Grattis!

Till Loreen. För Euphoria och vinsten i ESC. & till mamsen. För att det är mors dag. Hälsade på och hon fick en bukett fina blommor, mörkt choklad och ett litet grattiskort. Satt och tjabbade en stund om allt möjligt. Zambo ville också vara med på en hörna. Han är så söt, den store lunsen!
Igår var jag som sagt hos Jessica och firade lite schlager med två andra gamla kursare. Hon hade gjort en jättefin uppdukning. Vi käkade hamburgare (jag utan bröd och potatis) och njöt av min hemmagjorda pannacotta med halloncoulis.
Kollade igenom alla vinnarbidrag från 1956-2012. Det som jag fastnade främst för var Frankrikes bidrag år 1965, "Poupée de circe, poupée de son" av France Gall. Gillar definitivt låten, lite sådär smågullig. Nått annat jag lade märket till var att Sveriges "Waterloo" var vändpunkten för ESC. Det var den första låten som var rivig och sprallig. Tidigare vinnare har varit ballader, lugna låtar m.m. Så det var kul att se! Nått annat som jag tyckte var kul var att Irland vann tre år i rad! Verkar som Luxembourg och Irland som vunnit flest gånger om man ser längre tillbaka.

Det går som sagt jättebra med LCHF. Robins uppläxning lönade sig. Mitt främsta mål är att inte äta mjölprodukter över huvud taget och det har verkligen hjälpt mig att må så toppen som jag mår nu! Vet hur det krånglar när jag ätit det. Har nog gått ner tre kilo nu. Byxorna sitter löst igen och jag har så mycket energi! Det är inte klok. Ska göra pastagratäng ikväll. På LCHF-pastan givetvis.

Min största fundering är dock framtiden. Alla mina syskon har gett sina barn välling och jag har sett hur otroligt svårnattade dem kan vara (pga att sockerhalten blir högre i kroppen =svårt att slappna av med så mycket energi). Och jag stålsätter mig inför det. Jag vill inte ge mina barn välling, det är inget måste. Då får de hellre smakportioner i form av potatis och ris, det är mer naturligt än spannmål. Usch nej, tänk när barnen får ont i magen (och varför då? Jo för att de inte tål det... Även om de vänjer sig så är spannmål inte opitmal mat) och du fortsätter föda det med spannmål. Ryser när jag tänker på det. Har fått massor av bra förslag på hur man kan göra istället. Pratade också med min mamma om det och hon sa att man inte behöver ge det, och det kändes skönt att få det bekräftat av henne. Att man kan börja med smakportioner istället. Jag menar, om ett barn kan äta sölig välling, så kan det väl äta sölig mat också? Varför skulle kött, ägg och grönsaker vara mer svårsmält än fullkorsprodukter (som i princip blir som sandpapper i de små tarmarn). Det har vi ju ätit sedan vi var apor. Amma sålänge man kan och ös på med viktigt fett och protein, givetvis kolhydater i form av bär, potatis och mjölprodukter när det är dags.

Nåväl, jag nöjer mig med att alla får göra som de vill. Bara de kan stå för sina beslut och för det som kommer i framtiden. Det kommer jag göra i alla fall. Och jag förväntar mig att där inte kommer finnas kritik för ingen har kritiserat dem för att ha propat i sina barn med glutamat.


Kommentarer
Veronica

Så gött att Loreen vann, helt sjukt vilken utklassning det var ! Bästa schlagerlåten på länge :)

2012-05-27 @ 20:05:45
URL: http://ingetstoppaross.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0