ben. Har hunnit med en hel del. Övningkört flera gånger på körskolan. Varit på Ullared med Veronica och hennes mamma, och hälsat på de små kattungarna som bor hos V&P (hur söt kan man bli?!), passat barn, gått på bio, slappat, pluggat, umgåtts med vänner... wah!

Börjar dock bli lite orolig för hur jag ska klara av att övningsköra samtidigt som jag jobbar. Kommer vara helt färsk nästa vecka på jobbet så har bestämt mig för att lägga övningkörningen på hyllan den veckan, övningsköra lite med sambon men inte mer. Vill inte ha mer migrän just nu. Får försöka planera tiden lite bättre de kommande veckorna så jag inte tappar bort körningen.

Sitter och nöter lite inför jobbet imorgon. Tänkte att jag skulle ha läst massor i en bok jag fick låna men all min tid har gått till övningskörningen... Men eftersom de inte tänkt ge mig att läsa förrän imorgon så tror jag inte det blir en total katastrof. Å, det ska bli så spännande!! Mitt liv har bara börjat, och jag hoppas det fortsätter rulla på ;-)

Bloggandet kommer nog bli sisådär. Tills jag kommit i ordning med allt.

På onsdag är det nationaldagen, då ska jag fira två syskonbarn som fyller år.

Ska bara njuuuta ikväll, av min sista ledighet!


(jag förra året med sambon och  V&P. Härliga dagar...!)
RSS 2.0